Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Διάλειμμα στην Πράγα

 Διάλειμμα στην Πράγα

Περίπου 29000 βήματα κάθε μέρα, σε τρεις συνεχόμενες ημέρες, είναι αυτό που πετύχαμε στις διακοπές στην Πράγα την περασμένη εβδομάδα.


Το καλύτερο πράγμα για τις διακοπές της πόλης είναι να δείτε τα αξιοθέατα. Τις περισσότερες φορές θα είχαμε δει φωτογραφίες σε βιβλία περιοδικά ή ταινίες και μετά ξαφνικά είστε εκεί. Η καταπληκτική στιγμή να έρχονται αντιμέτωποι με κτίρια, ρολόγια και γέφυρες είναι καταπληκτική. Προτιμάμε να περπατάμε στην πόλη, εκτός εάν ο καιρός είναι κακός και στη συνέχεια το hop-hop από το λεωφορείο είναι τόσο χρήσιμο. Λοιπόν, στην Πράγα την περασμένη εβδομάδα, είχαμε ξηρές και ηλιόλουστες μέρες, λίγο κρύο τις δύο τελευταίες νύχτες και ήταν τέλειο για περπάτημα. Την τελευταία μέρα συνειδητοποιήσαμε πόσο κοντά ήταν τα πάντα και πώς πηγαίναμε σε μεγαλύτερους κύκλους. Ωστόσο, ήταν πολύ διασκεδαστικό.

Ήταν πολύ κουραστικό, η κόρη μου είχε μια λίστα με μέρη και έτσι δεν υπήρχε τρόπος να χάσετε κανένα από αυτά. Είχε κάνει καλά την εργασία της. Αποφασίστηκε επίσης το φαγητό που έπρεπε να φάμε. Το Tredlnk, μια τοπική λιχουδιά ήταν τόσο υπέροχο - ένα γλυκό αρτοποιείο με κάποιο κάλυμμα. Πρέπει να πούμε ότι φάγαμε σε ένα υπέροχο εστιατόριο Vegan στην Πράγα και υπάρχουν τόσα πολλά. Σίγουρα έκανε τη ζωή εύκολη για τον άντρα μου, καθώς είναι χορτοφάγος.

Η εμπειρία του θεάτρου ήταν τόσο καλή. Όλοι θέλαμε να παρακολουθήσουμε μια όπερα και χαιρόμαστε που μπορούσαμε να βρούμε κάποια λογικά εισιτήρια. Ήμασταν καταπληκτικοί από την ατμόσφαιρα και την παράσταση στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας.

Περπάτησα στη Γέφυρα του Καρόλου τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το καλύτερο ήταν το σούρουπο. Ο ήλιος πέφτει αργά και τα φώτα ανάβουν γύρω από την πόλη. Τα δέντρα ήταν πράσινα και μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν μαύρα. Το Κάστρο της Πράγας που έβλεπε στο φως του ήλιου και έπειτα έφτασε στο φως ήταν καταπληκτικό.

Κάθε κτίριο είναι όμορφο. Τόσα πολλά καμπαναριά. Περίτεχνα τείχη και γωνίες σε κάθε δρόμο. Οι λεωφόροι είναι πολύ όμορφες. Η πόλη είναι τόσο καθαρή με τα αρκετά στενά λιθόστρωτα δρομάκια της. Όλες οι διακοπές χωρίς αποκλεισμούς ως οικογένεια ήταν τόσο καλές όταν τα παιδιά ήταν μικρά, αλλά καθώς μεγάλωσαν θέλουν να κάνουν διαλείμματα στην πόλη και να δουν νέα μέρη αντί να τρώνε και να κολυμπούν όλη την ημέρα. Κάνει μια αλλαγή στα σίγουρα.

Οι άνθρωποι στην Πράγα είναι πολύ φιλικοί. Δεν μιλούν αγγλικά και έτσι ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Το χαμόγελο και η νοηματική γλώσσα με κάποιες χειρονομίες κάνει το κόλπο. Κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.

Η Πράγα ήταν σαν ένα παραμυθένιο που είχα φανταστεί όλα αυτά τα χρόνια. Κάστρο και γέφυρα με το ποτάμι, λόφοι Πέτριν, κήποι ,, φώτα στα καμπαναριά, πασχαλινές διακοσμήσεις παντού, υπέροχες μυρωδιές φαγητού, γέλιο παντού - είναι αυτό που νομίζατε ότι είναι παραμυθένια. Ναι, ακριβώς αυτό ήταν. Τα παιδιά μου μοιράστηκαν τη φαντασία, οπότε δεν μπορεί να είναι πολύ λάθος και συμβαδίζοντας με αυτήν την εποχή του google Οι απλές όμορφες φανταστικές ιδέες πρέπει να διατηρηθούν ζωντανές. Φέρνουν την ευτυχία στην κανονική ζωή.

https://dailyliving.blog/

1 σχόλιο:

  1. Θέλω πολύ να πάω στην Πράγα, είναι μέσα στα "όνειρα" ταξίδια που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Πολύ όμορφη ανάρτηση. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βόλος: Νεαροί είχαν κρυμμένο όπλο που έμοιαζε με πιστωτική κάρτα - Δείτε φωτογραφίες

  Βόλος: Νεαροί είχαν κρυμμένο όπλο που έμοιαζε με πιστωτική κάρτα - Δείτε φωτογραφίες Ο 22χρονος ιδιοκτήτης του εντοπίστηκε, συνελήφθη και...