COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Υλικά
1/2 κιλό φασόλια (μικρά ή μεγάλα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
3 καρότα ψιλοκομμένα
1 κούπα τσαγιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πελτέ γεμάτες
αλάτι, ρίγανη, μαύρο και κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα (τα αφήνουμε στο νερό ένα ολόκληρο βράδυ).

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα (ή τη χύτρα) με καινούριο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πετάμε το πρώτο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα (εκτός από το αλάτι που θα το προσθέσουμε στο τέλος) σε ζεστό, καινούριο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά (ή μισή περίπου ώρα αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας).

Σερβίρουμε με καυτερό μπούκοβο, ρέγγες και ζεστό ψωμί.

 https://gynaikaeimai.com/

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/