ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Λατρεύεις τα σιροπιαστά, αλλά και τις κρέμες; Σου έχω τον τέλειο συνδυασμό! Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι, με βελούδινη κρέμα και αφράτη
σαντιγί. Όσο για το κανταΐφι, τέλεια σιροπιασμένο! Δώστε χρώμα με φιστίκια Αιγίνης και έχεις το καλύτερο σιροπιαστό γλυκό ταψιού. Αν το σερβίρεις παγωμένο, είναι ακόμα καλύτερα!
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κρόκοι αυγών
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 100 γρ βούτυρο παγωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Για την βάση
- 500 γρ κανταΐφι
- 150 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
- 500 ml εμφιαλωμένο νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 1 φλούδα από λεμόνι
- 1 στικ κανέλας
Για την κάλυψη
- 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική παγωμένη
- 1 βανίλια για άρωμα
- 60 γρ άχνη ζάχαρη
- Φιστίκι Αιγίνης περασμένο από το μπλέντερ
- Αν θέλετε Φράουλες ή φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Βράζουμε για 7-10 λεπτά. Εγώ χρησιμοποιώ μόνο εμφιαλωμένο νερό για όλα τα σιροπιαστά μου γλυκά. Έχει μεγάλη διαφορά με το νερό της βρύσης.
Συνεχίζουμε με την βάση του γλυκού. Ξάνουμε το κανταΐφι καλά και λιώνουμε το βούτυρο μας. Βουτυρώνουμε το ταψί (25*35 εκ) και βάζουμε το μισό κανταΐφι. Ραντίζουμε με βούτυρο και τοποθετούμε και το υπόλοιπο κανταΐφι και ξανά ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς.
Όταν είναι ζεστό το κανταΐφι, σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι με την βοήθεια μια κουτάλας. Ρίχνουμε σιγά σιγά να πάει παντού. Το αφήνουμε περίπου 30 – 40 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι.
Μέχρι να γίνει αυτό, ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα (αφήστε 50 ml στην άκρη, για να διαλύσουμε το κορν φλάουερ) μαζί με την μισή (100 γρ) ζάχαρη να ζεσταθεί λίγο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει με το κρύο γάλα που είχαμε αφήσει στην άκρη (50 ml). Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα, παίρνουμε και ρίχνουμε μονομιάς το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να σφίγγει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Όπως είναι ζεστή ακόμα η κρέμα, τη ρίχνουμε στο κανταΐφι και απλώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη να πιάσει κρουστά η κρέμα μας. Αφήνουμε για λίγο έξω και στην συνέχεια για 1 ώρα στο
Αφού περάσει η 1 ώρα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το άρωμα βανίλια, μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Απλώνουμε να πάει παντού και διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης.
Τρώγεται καλύτερα την άλλη μέρα, όποιος έχει την υπομονή φυσικά!!! Καλή Επιτυχία!
Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet Cooking
YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW
https://gynaikaeimai.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου