Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Μέχρις ότου να ένιωσες και εσύ το ίδιο ..

 Μέχρις ότου να ένιωσες και εσύ το ίδιο ..

Όταν κάνουμε κάτι σε κάποιον, ψάχνουμε πάντα τα οφέλη που παίρνουμε από αυτές τις ενέργειες. Αν δεν έχουμε κέρδος από αυτήν τη δράση, δεν θα το κάνουμε αυτό.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε τα προβλήματά μας σε άλλους όπως τους φίλους, τους γονείς, τους συναδέλφους μας, κ.λπ.… που μας φέρνει μια μεγάλη ανακούφιση…

Ίσως έχετε ακούσει, όταν λέτε τα προβλήματα της ζωής σας σε κάποιον, μπορεί να είπαν «Ναι, μπορώ να καταλάβω». Έχετε ακούσει ποτέ αυτή τη δήλωση;

Το έχω ακούσει μερικές φορές. Άκουσα ότι οι άνθρωποι λένε αυτή τη δήλωση για να παρέχουν υποστήριξη ή αλλιώς ανακούφιση στο άτομο που μοιράζεται το πρόβλημά του.

Στην πραγματικότητα, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, πιστεύετε σε αυτήν τη δήλωση;

Δεν το πιστεύω. Ίσως να γνωρίζουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ή που αντιμετωπίζουμε μοιράζοντας αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματά μας ή την κατάστασή μας που έχουμε αντιμετωπίσει.

Δεν μπορούν να το καταλάβουν, εκτός εάν ή έως ότου γίνει το ίδιο πράγμα σε αυτούς, η ίδια κατάσταση γίνεται σε αυτούς.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που δεν νοιάζονται καν για την κατάστασή σας. Είναι καλύτερα να μην μοιράζεστε πράγματα με αυτά.

Όταν είστε υπεύθυνοι για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη ζωή των 2 ατόμων, το κάνετε για χάρη σας. Το κάνετε επειδή αυτή η δραστηριότητα σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος ή αλλιώς ικανοποιημένος. Εκείνη τη στιγμή, δεν σκέφτεστε πώς αισθάνεται αυτό το άτομο. Θα μπορείτε να το γνωρίζετε μόνο όταν συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε εσάς.

Δεν θα καταλάβετε τη ζημιά που κάνατε σε κάποιον μέχρι να γίνει το ίδιο.

Εάν προσπαθήσετε να συνειδητοποιήσετε τις αισθήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω των προβλημάτων που δημιουργήσατε εσείς, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε προβλήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε την ανάρτησή μου

Να εχεις μια ωραια μερα!

https://amazongoogleblogspot.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συγκινητικό: Νεαρός έβαλε ζακέτα για να τιμήσει τη γιορτή της Μητέρας

  Συγκινητικό: Νεαρός έβαλε ζακέτα για να τιμήσει τη γιορτή της Μητέρας Ο νεαρός φορώντας τη ζακέτα: Μια εικόνα που δεν θα αφήσει κανέναν ασ...