Αναβαθμίζουμε μαζικά τα τυφέκια G3-
Η Ουκρανία και η ανάγκη σε “φονικά” τυφέκια και φορητά αντιαρματικά-αντιαεροπορικά
Πιο φονικό το διαμέτρημα 7χ62 mm από το 5χ56mm
Ο πόλεμος της Ουκρανίας και η ανάγκη σε “φονικά” τυφέκια και φορητά αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα
Σύμφωνα με βουλευτή της ΝΔ, ναυάγησε το πρόγραμμα του εθνικού τυφεκίου διαμετρήματος 5χ56 mm, και για τον λόγο αυτόν, η ελληνική αμυντική βιομηχανία θα προχωρήσει μαζικά σε αναβάθμιση μεγάλου αριθμού τυφεκίων GA3 και Α4 που ήδη υπηρετούν στον ελληνικό στρατό, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις πολλών ειδικών επί του θέματος.
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως «η αναβάθμιση των ΕΑΣ – Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και του εργοστασίου τους στο Αίγιο ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το οποίο αγωνίστηκα με σταθερότητα και πίστη.
Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μετά από άοκνες και συνεχείς επαφές μου τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο όσο και με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ κ. Κωστόπουλο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποίησε ένα ακόμη πάγιο και δίκαιο αίτημα του Ν. Αχαΐας. Μέσα στη γενική αναβάθμιση του Ελληνικού Στρατού αποφασίστηκε και θα δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός του συνόλου του ελληνικού τουφεκιού G3 με κύριο σημείο του το εργοστάσιο του Αιγίου.
Σύντομα θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους φορείς οι αποφάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών στα κτίρια αλλά και οι νέες δυνατότητες του εργοστασίου στο Αίγιο σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει παράλληλα με τον ελληνικό στρατό και την εργασία στην περιοχή μας».
Ο βουλευτής στην ανακοίνωση του βλέπει το θέμα από την πλευρά της ενεργοποιήσεως του γνωστού εργοστασίου στο Αίγιο, αλλά το θέμα έχει προεκτάσεις και πολλές αντικρουόμενες απόψεις, λόγω των απαιτήσεων για ένα σύγχρονο ελληνικό τυφέκιο.
Σύμφωνα εκ νέου με τον ελληνικό τύπο οι μετατροπές στα τυφέκια G3 θα είναι οι εξείς:
Α. Αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου , για την τοποθέτηση διαφόρων απαρτίων, όπως τακτικός φακός, κάθετη χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα, αορτηριούχο.
Β. Τοποθέτηση ράγας στο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και άλλων ειδικών τύπων σκοπευτικών – διοπτρών.
Γ. Τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 6 θέσεων.
Δ. Τοποθέτηση αορτήρα τριών σημείων.
Πρόκειται σαφώς για μετατροπές που θα βοηθήσουν τα μέγιστα ένα τυφέκιο που υπηρετεί στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από την δεκαετία του 1980, έχοντας πολλά χρόνια στην πλάτη του, να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του άγνωστο για πόσο ακόμη.
Επειδή η ανάγκη γίνεται φιλότιμο για την πατρίδα μας, εν μέσω ουκρανικού πολέμου, οικονομικής, και κυρίως τεράστιας ενεργειακής κρίσης, οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αναβαθμίσουμε τον φορητό οπλισμό των Ελλήνων στρατιωτών, σύμφωνα και με τα έως τώρα διδάγματα της Ουκρανίας.
Το σημείο διαμάχης των δύο πλευρών στο θέμα του τυφεκίου του ελληνικού στρατού είναι ( το διαμέτρημα 7χ62 mm από διαμέτρημα 5χ56mm), έχοντας να κάνει με δύο κύρια θέματα που σε έναν πόλεμο προσμετρούνται σοβαρά.
Το διαμέτρημα 7χ62 mm έχει φονικά πυρά σε μεγάλο βεληνεκές, ενώ τοπ διαμέτρημα 5χ56 mm δίνει την δυνατότητα μεταφοράς περισσοτέρων πυρομαχικών, και λιγότερου βάρους όπλου.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Αφγανιστάν, Αμερικανοί κομάντος είχαν αναφέρει την μη δυνατότητα τους απαντήσουν σε πυρά που δέχονταν από Ταλιμπάν σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία από αποστάσεις και 1000 μέτρων, χρησιμοποιώντας τα γνωστά ρωσικά τυφέκια ΑΚ47, (σαν αυτά που στείλαμε στην Ουκρανία) .
Τα τυφέκια 5x56 mm. δεν έχουν μεγάλο βεληνεκές και έτσι πολλές ομάδες περιπόλων των ΗΠΑ εξοπλίστηκαν με τυφέκια 7,62 χιλ. για να επιβιώσουν στο πεδίο της μάχης.
Ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων τυφεκίων G3 είναι μονόδρομος εφόσον δεν έχουμε τα απαιτούμενα κονδύλια για το εθνικό τυφέκιο.
Παράλληλα όμως μπορούμε και έχουμε την τεράστια δυνατότητα να ξεκινήσουμε ένα καθαρά ελληνικό πρόγραμμα στα δημόσια αμυντικά εργοστάσια, για την κατασκευή ενός τυφεκίου με την συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων και ιδιωτών.
Η κρίση στην Ουκρανία, μας έχει δείξει και κάτι άλλο ακόμα πιο σημαντικό, που αφορά την μη εξάρτηση από ξένες χώρες, ειδικά σε περίοδο πολέμου.
Το έτερο σοβαρό θέμα που πρέπει να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε, είναι η δημιουργία ελληνικών φορητών αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, τα οποία παίζουν πλέον τεράστιο ρόλο στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
Η εκπαίδευση του ελληνικού πεζικού πρέπει να υλοποιείται σαφώς σε ομάδες, εξειδικευμένες σε αποστολές κατά αρμάτων , drone, και άλλων συστημάτων, εφοδιασμένες με όλα τα κατάλληλα όπλα.
Ο πόλεμος το 2022 για όσους γνωρίζουν, δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο της Βοσνίας, του Κοσσόβου, ούτε ακόμα και του Ιράκ, για αυτό οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι όσο τον δυνατόν ταχύτερα και πληρέστερα.
https://www.pentapostagma.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου