Ρύζι βενέρ σε κρέμα πιπεριάς με τραγανές πατάτες κομμένες σε κύβους
Ένας πολύ θερμός χαιρετισμός σε όλους και εδώ επέστρεψα για να προσπαθήσω να διεγείρω τη φαντασία σας και τις περιέργειές σας για τον κόσμο της vegan διατροφής προσφέροντας ένα πολύ πρωτότυπο πιάτο με βάση το ρύζι Venere , μια από τις αγαπημένες μου ποικιλίες ρυζιού .
Είναι ένα καστανό ρύζι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες , βιταμίνες και μέταλλα . Έχει το χαρακτηριστικό ότι όταν ψηθεί βγάζει μια μυρωδιά φρέσκου ψωμιού ... μόλις ψημένο! Υπέροχο , δεν νομίζεις;
Έλα τότε ας ξεκινήσουμε και μην χαθούμε στην πορεία που αυτή η πρόταση είναι αρκετά απλή
Υλικά (για 2 άτομα) :
160 γρ ρύζι βενέρ
2 πιπεριές (μεσαίου μεγέθους)
2 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο στερημένη την ψυχή
μαϊντανός
άλας
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε μια σκελίδα σκόρδο χωρισμένη στα τέσσερα αλλά στερημένη την ψυχή
Φιλετάρουμε τις πιπεριές μας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού
Τα βάζουμε να τηγανιστούν σε ένα τηγάνι...
... και προσθέτουμε αλάτι
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες μας και αφού τις κόψουμε σε φέτες τις κόβουμε σε κύβους
Προσοχή στις πιπεριές γιατί όταν αρχίσουν να ροδίζουν θα είναι καιρός να μειώσετε τη φωτιά...
... και σκεπάστε τα για να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά
Εδώ είναι το ρύζι Venere μας , ο πρωταγωνιστής αυτής της συνταγής!
Αφού βράσει ελαφρώς αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα...
θα βράσουμε το μαύρο μας ρύζι για περίπου 25/30 λεπτά άφθονο
Θα νιώσετε ότι έχετε να κάνετε με ζεστό κρασί
Όταν ψηθεί , θα νιώσετε αυτό το φανταστικό άρωμα για το οποίο μίλησα στην αρχή της ανάρτησης
Στο μεταξύ πλένουμε καλά τις πατάτες μας κομμένες σε κύβους με τρεχούμενο νερό (για να χάσουν το άμυλο ) και αφού τις έχουμε στεγνώσει προσεκτικά με τη βοήθεια απορροφητικού χαρτιού...
... θα τα τηγανίσουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο
Όταν οι πατάτες φτάσουν στο σωστό ροδισμό θα τις βάλουμε σε ψάθινο χαρτί ή θα είναι μια χαρά με το κοινό απορροφητικό να μπορεί να τις στερήσει το περιττό λάδι
Στο μεταξύ, οι πιπεριές μας θα έχουν φτάσει στο βέλτιστο σημείο ψησίματος.
Θα προσθέσουμε ένα κλωναράκι μαϊντανό (το δικό μου ήταν κατεψυγμένο γιατί όταν έχω μπόλικο αντί να το πετάξω προτιμώ να το πλένω και να το αποθηκεύω στην κατάψυξη)
και με τη βοήθεια ενός mini-pimer ...
… Ας μειώσουμε τις πιπεριές σε μια χοντρή σάλτσα που θα είναι το κύριο καρύκευμά μας για αυτό το πρώτο πιάτο.
Απλώνουμε μια μεγάλη δόση σάλτσας πιπεριάς στο κέντρο του πιάτου μας
Στο υπόλοιπο που έχει μείνει στο τηγάνι θα προσθέσουμε το ρύζι βενέρ...
… Για να αγκαλιάζει αρμονικά με τη σάλτσα πιπεριάς .
Με τη βοήθεια ενός κόφτη ζαχαροπλαστικής θα τακτοποιήσουμε μια μεγάλη μερίδα ρύζι πάνω από το δίσκο της σάλτσας
Θα τελειώσουμε το πιάτο με την προσθήκη μιας γενναιόδωρης πατάτας σε κύβους , θα γαρνίρουμε με λίγη βρώσιμη ταξιανθία και θα δώσουμε λάμψη με λίγο ελαιόλαδο
Το αρωματικό άρωμα του μαύρου ρυζιού σε συνδυασμό με την τραγανότητα της πατάτας θα τονώσει τον ουρανίσκο σας που θα αφήσει τον εαυτό του να περιποιηθεί την έντονη γεύση της σάλτσας πιπεριάς .
Μια αγκαλιά και να θυμάσαι ότι το να τρως vegan δεν σημαίνει καθόλου να εγκαταλείπεις γεύσεις …
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου