- ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ


Μια απώλεια που σε στιγμάτισε, δεν ξεχνιέται. Δεν σημαίνει ότι όταν την σκέφτεσαι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, δεν προχωράς μπροστά. Όταν ένας άνθρωπος ήταν σημαντικός για σένα, εννοείται ότι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα τον θυμάσαι και θα ανάβεις ένα κερί ή το καντήλι σου, για την ψυχή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι κολλημένος στο παρελθόν.

Όταν ξεχάσεις κάποιον, σημαίνει ότι δεν ένιωθες όσα έλεγες και ότι όλα ήταν λόγια του αέρα. Ο καθένας μέσα του ξέρει πώς να κρατήσει τον άνθρωπο του ζωντανό. Δεν ξεχνώ, απλά τιμώ την μνήμη σε κάποιον που έκανε το δικό του πέρασμα σε αυτόν τον κόσμο. Πάντα μια συγκεκριμένη ημερομηνία, γενέθλια, η μέρα που έφυγε από τον κόσμο, θα μας θυμίζουν ότι αυτός ο άνθρωπος υπήρξε σημαντικός.

Ότι πιο δύσκολο είναι μια απώλεια που σε στοιχειώνει. Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά. Ότι όταν περάσει ο χρόνος, αν είσαι τυχερός, θα καταλάβεις για ποιο λόγο έπρεπε να γίνει όλο αυτό, για ποιο λόγο έπρεπε να το περάσεις και αυτό. Ίσως μόνο τότε να απαλύνει ο πόνος και να μπορείς μέσα σου να κρατήσεις μόνο τα όμορφα και να συνεχίσεις μια ζωή, μια ζωή που και πάλι η ελπίδα θα λάμπει. Τότε μόνο θα νιώσεις πιο ευτυχισμένος. Ακόμα όμως και τότε, ποτέ δεν θα ξεχάσεις, πάντα αυτές τις ημέρες θα θυμάσαι αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο που σου έμαθε πώς να αγαπάς…

 https://gynaikaeimai.com/

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://andriana-arvanitidou.blogspot.com/