Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα μεγάλη σιμιγδάλι
  • 1 κούπα μεγάλη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές μεγάλες κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3 αυγά (τα 2 στην κρέμα και το 1 για την επικάλυψη)
  • 4-5 κουταλιές μεγάλες βούτυρο
  • λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί

Παρασκευή της γαλατόπιτας

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να βράσει, ανακατεύοντας που και που σε χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ (ασπράδι και κρόκο) και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα του γάλακτος (που έχουμε βάλει πριν να βράσει) και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα σιμιγδαλιού, αυγών και κορν φλάουρ, ανακατεύοντάς το. Το μείγμα αυτό στη συνέχεια το ρίχνουμε στο γάλα που έχουμε βάλει να βράσει, ανακατεύοντάς το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνει σαν κρέμα.

Μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε σ’ αυτήν το βούτυρο παγωμένο όπως είναι. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι (33×25) και απλώνουμε την κρέμα. Χτυπάμε τον κρόκο ενός αυγού, με 1 κουταλιά ζάχαρη και με 2 κουταλιές νερό και ρίχνουμε το υλικό με το κουτάλι πάνω από την κρέμα, ώστε να απλώσει όσο περισσότερο γίνεται.

Ψήνουμε την πίτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά (παρακολουθούμε και μόλις ροδίσει, είναι έτοιμη).

Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Σερβίρεται με άχνη και κανέλα.

COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Της Χριστίνας Κέμου https://xristinacook.wordpress.com

Instagram : xristina.kemou

https://gynaikaeimai.com/