Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα
Εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη,η Νόπη,μοιράζεται σήμερα
μαζί μας ένα μεζεδάκι απίστευτης νοστιμιάς,που απαιτεί
μπόλικο ουζάκι και φυσικά καλή παρέα!!!
Υλικά
500 γρ. μύδια σακούλας
1/3 κούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον
5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
1/3 κούπας άσπρο κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
καυτερή πιπεριά σε ροδέλες(προαιρετικά)
300 γρ. φέτα τριμμένη στον τρίφτη ή στο χέρι λεπτή
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι μας το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τις φέτες
σκόρδου να σοταριστούν για λίγο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια και τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν
μαζί με τα άλλα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την πιπεριά αν χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε το σαγανάκι μας σε μέτρια φωτιά για πολύ λίγο και προσθέτουμε
το τυρί και τον άνηθο. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να κρατάει πάνω από
10 -12 λεπτά, για να μη γίνουν τα μύδια σκληρά
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου