Χωρίς ψήσιμο σαφράν και καρύδας τάρτα!
Καλώς ήλθατε στο Little Chef's Kitchen! Σήμερα φτιάχνουμε ένα επιδόρπιο σύντηξης. Ήταν απίστευτα νόστιμο και ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα ποτέ ξινό.
Ήταν πολύ εύκολο και απαιτήθηκαν απλά συστατικά. Λιώστε με πουτίγκα στο στόμα με μια μικρή πινελιά από κάρδαμο. Ακούγεται σαν ένα υπέροχο επιδόρπιο, σωστά;
Μια γευστική γεύση από κάρδαμο με μια αντίθετη γεύση αλατιού στη βάση τάρτας. Απολύτως όμορφο πώς συνδυάζονται οι γεύσεις. Ας δούμε πώς να το φτιάξουμε!
Συστατικά:
½ φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
½ φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
1 φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
Μερικά σκέλη σαφράν
Ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κάσιους
1 φλιτζάνι πεπτικά μπισκότα σε σκόνη
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Μια πρέζα πορτοκαλί χρώμα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
Κατευθύνσεις:
Πρώτα, προσθέστε το βούτυρο στα μπισκότα σε σκόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάρκα έχετε. Χρησιμοποιώ την επιλογή θρεπτικών συστατικών. Δώστε του ένα καλό μείγμα έτσι ώστε το βούτυρο να κατανέμεται ομοιόμορφα. Αν θέλετε, θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε λίγη ζάχαρη.
Πάρτε ένα ξινό καλούπι (το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να διαχωριστεί από τον πυθμένα του) και προσθέστε αυτό το μείγμα σε αυτό. Απλώστε ομοιόμορφα με τα χέρια σας και βεβαιωθείτε ότι φτάνει μέχρι τις άκρες.
Φυλάξτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε μισή ποσότητα ζάχαρης, κρέμας και αλεύρου καλαμποκιού σε ένα τηγάνι. Φτιάξτε ένα μείγμα χωρίς σβώλους και χτυπήστε επίσης το κανονικό γάλα.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά στη φωτιά μέχρι να πυκνωθεί. Προσθέστε το σαφράν και το χρώμα του φαγητού αν θέλετε.
Προσθέστε επίσης ψιλοκομμένα καρύδια. Ψύξτε το και απλώστε το ομοιόμορφα στο τάρτα. Τοποθετήστε στον καταψύκτη για 20 λεπτά.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα, ζάχαρη και αλεύρι καλαμποκιού. Αντί για κανονικό γάλα, προσθέστε το γάλα καρύδας και τοποθετήστε το σε χαμηλή φλόγα. Όταν πήξει καλά, προσθέστε τη ζελατίνη διαλυμένη σε μια κουταλιά της σούπας νερό.
Ανακατέψτε επίσης το κάρδαμο. Απλώστε το ομοιόμορφα μέχρι τα άκρα της τάρτας στο στρώμα που είχε οριστεί προηγουμένως. Τοποθετήστε το στον καταψύκτη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρετε με γαρνιτούρα των φέτες των ανακαρδιοειδών!
Επικοινωνία:
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η συνταγή. Επιτρέψτε μου να ξέρω τις σκέψεις σας στα σχόλια. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή αιτήματα για αυτό που πρέπει να δοκιμάσω στη συνέχεια, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα σχόλια ή:
Εάν δοκιμάσετε κάποια από τις συνταγές μου, φροντίστε να τις στείλετε παραπάνω καθώς θα ήθελα πολύ να δω τις δημιουργίες σας.
Αν θέλετε να δείτε το δημιουργικό μου blog, εδώ είναι ο σύνδεσμος:
https://thewriteholic.wordpress.com/
Μοιράζομαι τις σκέψεις μου, τα ποιήματα, τις διηγήσεις, τις περιγραφικές παραγράφους κ.λπ. στο παραπάνω ιστολόγιο.
Ερώτηση της ημέρας!
Εάν επρόκειτο να φάτε μια τάρτα / πίτα για ένα επιδόρπιο μετά το δείπνο σήμερα, τι θα επιλέξετε; Κολοκύθα, σοκολάτα, βούτυρο ή ακόμα και ό, τι έκανα, θα μπορούσαν να υπάρχουν ατελείωτες επιλογές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου