Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τζίντζερ και τζίνσενγκ;

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τζίντζερ και τζίνσενγκ;

Και οι δύο ξεκινούν με «τζιν», είναι και τα δύο φυτά, και μάλιστα μοιάζουν — είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί πολλοί άνθρωποι ανακατεύουν το τζίνσενγκ και το τζίντζερ! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ τζίνσενγκ και τζίντζερ και τα πολλά οφέλη για την υγεία του Panax quinquefolius .

Τι είναι το Ginseng;

Το τζίνσενγκ είναι ένα φυτό με χοντρές, σαρκώδεις ρίζες. Είναι ένα κοινό στοιχείο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να βοηθήσει στην προαγωγή της υγείας. Είναι επίσης βασικό συστατικό της παραδοσιακής ιατρικής των ιθαγενών σε πολλούς πολιτισμούς των Πρώτων Εθνών.

Υπάρχουν δύο κύριοι κοινοί τύποι ginseng: Panax quinquefolius (καναδικό ginseng) και Panax ginseng (ασιατικό ginseng). Το τζίνσενγκ περιέχει μια δραστική ένωση που ονομάζεται τζινσενοσίδες. Η κύρια διαφορά μεταξύ του καναδικού ginseng και του ασιατικού ginseng είναι το επίπεδο των δραστικών ενώσεων σε καθένα. Το καναδικό τζίνσενγκ χρησιμοποιείται περισσότερο για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, ενώ το ασιατικό τζίνσενγκ έχει συνήθως πιο διεγερτικό ή τονωτικό αποτέλεσμα.

Τα οφέλη του τζίνσενγκ για την υγεία

Το τζίνσενγκ έχει μερικά απίστευτα ισχυρά οφέλη για την υγεία για τον εγκέφαλο, το σώμα και το πνεύμα σας, όπως:

  • Μείωση του κινδύνου έναντι παθήσεων του αναπνευστικού. Τα τελευταία 20 χρόνια, δυτικοί ερευνητές έχουν μελετήσει τα αποτελέσματα του ginseng ως φαρμακευτικό φυτό. Μια μελέτη έδειξε ότι το τζίνσενγκ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κρυολογήματος και γρίπης σε ηλικιωμένους.
  • Διατηρώντας το καρδιαγγειακό σας σύστημα υγιές. Πρόσφατες μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το ginseng μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Ως αντιοξειδωτικό, το ginseng μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της καρδιακής βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Διαχείριση σακχάρου στο αίμα. Μακροχρόνιες δοκιμές έχουν δείξει ότι η χρήση εκχυλίσματος βορειοαμερικανικού ginseng είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων HbA1c των ασθενών .

Σε τι διαφέρει το τζίντζερ από το τζίνσενγκ;

Το τζίντζερ είναι επίσης ένα σαρκώδες ριζικό φυτό — αλλά εκεί τελειώνουν πολλές ομοιότητες. Ως φαρμακευτικό φυτό, το τζίντζερ χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, ιδιαίτερα της ναυτίας και του εμέτου.

Το τζίντζερ έχει μια ζεστή, πικάντικη γεύση και περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και Ε, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή σε πολλές κουζίνες. Το τζίνσενγκ, από την άλλη πλευρά, έχει μια πολύ ήπια, γήινη γεύση, καθιστώντας το μια εύκολη προσθήκη σε πολλές από τις αγαπημένες σας συνταγές .


Στο Ontario Ginseng Growers Association (OGGA), είμαστε παθιασμένοι με την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας, ασφαλούς ginseng. Κάντε κλικ στον ιστότοπό μας για να μάθετε περισσότερα για αυτό το καταπληκτικό φυτό—συμπεριλαμβανομένων μερικών ιδεών συνταγών για να προσθέσετε το ginseng στην καθημερινή σας ρουτίνα!—ή επικοινωνήστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να εμπλακείτε .

https://ginsengontario.com/


1 σχόλιο:

  1. That's right my dearest friend and this is the ginseng roots I have used and consumed lately! You do the same please and you're going to see your health condition rocketing up to the sky!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

PALEO ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ;

PALEO ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ; «Ένας από τους λόγους που οι πρόγονοί μας ήταν τόσο «υγ...