Γεύση θάλασσας - Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα άνηθου
30'4
Υλικά
- καλαμαράκια φρέσκα 900 γρ. μέτριου μεγέθους
Για τη μαρινάτα
- λεμόνι 1 (το ξύσμα του)
- ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
- πιπεριά 1 κόκκινη καυτερή
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα άνηθου
- άνηθος 100 γρ. φρέσκος ψιλοκομμένος
- σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη
- ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι
- λεμόνι 1 (o χυμός του)
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πέτσα, τα εντόσθια και το κόκαλό τους (ή ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να το κάνει).
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε μπολ, τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα και τα αφήνετε για 2 ώρες.
- Στο μεταξύ, πολτοποιείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα άνηθου στο μπλέντερ. Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15’-20’, φροντίζοντας να τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Περιχύνετε τα ψητά καλαμάρια με τη σάλτσα άνηθου και προσθέσετε αν θέλετε λίγο ακόμα λεμόνι.
https://www.ethnos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου