Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Συνταγή σολομού και τα οφέλη της

 Συνταγή σολομού και τα οφέλη της

Όντας ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια στον πλανήτη, ο σολομός αξίζει τη φήμη του.

Όταν σκέφτεστε τον σολομό, η εικόνα ενός λιπαρού ψαριού, γεμάτη με όλα τα είδη θρεπτικών συστατικών και επίσης νόστιμη, ευέλικτη και ευρέως διαθέσιμη, σίγουρα έρχεται στο μυαλό.

Όμως, είμαι βέβαιος ότι ακόμα δεν γνωρίζετε όλες τις ιδιότητες αυτού του ψαριού και ειδικά γιατί επαινείται τόσο από διατροφολόγους.

Γιατί έχει τόσο καλή φήμη;
Λόγω του γεγονότος ότι ο σολομός έχει πολλές ιδιότητες, έχει γίνει απαραίτητο φαγητό στη ζωή ορισμένων από εμάς και ένας που εκτιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον κόσμο.

Τι περιέχει ο σολομός;
-λιπαρά οξέα, ωμέγα-3
Όπως πιθανώς έχετε ήδη παρατηρήσει, μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία ή στο διαδίκτυο, τα λεγόμενα χάπια σολομού, καλά δημιουργήθηκαν λόγω του γεγονότος ότι ο σολομός περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα λίπη, τα ωμέγα-3 λιπαρά θεωρούνται "απαραίτητα", πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα πάρετε από τη διατροφή σας, επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να τα δημιουργήσει ή μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τα χάπια που αναφέρονται παραπάνω.

- ο
σολομός πρωτεΐνης είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας.

Βοηθούν ιδιαίτερα στη διαδικασία αναγέννησης του σώματος.

-Βιταμίνες Β Ο
σολομός περιέχει ένα μεγάλο σύμπλεγμα βιταμινών Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας.

-Το κάλιο
100 γραμμάρια σολομού παρέχει 11-18% του RDI καλίου, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

-έχει φορτωμένο με σελήνιο
Μελέτες έχουν δείξει ότι το σελήνιο βοηθά στην προστασία της υγείας των οστών.

-Περιέχει Αντιοξειδωτική Ασταξανθίνη
Αυτή είναι μια χρωστική ουσία που βρίσκεται στη φύση που δίνει στα φρούτα και τα λαχανικά έντονη απόχρωση πορτοκαλιού, κίτρινου ή κόκκινου

Όσο για το σολομό και τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα σας, υπάρχουν μερικά: βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων, σας προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου και σας κρατά σε βέλτιστη φυσική κατάσταση.

- Επιπλέον, ο ύπνος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, έχει οφέλη ελέγχου βάρους και προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου.

Μπορεί να είναι δύσκολο για ορισμένους να συμπεριλάβουν αυτό το φαγητό στη διατροφή τους, οπότε παρακάτω είναι μια συνταγή που μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Συνταγή σολομού
Πρώτα απ 'όλα, θα σας δείξω τι χρειάζεστε για αυτό:
›ψιλοκομμένο σκόρδο
› μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
›μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
› φιλέτα σολομού
›ψιλοκομμένη κολοκύθα
› ένα φλιτζάνι μανιτάρια, φέτες
›πιπεριές
› ντοματίνια (470 g)
›κρεμμύδι
› γλυκοπατάτα
›αλάτι και πιπέρι

Τώρα προχωράμε στο ενδιαφέρον μέρος, που είναι η προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ° F (200 ° C).
  2. Συνδυάστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε ένα ταψί στο ταψί, τοποθετήστε το φιλέτο σολομού και καλύψτε το με το παραπάνω μείγμα μπροστά και πίσω.
  4. Βάζουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά δίπλα στο ψάρι στο τηγάνι και μετά πασπαλίζουμε τα πάντα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Θα πρέπει να παραμείνει στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου σας φαίνεται.

Αν σας άρεσε το άρθρο, θα σας ζητούσα να ακολουθήσετε το blog μου και να σας δω την επόμενη φορά με νέες δημοσιεύσεις.

https://dariusboar.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία