Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Κορμός, ο αιώνιος αγαπημένος - Με κουβερτούρα, σοκολάτα σε σκόνη και μπισκότα

 Κορμός, ο αιώνιος αγαπημένος - Με κουβερτούρα, σοκολάτα σε σκόνη και μπισκότα

Εικόνα: ICookGreek
Εικόνα: ICookGreek

Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό)
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Tip. Αν δεν τρώτε ξηρούς καρπούς μπορείτε να τους αφαιρέσετε


Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια. Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. 

4. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το τυλίγετε καλά και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.

https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)

  Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο) Δημοσιεύθηκε  08/05/2024 20:46 Τροποποιήθηκε  21:17 Στ...