Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Το Yellow Lucky Bird μου πέθανε σήμερα

 

Το Yellow Lucky Bird μου πέθανε σήμερα

Σε σενάριο Dyami Millarson

Έχασα έναν παλιό φίλο σήμερα. Το κίτρινο πουλί με συντροφεύει από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας (2011). Αυτός είναι ο φίλος κατοικίδιου που είχα για το μεγαλύτερο διάστημα στη ζωή μου.

Το κίτρινο τυχερό μου πουλί άφησε τις τελευταίες του ανάσες σήμερα γύρω στις τρεις και μισή το μεσημέρι. Ήταν ξαπλωμένη αναπαυτικά σε ένα κομμάτι ύφασμα.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Hangaku Gozen για την πρότασή της «να τοποθετήσει μια παλιά διπλωμένη πετσέτα στο κάτω μέρος του κλουβιού για να μαλακώσει τις πτώσεις της, να παίξει την αγαπημένη της μουσική, να της μιλήσει με απαλή φωνή και να της πει πόσο την αγαπάς». Όλα αυτά τα έκανα τις τελευταίες της μέρες και μέχρι τις τελευταίες της στιγμές, απολάμβανε τα αγαπημένα της φαγητά: μικρά κομμάτια αυγού και τροπικά φρούτα. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους άλλους για τα υπέροχα σχόλιά τους κάτω από το αφιέρωμα που έγραψα για το τυχερό μου πουλί τον περασμένο μήνα .

Ο πατέρας μου έκανε πολλά πολύχρωμα σχέδια του κίτρινου πουλιού που απεικονίζουν τον κύκλο ζωής του. Έγραψα ένα κείμενο για να την ευχαριστήσω για την ιστορία μας και τύπωσα αυτό το κείμενο σε έναν πολύτιμο τύπο χαρτιού που χρησιμοποιούμε μόνο για ειδικές περιστάσεις. Κόλλησε ένα από τα σχέδιά του σε ένα φέρετρο που είχε φτιάξει από χαρτόνι για το πουλί. Τυλίξαμε το σώμα της στο χαρτί του αφιερωμένου σε αυτήν κειμένου και μετά την τοποθετήσαμε απαλά στο φέρετρό της.

Φτερωτό φέρετρο: το φέρετρο του πουλιού είχε ακόμη και φτερά.

Πριν θάψουμε το πουλί σήμερα, επιστρέψαμε μαζί της στο φέρετρό της στο μέρος όπου το βρήκα κάποτε. Δεν επέστρεψε ποτέ σε αυτό το μέρος κατά τη διάρκεια της ζωής της, και έτσι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ήταν εκεί. Αυτή η τελετουργική ενέργεια της επιστροφής στο μέρος όπου συνάντησα για πρώτη φορά το κίτρινο τυχερό πουλί ένιωσα σωστό. ήταν ένας σωστός τρόπος αποχαιρετισμού.

Μετά την τελετουργική επιστροφή στην πρώτη μας συνάντηση, έφτιαξα ένα μπουκέτο με κίτρινα, μοβ και λευκά λουλούδια για το πουλί. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος με το γεγονός ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα κυρίως κίτρινο μπουκέτο που να ταιριάζει καλά με τα σχέδια του πουλιού. Το κίτρινο ήταν το σημερινό θεματικό χρώμα.

Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία μου δώρα για το πουλί.

Αφού φτιάξαμε μια ανθοδέσμη, ήρθε η ώρα να πάμε στο σημείο ταφής. Σκάψαμε μια τρύπα, γεμίσαμε το φέρετρο με λουλούδια και βάλαμε λουλούδια από όλες τις πλευρές.

Είναι περικυκλωμένη με λουλούδια στο φέρετρό της .
Αντίο, αγαπητό κίτρινο πουλί.

Είπαμε το τελευταίο αντίο στο πουλί. Εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας. Στη συνέχεια κλείσαμε την τρύπα, την καλύψαμε με όμορφα χρωματιστά φύλλα και πασπαλίσαμε τους αγαπημένους της σπόρους γύρω από τον τάφο της.

Παρακάτω ακολουθεί η μετάφραση του ταφικού κειμένου που τυπώθηκε στο χαρτάκι που τυλίχθηκε γύρω από το πουλί.

Κίτρινο τυχερό πουλί:

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας.
Μια φορά κι έναν καιρό σε βρήκα.
Είδα κάτι κίτρινο εκείνη την ώρα.
Έτσι έπρεπε να είναι.
Η μοίρα μας έφερε κοντά.
Στα δύσκολα μας συνόδεψες.
Πολλά έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια.
Ήσουν μαζί μας όλο αυτό το διάστημα.
Μπόρεσες να ζήσεις περισσότερο
από τότε που σε πήγα σπίτι.
Αποδείχτηκες λαμπερή και χαρούμενη.
Ήσουν απόσπαση της προσοχής από τη λύπη.
Έχετε φέρει χαρά και ευτυχία στο σπίτι μας.
Ήσουν η τρίτη ψυχή στο σπίτι μας.
Ήσουν μέλος της οικογένειάς μας.
Ήσουν εκεί πριν και μετά την επέμβαση στο έντερο μου.
Είμαι ευγνώμων που ήμασταν μαζί για πολύ καιρό.
Θα μας λείψει η παρουσία σας.
Αναπαύσου εν ειρήνη, γλυκό τυχερό πουλί.
Το να πεις αντίο στη ζωή είναι δύσκολο.
Ετοιμάσαμε δώρα για εσάς.
Θα λάβετε ένα σχέδιο από εμάς.
Θα λάβετε και λουλούδια από εμάς.
Λίγο ακόμα σπόροι για όταν πεινάτε.
Ενώ συγχωνεύεστε με τη φύση,
γίνεστε τώρα ένα πνεύμα της φύσης.
Να μας προσέχεις πάντα, αγαπητή ψυχή.
Ας τα ξαναπούμε.
Σας ξαπλώνουμε σε ένα μέρος,
Όπου μπορούμε να σας επισκεφτούμε μερικές φορές.
Αντίο και θα επιστρέψουμε σύντομα.
Αναπαύσου εν ειρήνη, χαρούμενη ψυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκθεση σε χημικά προϊόντα: Πρώτες βοήθειες

Έκθεση σε χημικά προϊόντα: Πρώτες βοήθειες Bigstock Onmed Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 15:00 Τα δηλητήρια είναι ουσίες που προκαλούν βλάβη όταν τ...