Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Κιάτο: Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονης αφού έφαγε χόρτα - Χαροπαλεύει η μητέρα της


Λίνα Κεκέση

Οι γιατροί δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν αν επρόκειτο για αλλαντίαση ή  οι δύο γυναίκες έπαθαν άλλου είδους δηλητηρίαση από χόρτα που κατανάλωσαν

 Mυστήριο παραμένει τι ήταν αυτό που σκότωσε την 35χρονη  γυναίκα από το Κιάτο και έστειλε τη μητέρα της στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση.  Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο έφαγαν από το ίδιο φαγητό και αμέσως μετά αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. 


Οι δύο  γυναίκες, μητέρα και κόρη , την Παρασκευή το βράδυ αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα οι συγγενείς τους να καλέσουν ασθενοφόρο και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας στο Κιάτο. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως η 35χρονη δυστυχώς είχε καταλήξει. Η μητέρα της όμως ήταν ακόμη εν ζωή αλλά σε σοβαρή κατάσταση και οι γιατροί  ζήτησαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου αμέσως διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Παράλληλα στις εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική και στον κορωνοϊό, κάτι όμως που δεν έχει να κάνει με τη σοβαρότητα της κατάστασής της. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 35χρονη γυναίκα πιθανόν να κατέληξε από τοξική δηλητηρίαση από κλωστηρίδιο της αλλαντίασης. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια άλλη άποψη των γιατρών, δεν αποκλείεται οι δύο γυναίκες να κατανάλωσαν ένα άγριο χορταρικό που είναι γνωστό και ως «διαβολόχορτο». 

Οι συγγενείς των δύο γυναικών βεβαίωσαν τους γιατρούς πως εκείνη την ημέρα είχαν καταναλώσει χόρτα, δίχως όμως να είναι σε θέση να πουν με ακρίβεια τι είδους ακριβώς ήταν αυτά.
Απαντήσεις αναμένεται να έχουμε μετά την νεκροψία και νεκροτομή που διενεργηθεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία στο άψυχο σώμα της άτυχης 35χρονης, νώ παράλληλα  προανάκριση διενεργεί και το αστυνομικό τμήμα Κιάτου.

https://www.protothema.gr/

*** Ενημέρωση από τον bloger, με στοιχεία από τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Το στραμώνιο, (λατ. Datura stramonium - Δατούρα η στραμώνιος) είναι η κοινή ονομασία δικοτυληδόνων φυτών του ομώνυμου είδους της οικογενείας των Στρυχνοειδών (Solanaceae). Επίσης λέγεται και διαβολόχορτο. Πρόκειται για μονοετές ποώδες φυτό. Είναι διαδεδομένο στην Ευρώπη και φύεται συνήθως σε ακαλλιέργητους αγρούς και πετρώδεις τοποθεσίες. Συναντάται αυτοφυές στην Ελλάδα, όπου είναι γνωστό με διάφορες κοινές ονομασίες, όπως βρομόχορτο και τάτουλα.[1]

Πρόκειται για πόα μονοετή με βλαστό ροδοϊώδη ή πράσινο με μεγάλα σκουροπράσινα φύλλα, ωοειδή, με περιφέρεια κομμένη βαθιά σε μεγάλα, άνισα, δόντια ή λοβούς. Τα άνθη του είναι μεγάλα με μήκος 6-10 εκ., λευκά ή ροδοϊώδη, με στεφάνη χοανοειδή και κάλυκα σωληνωτό, ανοιχτοπράσινο και οδοντωτό. Ο καρπός είναι κάψα με μέγεθος μεγάλου καρυδιού, συνήθως με πολλά αγκάθια ή σπανιότερα λεία.

Είναι φυτό δηλητηριώδες,[σημ. 1] πλούσιο σε ατροπίνηυοσκυαμίνη και σκοπολαμίνη, χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική για τα αλκαλοειδή που περιέχει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δήμoς Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία η διατήρηση δρομολογίων του “Μουτζούρη”

Δήμoς Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία η διατήρηση δρομολογίων του “Μουτζούρη” Τη διατήρηση των δρομολογίων του Τρένου Πηλίου ζητά ο αντιδήμαρχος Του...