Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Mόνο για μένα πια! Προορισμός, η επόμενη σελίδα μου!

 Mόνο για μένα πια! 

Προορισμός, η επόμενη σελίδα μου!

Ναι, ο χωρισμός είναι θάνατος! Γινόταν θάνατος… Κάθε φορά που θυμόσουν τις όμορφες μέρες και μετρούσες τις στιγμές του χθες. Κάθε φορά που αναπολούσες αγκαλιές, πειράγματα και γέλια. Κάθε φορά που θυμόσουν δυο χέρια, να κρατάει γερά το ένα το άλλο, μπλεγμένα μαζί! Όνειρα, σχέδια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις να στροβιλίζονται στη δίνη ενός «γιατί» και να σου καταποντίζουν την ψυχή! Nα σου αναστατώνουν το μυαλό!

Άλλη μια μέρα χθες κι άλλη μια μέρα σήμερα που γυρίζεις το βλέμμα και κοιτάζεις τα φτερά σου! Σέρνονται κι αυτά άψυχα, κρεμασμένα στους ώμους σου! Καμία όρεξη να δεις τον κόσμο! Σκιά του εαυτού σου χωρίς προορισμό! Ένας λυγμός που σε γεμίζει ως τον λαιμό, σαν μια ανάσα που δεν λέει να βγει! Μάτια που ψιχαλίζουν ασταμάτητα στην έρημο της ψυχής σου. Κι ο χρόνος προχωράει…
«Πόσο ακόμα;» σε ρωτάει μια φωνή ψιθυριστά
«Ακόμα πονάω πολύ… Δεν μπορώ…» απαντάς και κουρνιάζεις στην άκρη του καναπέ σου

Οι ώρες και οι μέρες συνεχίζουν την πορεία τους, αδιάφορες για σένα! Μέρα με τη μέρα συνεχίζεις κι εσύ την πορεία σου, αδιάφορη για τον χρόνο που ξοδεύεις! Στο μυαλό σου τα κομμάτια ενός πάζλ που καλείσαι να συναρμολογήσεις! Οι μικρές λεπτομέρειες, τα βλέμματα και οι λέξεις που δεν είχες προσέξει όταν είχαν κάποτε ειπωθεί, βρίσκουν τη θέση τους! Έργα και λόγια… ερωτήσεις και απαντήσεις… ο πρίγκηπας που έγινε δήμιος και σε πέταξε στο πιο σκοτεινό σημείο του εαυτού σου! Oλα μπαίνουν σε τάξη! Όλα αποκτούν νόημα! Σ’ αγάπησε άραγε ποτέ; Δεν ξέρεις και δεν σε νοιάζει πια! Ο απολογισμός έγινε! Ο λογαριασμός έκλεισε!
«Πόσο ακόμα;» σε ρωτάει δειλά η φωνή
«Όχι άλλο!» απαντάς

Σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά. Ανοίγεις την πόρτα και βγαίνεις έξω. Πίσω από την πόρτα που κλείνεις πίσω σου, κλειδώνεις αποφασιστικά όσα ανήκουν στο παρελθόν σου! Το αεράκι στο πρόσωπό σου χαϊδεύει την ψυχή σου και σε καλεί να αναπνεύσεις ξανά. Χαμογελάς… και με εμπιστοσύνη επαναθέτεις τον εαυτό σου στην αρμονία και την απεραντοσύνη του σύμπαντος! Παίρνεις τη βαλίτσα σου στο χέρι και ξεκινάς για το ταξίδι σου. «Μοίρα; Μια ζωή από την αρχή! Πεπρωμένο; Όλα από την αρχή! Πρόθεση; Μόνο για μένα πια! Προορισμός μου; Η επόμενη σελίδα μου…».


https://gynaikaeimai.com/

Αργυρώ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)

  Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο) Δημοσιεύθηκε  08/05/2024 20:46 Τροποποιήθηκε  21:17 Στ...