Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς να πάρετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας στην εργασία

 

Πώς να πάρετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας στην εργασία




Κάλυ

Σεπτ. 5

Η εργασία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στρες και άγχους για πολλούς από εμάς. Μερικές φορές, η δουλειά γίνεται υπερβολική και νιώθεις ότι τελειώνεις με αυτό.

Αν και είναι εντάξει να εκτονώνετε την απογοήτευσή σας όταν είναι υπερβολική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν εκτονώσετε τη θέση σας σε λάθος μέρος. Εάν τα κρατήσετε όλα μέσα, τα αρνητικά σας συναισθήματα μπορεί να επηρεάσουν τις σχέσεις σας με τους άλλους και την απόδοση της εργασίας σας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας πιο υγιεινός τρόπος για να ελέγχετε τα αρνητικά σας συναισθήματα, ακόμα κι αν είστε στη δουλειά. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές όταν αισθάνεστε αρνητικότητα και άγχος οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του προγράμματος εργασίας σας:

Ρίξτε μια αντικειμενική ματιά στην κατάσταση

Όταν ανησυχείτε για την απόδοση στη δουλειά σας ή για τη δουλειά σας γενικότερα, δεν είναι δύσκολο να αισθανθείτε άγχος, ειδικά αν δεν βλέπετε σημάδια ότι τα πήγατε καλά ή όχι. Πριν ανησυχήσετε πολύ, δείτε την κατάσταση και δείτε ποια πράγματα μπορείτε να αλλάξετε για να βελτιώσετε την εργασία ή τις ενέργειές σας.

Για παράδειγμα, εάν ανησυχείτε για τη θέση εργασίας σας, σκεφτείτε την τρέχουσα ηγεσία της εταιρείας σας και εάν υπάρχουν αλλαγές. Η νέα ηγεσία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αξιολογούν κάθε εργαζόμενο και έχοντας αυτό κατά νου, μπορείτε στη συνέχεια να σκεφτείτε τρόπους βελτίωσης της εργασιακής σας απόδοσης και πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη νέα ηγεσία να επιτύχει τους στόχους της.

Χρησιμοποιήστε την εμπειρία ως κίνητρο

Εάν νιώθετε απογοήτευση και άγχος, ανατρέψτε το χρησιμοποιώντας το συναίσθημα ως κινητήρια δύναμη για να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Ανεξάρτητα από το θέμα που σας προκαλεί απογοήτευση ή άγχος, εστιάστε την προσοχή και την ενέργειά σας στο να είστε ανθεκτικοί και συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας.

Το να αλλάξετε τον εαυτό σας δεν θα είναι εύκολο και μπορεί να κάνετε λάθη. Όταν κάνετε αυτά τα λάθη, μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας και επικεντρωθείτε στα καλά πράγματα για να σας φτιάξουν τη διάθεση.

Απομακρυνθείτε από το συμβάν ή την αλληλεπίδραση

Εάν είστε θυμωμένοι για μια αλληλεπίδραση ή ένα γεγονός που έχετε μπροστά σας, είναι καλύτερο να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις και τα ξεσπάσματα φεύγοντας από τη σκηνή.

Συγχωρέστε τον εαυτό σας και πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να σκεφτείτε και να ηρεμήσετε. Θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε ρεπό μετά από έναν πολυάσχολο μήνα εργασίας για να αποσυμπιεστείτε και να ανακάμψετε.

Δημιουργήστε έναν χαλαρωτικό χώρο εργασίας

Κάθε περιβάλλον εργασίας είναι διαφορετικό και αν σας δίνεται ένας χώρος για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να τον κάνετε πιο χαλαρωτικό για να μπορέσετε να εστιάσετε στη δουλειά σας. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με πράγματα που αγαπάτε και πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Εάν έχετε θορυβώδη χώρο εργασίας, επενδύστε σε ακουστικά ακύρωσης θορύβου, ώστε να μην αποσπαστείτε από τη δουλειά σας ή να αγχωθείτε από τους συναδέλφους σας.

Να είστε σεβαστοί και διεκδικητικοί

Πάντα θα υπάρχει ένας συνάδελφος ή ανώτερος που θα κερδίσει την αντιπάθειά σας. Ωστόσο, στη δουλειά, πρέπει να είστε επαγγελματίες και να συνεργάζεστε με αυτούς τους ανθρώπους ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτή την αντιπάθεια είναι να δείχνετε σεβασμό, ανεξάρτητα από το πόσο αγενείς μπορεί να είναι και, αν χρειαστεί να τους βάλετε στη δουλειά, δείξτε ότι δεν θα αντέξετε να σας φέρονται σκληρά και φύγετε.

Αφήστε την εργασία σας στο γραφείο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας στη δουλειά είναι να αφήσετε τη δουλειά στη δουλειά. Μην φέρετε έγγραφα εργασίας στο σπίτι. αντισταθείτε στην παρόρμηση να ελέγξετε το τηλέφωνο εργασίας ή το email σας. Χρησιμοποιήστε το χρόνο για να είστε με την οικογένεια και τους φίλους σας και δώστε στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσετε και να ανακάμψετε.

Λάβετε συναισθηματική υποστήριξη εάν τη χρειάζεστε

Μην φοβάστε να αναζητήσετε συναισθηματική υποστήριξη από έναν επαγγελματία ή την οικογένεια και τους φίλους σας, εάν είναι υπερβολική.

Μιλώντας ανοιχτά, δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να απελευθερώσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και να καθαρίσει το μυαλό σας. Οι σύμβουλοι, ειδικότερα, μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας και να χειριστείτε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση στη δουλειά.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματά σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα φτάσουν σε αυτό το οριακό σημείο όπου δεν μπορείς πια να τα ελέγξεις. Ωστόσο, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να μάθετε περισσότερα για τα συναισθήματά σας και ενεργήστε αμέσως για να τα μετριάσετε. Θα μπορέσετε να ανακτήσετε τον προσανατολισμό σας και να χειριστείτε την κατάσταση χωρίς να προκαλέσετε πανικό στο χώρο εργασίας.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφές – καταστροφές

  Επιστροφές – καταστροφές 15 Απριλίου 2024 Δύσκολο να αποδεχθείς το τέλος. Δύσκολο να συμβιβαστείς με τις αλλαγές που φέρνει η διάλυση μιας...