Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Έτος 2022 Φαντασία και Δημιουργικότητα

 Έτος 2022 Φαντασία και Δημιουργικότητα

 Από

Ελπίζω να πάνε όλοι καλά. Δεν ήμουν πολύ ενεργός στο διαδίκτυο πέρυσι. Για μένα το 2021 ήταν μια χρονιά κάθαρσης και οργάνωσης προτεραιοτήτων. Το 2022 έχει να κάνει με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Έλαβα email που ρωτούσαν τι είχε συμβεί στην πλειονότητα των άρθρων μου. Το kindfeelings είχε πάνω από 200 άρθρα. Τώρα έχει μόνο 4. Πέρυσι ο ιστότοπος χτυπήθηκε με ένα φαρμακείο και χρειαζόταν πολύς χρόνος για να καθαριστεί, οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω από την αρχή. Έχω κατοχυρώσει πνευματικά δικαιώματα σε όλα τα άρθρα μου και έχω αποθηκευμένα αντίγραφα εκτός σύνδεσης. Ειλικρινά ήταν μια ευλογία στη μεταμφίεση, επειδή η ικανότητα γραφής μου έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλαιότερα γραπτά. Μπορώ να επεξεργαστώ το παλιό υλικό και να το δημοσιεύσω ξανά.

Παρόλο που ήμουν ήσυχος στο διαδίκτυο πέρυσι, ήμουν αρκετά ενεργός στη γεωργία μου και σκοπεύω να είμαι ακόμα περισσότερο φέτος. Ένας από τους στόχους μου ήταν να μεγαλώσω αρκετά για να τρέφω τον εαυτό μου και τους άλλους και σιγά σιγά το πετυχαίνω. Έχω δώσει πολλά τρόφιμα, κυρίως λαχανικά.

Ελπίζω να έχουμε όλοι ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο 2022.

8 Συμβουλές για την πλοήγηση στην Πρωτοχρονιά

  1. Εξασκηθείτε καθημερινά σε μεγάλες βαθιές αναπνοές.
  2. Να προσέχετε τις προθέσεις σας.
  3. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να καθίσετε στη σιωπή.
  4. Ασχοληθείτε με φυσική πρακτική. Μπορείτε να κάνετε σύνθετες κινήσεις γιόγκα ή μπορείτε απλώς να περπατήσετε επιτόπου. Κάντε αυτό που λειτουργεί για εσάς.
  5. Εξασκηθείτε να παρατηρείτε τα αρνητικά σας συναισθήματα αντί να αντιδράτε αμέσως σε αυτά. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι εκεί για να μας πουν κάτι. Αυτή είναι μια δύσκολη πρακτική, ειδικά αν παλεύετε με τον θυμό, αλλά γίνεται ευκολότερη με τον καιρό.
  6. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε μια μέρα χωρίς τεχνολογία μία φορά την εβδομάδα. Το να πάρω μια μέρα χωρίς τεχνολογία με βοηθάει πραγματικά. Εξακολουθώ να έχω ανοιχτό το τηλέφωνό μου σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί να καλέσει, αλλά το έβαλα σε μια γωνία.
  7. Φανταστείτε τις επιθυμίες σας, κάνοντας τις όσο πιο αληθινές γίνεται στο μυαλό σας. Μην κοιμάστε με τη δύναμη της οπτικοποίησης.
  8. Κοιμήσου αρκετά. Μην κοιμάστε με τη δύναμη του ύπνου, ή ίσως πρέπει.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που μεγαλώνω.

Γλυκοπατάτα

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες γιαμ. Η ποικιλία στον κήπο μου είναι ρέντα γιαμ. Είναι μια νόστιμη πηγή σύνθετων υδατανθράκων, που μαγειρεύεται εύκολα και έχει κολλώδη, τρυφερή υφή. Τώρα δεν είναι εύκολο να το βρεις. Γιαμς φυτρώνουν υπόγεια και το αμπέλι από πάνω. Όταν ένα γιαμ είναι έτοιμο τα φύλλα κιτρινίζουν και στεγνώνουν. Θα κάνω πολύ σκάψιμο φέτος.

Αμάραντος

Ο αμάρανθος είναι επίσης γνωστός ως callaloo, καλλιεργώ αυτό το λαχανικό σε αφθονία και δίνω πολλά από αυτό. Μπορεί να μαγειρευτεί στον ατμό, να αναμειχθεί ή να καταναλωθεί ωμό. Λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πράγματα στον πλανήτη.

Γλυκές Πιπεριές

Είναι νόστιμα και τρώγονται σε οποιοδήποτε στάδιο.

Μέντα

Φτιάχνει ένα ωραίο γευστικό τσάι και κρατά μακριά μερικά παράσιτα. Καλλιεργώ μέντα ανάμεσα σε ορισμένες καλλιέργειες ως φυσικό απωθητικό παρασίτων.

Vervain

Όταν ο υδραυλικός μου ήρθε για να κάνει κάποια δουλειά, παρατήρησα ότι μάζευε πολύ από αυτό το φυτό. Το προσδιόρισε ως βερβέιν. Το ορκίζεται. Το Vervain έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή βοτανοθεραπεία εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατα το έμαθα. Δεν το έχω δοκιμάσει. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάτι παραδοσιακά για χρόνια, μου αρέσει να το ερευνώ διεξοδικά πρώτα και δεν το έχω καταφέρει ακόμα.

Αλόη

Αυτό το φυτό είναι καλό για τόσα πολλά πράγματα. Έχει ονομαστεί ακόμη και το θαυματουργό φυτό. Χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά για ιατρικούς αλλά και καλλυντικούς σκοπούς.

Ram-Gaat Dash Along

Αυτό είναι ένα άλλο φυτό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά. Ένα όμορφο φυτό με έντονα κίτρινα άνθη και λαμπερά πράσινα φύλλα, λέγεται ότι αυξάνει τη γονιμότητα και τη λίμπιντο.

Πακ Τσόι

Καλλιέργησα πολύ pak choi πέρυσι και έσπειρα μερικούς σπόρους την περασμένη εβδομάδα. Διαπιστώνω ότι τα πάνε καλά μεταξύ Οκτωβρίου – Μαΐου – τουλάχιστον στην περιοχή μου.

Λευκά φασόλια

Μπάμια

Otaheite Apple

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι μοναδικό προσφέρει το κόκκινο λάχανο

Τι μοναδικό προσφέρει το κόκκινο λάχανο Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 13:00 Το κόκκινο ή μωβ λάχανο είναι πλούσιο ...