ΦΡΙΤΕΛια ΒΕΝΕτσΙΑνικα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΜΑ ΤΥΠΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΥ. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΕΝΕΖΙΚΟ ΦΡΙΤΕΛΛΟ, ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ,
ΘΑ ΕΞΗΓΩ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΒΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 15-16 FRITELLE ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-150 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (κοσκινισμένο)
-60 ml. γάλα
-30 γρ. ζάχαρης συν λίγη ζάχαρη για να καλύψει το fritelle
-1 ολόκληρο αυγό
- το φλοιό μισού λεμονιού τριμμένο
-6 γρ. φρέσκια μαγιά ( όχι σκόνη )
-40-50 γρ. σταφίδων, καθώς και λίγο ρούμι που χρησιμοποιούμε για να μουλιάσουμε και να μαλακώσουμε τις σταφίδες
-1 λίτρο ηλιελαίου για τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινάμε να ζεσταίνουμε το γάλα στο φλιτζάνι για 30 δευτερόλεπτα (ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ), ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΤΕ ΜΕ ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί, συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα πάντα σε ένα BOWL ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΜΑ ΞΥΛΙΝΟ κουτάλι, και όταν όλα είναι καλά ανακατωμένα, τότε ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΟ ΦΙΛΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΤΟΠΟ ΓΙΑ 30-40 ΛΕΠΤΑ
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΦΡΕΚΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Ή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΚΡΙΑ )
ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΜΕΡΟΣ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΕΤΟΙΜΟ).
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, Βάζουμε το λάδι για να ζεσταθεί, όταν είναι έτοιμο να μαγειρέψει, με τη βοήθεια 2 κουταλιών που φτιάχνουμε λάδι, τοποθετούμε γρήγορα 4-5 μπάλες από τη μάζα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τις μπάλες μας μέχρις ότου να πάρουν ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ παρακάτω). ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΥ γιατι κινδυνεύουμε να πεταχτεί έξω.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ή λιγότερο, παίρνει 5 λεπτά για να μαγειρέψει 5 FRITELLE, ΤΕΛΟΣ ΤΟΣΤΕΓΝΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το FRITELLE ΜΑΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΕΛΕΙΒΣΟΥΜΕ
ΜΠΡΑΒΟ,ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΦΑΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ BLOG, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ https://www.pinterest.es/el_ganspo/mi-comida-diaria/ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου