ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ η ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Υλικά Συνταγής
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
100 γρ βούτυρο μαλακό εκτός ψυγείου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του καφέ αλάτι
Χλιαρό νερό (600γρ περιπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ η ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού από την ζάχαρη, τις 2 μαγιές και ρίχνω λόγο νερό χλιαρό και φτιάχνω έναν χυλό. Το αφήνω να φουσκώσει.
Βάζω στον κάδο του μίξερ (η σε λεκάνη) το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο.
Χλιαίνω το νερό.
Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά την ρίχνουμε στην λακκούβα με το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό, βάζουμε και το βούτυρο μαλακό. Αρχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ανακατεύουμε το ζυμάρι προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει .
Το αφήνω να φουσκώσει.
Χωρίζω σε μικρές μερίδες, σχηματίζουμε σε μπάλα, σαν μικρό μήλο να πω, στο μέγεθος. Αφήνουμε πάλι να ηρεμήσει 10 και μετά τα σχηματίζουμε σε μακρόστενα ψωμάκι ή σε στρογγυλά ψωμάκια. . Τα αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού η με νερό και σκορπάμε λίγο σουσάμι. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 20 με 25 λεπτά.
https://www.mageirikesapolauseis.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου