Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Τηγανητές αποξηραμένες πιπεριές (ή πιπεριές cruschi)

 Τηγανητές αποξηραμένες πιπεριές 

(ή πιπεριές cruschi)


Σας προτείνω ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό με βάση πιπεριές, λαχανικά πλούσια σε μαγνήσιο , κάλιο , φώσφορο και βιταμίνες όπως C , B , E και K

Συγκεκριμένα πρόκειται να κεράσουμε ένα γλυκό πιπέρι (απολύτως όχι πικάντικο) που προέρχεται από τη Λουκάνια (ή καλύτερα γνωστό ως Basilicata ), ακριβώς από το Senise . Ονομάζεται " cruschi" για την ιδιαιτερότητα του να είναι τραγανό αν μαγειρευτεί σωστά .

Ο συνδυασμός της τραγανότητας τους και της γεύσης του λαδιού που παραμένει βουτηγμένο στο γλυκό και τυλιγμένο άρωμά τους θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Συστατικά:

Αποξηραμένες πιπεριές από Senise PGI

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

άλας

Πρώτα, αποκτήστε αυτή τη φανταστική ποικιλία πιπεριών "που δεν βρίσκεται εύκολα παντού".

Προσέξτε ότι πρέπει να είναι άθικτα , πολύ ελαφριά (αν έχουν στεγνώσει καλά) και δεν πρέπει να έχουν σκούρα ή κιτρινισμένα μέρη .

Κόψτε τις λιαστές πιπεριές και αφαιρέστε τους εσωτερικούς σπόρους τους.

Κόψτε τα σε μεσαία-μικρά κομμάτια για να δημιουργήσετε πατατάκια

Βάζουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ύψους 1 εκ. Και περιμένουμε μέχρι να είναι ζεστό.

Μόλις το λάδι φτάσει στη θερμοκρασία του, προσέξτε να διατηρήσετε τη φλόγα σε χαμηλή θερμοκρασία, διαφορετικά θα κινδυνεύσετε να το κάψετε και, κατά συνέπεια, επίσης να κάψετε αυτό που πρόκειται να τηγανίσετε (στην περίπτωσή μας αυτή η ποικιλία πιπεριών ),

Βυθίστε τις πιπεριές για 30/40 δευτερόλεπτα , γυρίστε τις γρήγορα και στραγγίστε τις με τη λαβίδα (και θα συνιστούσα επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι για να τις πολτοποιήσετε και να τις βουτήξετε σε βραστό λάδι).

Μόλις απομακρυνθούν από τη φωτιά, σερβίρετε τις πιπεριές cruschi ρίχνοντας πάνω από ένα μικρό μέρος του λαδιού στο οποίο τηγανίστηκαν και αλατίστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας .

Προφανώς δεν είναι ένα συνοδευτικό από τα πιο υγιεινά αλλά επιτρέπεται μια μικρή εξαίρεση στον κανόνα να απολαμβάνετε τον ουρανίσκο κατά καιρούς

Εξαιρετικό σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο συνοδευόμενο με φρέσκο και τραγανό ψωμί .

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι έγινα ο καθρέφτης σου… πώς νιώθεις;

  Κι έγινα ο καθρέφτης σου… πώς νιώθεις; – Θώμη Μπαλτσαβιά – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 Υπάρχουν πολλά στάδια που πέρασα με σένα και τη...