Ο πατέρας μου και εγώ πήραμε βελανίδια στο Leeuwarden αυτό το φθινόπωρο όπως και πέρυσι, όταν επιλέξαμε βελανίδια για πρώτη φορά, τα μετατρέψαμε σε αλεύρι βελανιδιού και για πρώτη φορά και φτιάξαμε μπισκότα βελανιδιάς χρησιμοποιώντας το αλεύρι βελανιδιού που είχαμε δημιουργήσει. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία πέρυσι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να παράγεις το δικό σου φαγητό. Έτσι επιλέξαμε βελανίδια και φέτος για να τα μετατρέψουμε σε αλεύρι βελανιδιού. Ωστόσο, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το αλεύρι βελανιδιού μας φέτος για την παρασκευή τηγανιτών. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί Ολλανδοί έφτιαχναν τηγανίτες φέτος που καθορίστηκαν από διάφορες απαντήσεις στην πανδημία.
Ανακατέψαμε το αλεύρι βελανιδιάς με κανονικό αλεύρι όπως το 2019 για την παραγωγή μπισκότων. Πειραματιστήκαμε με τις αναλογίες και βρήκαμε τις σωστές κατά προσέγγιση αναλογίες μετά από μερικές προσπάθειες. Χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά μίγματα φέτος και μερικές φορές προσθέσαμε επίσης το σπιτικό σιρόπι elderberry αντί του αλευριού βελανιδιού στο μείγμα τηγανιτών, το οποίο παρήγαγε νόστιμες γλυκές τηγανίτες με ελαφριά γεύση elderberry. Νομίζω ότι η προσθήκη σπιτικού αλευριού βελανιδιού και η προσθήκη σπιτικού σιροπιού elderberry ήταν οι καλύτερες ιδέες μας για τηγανίτες 2020 για το 2020. Έχουμε εξαντλήσει το σιρόπι elderberry μέχρι το τέλος του έτους, αλλά έχουμε ακόμα αλεύρι βελανιδιού και έτσι μπορούμε ακόμα να παράγουμε τηγανίτες ή μπισκότα βελανιδιού όποτε το θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου