Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

10 τρόποι για να αποσυνδεθείτε από την εργασία

 10 τρόποι για να αποσυνδεθείτε από την εργασία

Κάλυ

Δεκ. 4

Αντιμετωπίζετε προβλήματα να αφήσετε την εργασία σας στο χώρο εργασίας σας; Ή μήπως είναι δύσκολο να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δεν είστε μόνοι. Η εργασία συχνά παίρνει πολύ χρόνο γιατί απαιτεί συνεχώς άμεση δράση, διαφορετικά θα συσσωρεύεται ανεξέλεγκτα. Ωστόσο, αυτό μας κάνει να χάνουμε χρόνο σε άλλα πράγματα, όπως ο οικογενειακός χρόνος και τα προσωπικά διαλείμματα.

Λοιπόν, τι κάνετε για να αποσυνδεθείτε από την εργασία; Εδώ είναι 10 τρόποι για να ξεκινήσετε:

1. Έχετε έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, είναι καλύτερο να έχετε έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία για την εργασία και να κρατήσετε την εργασία σας μακριά από το υπόλοιπο σπίτι σας.

2. Ακολουθήστε το πάθος σας

Μετά τις ώρες εργασίας σας, επιδιώξτε κάτι που αγαπάτε ως τρόπο να αποσυνδεθείτε από τη δουλειά σας. Διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική ή ξεκινήστε ένα νέο χόμπι. Καθώς κάνετε αυτά τα χόμπι, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε την εστίαση και τη δημιουργικότητά σας, ενώ θα της δίνετε την ανάπαυση που χρειάζεται.

3. Ακολουθήστε ένα Πρόγραμμα

Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε στο γραφείο, έχετε την επιλογή να ακολουθήσετε το πρόγραμμα των βάρδιών σας. Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από τη δουλειά την κατάλληλη στιγμή, ακολουθήστε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει. Ένα πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε κατά τις ώρες εργασίας σας και να χαλαρώσετε όταν τελειώσει η εργασία σας.

4. Μην παραλείπετε ένα γεύμα

Θα ήταν καλύτερο να βάλετε επίσης ένα σημείο να κάνετε το μεσημεριανό σας διάλειμμα ή το σνακ ανάμεσα στη δουλειά. Το να βρίσκεστε σε ένα νέο μέρος μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από τη δουλειά και να πάρετε την ανάσα σας πριν επιστρέψετε σε αυτήν.

5. Άσκηση

Δεδομένου ότι εργάζεστε σχεδόν 12 ώρες την ημέρα, θα αισθάνεστε πίεση στο σώμα σας καθώς είστε κολλημένοι σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την άσκηση, όχι μόνο έχετε χρόνο να καθαρίσετε λίγο το μυαλό σας, αλλά σας βοηθά επίσης να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα.

6. Αποσπάστε την προσοχή σας

Μπορεί να είναι εύκολο να επανέλθετε στη νοοτροπία της εργασίας μόλις δείτε κάτι που σας το θυμίζει. Ωστόσο, εάν αποσπάσετε την προσοχή σας κάνοντας άλλα πράγματα, μπορεί να διευκολύνετε την αποσύνδεση. Ξεκινήστε με την απενεργοποίηση του υπολογιστή σας ή βάλτε τον σε αθόρυβη λειτουργία. Μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε το τηλέφωνο εργασίας σας από τον προσωπικό σας αριθμό και μόλις τελειώσετε με την εργασία, απενεργοποιήστε το τηλέφωνο και χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας αριθμό.

7. Αλλάξτε τα ρούχα σας

Όπως και η δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου εργασίας, η αλλαγή των ρούχων σας μπορεί επίσης να βοηθήσει το μυαλό σας να κάνει τη διάκριση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Μετά από κάθε εργάσιμη ημέρα, αλλάξτε τα ρούχα σας με κάτι που δεν μπορείτε να φορέσετε στη δουλειά και χαλαρώστε.

8. Ο ύπνος είναι κλειδί

Είναι εύκολο να ερεθιστείτε εάν κοιμάστε λίγο. Ο λίγος ύπνος μπορεί να κάνει τον εγκέφαλο να προσκολλάται στις αρνητικές σκέψεις εύκολα και δύσκολο να τις αποτινάξει.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ακολουθήστε μια καθορισμένη ώρα για ύπνο και διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου στην τέλεια άνετη ρύθμιση.

9. Μην φοβάστε να κάνετε διακοπές

Δεν πρέπει να φοβάστε να κάνετε διακοπές για να σας βοηθήσουν να αποσυνδεθείτε σωστά από τη δουλειά. Με το να μένετε μακριά από το γραφείο σας έστω και για λίγες μέρες, θα είστε σε θέση να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας και ακόμη και να εντοπίσετε νέες ιδέες στις οποίες μπορεί να μην είχατε δώσει χρόνο λόγω δουλειάς.

10. Μην εστιάζετε πολύ στα εργασιακά προβλήματα

Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε συνεχώς τη δουλειά ακόμα και μετά από ώρες, επειδή μερικές φορές εσωτερικεύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά. Τα προβλήματα δεν είναι συνηθισμένα στη δουλειά, αλλά το να τα σκέφτεστε πολύ μπορεί να σας προκαλέσει άγχος και να σας δυσκολέψει να απομακρυνθείτε από τη δουλειά.

Για να ξεκινήσετε να λύνετε αυτό το πρόβλημα, εντοπίστε τα εργασιακά σας προβλήματα και δείτε ποια θα σας επηρεάσουν. Εάν αυτό που φοβάστε είναι κάτι που δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας, αγνοήστε το και προχωρήστε σε άλλο πρόβλημα.

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυνδέσετε τον εαυτό σας από τη δουλειά, ειδικά αν αγαπάτε τη δουλειά που κάνετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εργασία είναι μόνο ένα μέρος της ζωής σας. Πρέπει επίσης να φροντίζεις τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις ό,τι έχει να προσφέρει η ζωή. Ξεκινώντας τις προσπάθειές σας για αποσύνδεση από την εργασία, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και επίσης να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τις προτεραιότητές σας.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...