Υλικα
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας λάδι σπορέλαιο
1 αυγό
1 μπεκιν
αλεύρι 3 κούπες ή 700 γρ περίπου
1 Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
1 κούπα μυζήθρα
μισό κιλό τυρί
5 - 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Εκτελεση για την γεμιση
Σε ένα μπολ κάνουμε τρίμματα το τυρί, βάζουμε την μυζήθρα και κατόπι προσθέτουμε το τυρί, τα ανακατεύουμε με το χέρι και με το ειδικό εργαλείο τα πατάμε να γίνουν σαν κρέμα [ δες το βίντεο ]
Εκτέλεση για το ζυμάρι
Σε ένα τάπερ βάζουμε την σόδα, μετά το αλάτι. Αφήστε το να αφρίσει και ύστερα το βάλτε το ξύδι, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε καλά και τέλος το αλεύρι και το μπέϊκιν...
Ζυμώνουμε και θέλουμε μια ζύμη μαλακιά και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.....
Αφού περάσει μισή ώρα ,αλευρώνουμε το πάγκο μας και τοποθετούμε το ζυμαράκι μας που το κόβω σε δυο μπάλες, όπου η μια μπάλα θα είναι σε πιο λίγο μεγαλύτερη.
Τι εννοώ; Το φύλλο που θα ανοίξουμε για κάτω π.χ αν είναι 600 γρ το δεύτερο που θα βάλουμε επάνω να είναι στο περίπου πιο μικρό δηλ 500 γρ
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο όσο πιο μεγάλο μπορούμε, αφού έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή το αλείφεις με το χέρι πάνω στο φύλλο ή το λιώνεις στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπεν -μαρί...
Βουτυρώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Το βάζουμε σε μια σακούλα, το δένουμε και το βάζουμε στη συντήρηση για 2 ώρες ή στη κατάψυξη για μια ώρα.....
Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο το ταψί μας. Βάζουμε την γέμιση στην πίτα και από επάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο...
Χαράζουμε την πίτα μας και την αλείφουμε πρώτα με σπορέλαιο και κατόπιν με βούτυρο γάλακτος σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς με ανοιχτές τις αντιστάσεις πάνω και κάτω, μέχρι να ροδίσει
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου