Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Παραγωγή τηγανιτών με αλεύρι βελανιδιού

 

Παραγωγή τηγανιτών με αλεύρι βελανιδιού

Γράφτηκε από τον Dyami Millarson

Ο πατέρας μου και εγώ πήραμε βελανίδια στο Leeuwarden αυτό το φθινόπωρο όπως και πέρυσι, όταν επιλέξαμε βελανίδια για πρώτη φορά, τα μετατρέψαμε σε αλεύρι βελανιδιού και για πρώτη φορά και φτιάξαμε μπισκότα βελανιδιάς χρησιμοποιώντας το αλεύρι βελανιδιού που είχαμε δημιουργήσει. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία πέρυσι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να παράγεις το δικό σου φαγητό. Έτσι επιλέξαμε βελανίδια και φέτος για να τα μετατρέψουμε σε αλεύρι βελανιδιού. Ωστόσο, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το αλεύρι βελανιδιού μας φέτος για την παρασκευή τηγανιτών. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί Ολλανδοί έφτιαχναν τηγανίτες φέτος που καθορίστηκαν από διάφορες απαντήσεις στην πανδημία.

Ανακατέψαμε το αλεύρι βελανιδιάς με κανονικό αλεύρι όπως το 2019 για την παραγωγή μπισκότων. Πειραματιστήκαμε με τις αναλογίες και βρήκαμε τις σωστές κατά προσέγγιση αναλογίες μετά από μερικές προσπάθειες. Χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά μίγματα φέτος και μερικές φορές προσθέσαμε επίσης το σπιτικό σιρόπι elderberry αντί του αλευριού βελανιδιού στο μείγμα τηγανιτών, το οποίο παρήγαγε νόστιμες γλυκές τηγανίτες με ελαφριά γεύση elderberry. Νομίζω ότι η προσθήκη σπιτικού αλευριού βελανιδιού και η προσθήκη σπιτικού σιροπιού elderberry ήταν οι καλύτερες ιδέες μας για τηγανίτες 2020 για το 2020. Έχουμε εξαντλήσει το σιρόπι elderberry μέχρι το τέλος του έτους, αλλά έχουμε ακόμα αλεύρι βελανιδιού και έτσι μπορούμε ακόμα να παράγουμε τηγανίτες ή μπισκότα βελανιδιού όποτε το θέλουμε.

Κανονικό αλεύρι που ετοιμάσαμε για να φτιάξουμε το μείγμα τηγανίτας.
Αυτός είναι ο κουβάς μας με αλεύρι βελανιδιού. Η εικόνα μπορεί να σας δώσει μια εντύπωση για το μέγεθος του κάδου. Η παραγωγή αυτού του αλευριού βελανιδιού ήταν μια τεράστια δοκιμασία. Ο κάδος προορίζεται να διαρκέσει ένα χρόνο έως το επόμενο φθινόπωρο
Αυτό είναι το εσωτερικό του κάδου με αλεύρι βελανιδιού. Θεωρούμε το αλεύρι βελανιδιού ως σπιτική σκόνη βιταμινών, επειδή το αλεύρι βελανιδιού περιέχει πολλές υγιείς βιταμίνες, όπως η σκόνη τριαντάφυλλου.
Προστέθηκε λίγο αλεύρι βελανιδιάς, το οποίο είναι το ειδικό συστατικό μας για αυτό το μείγμα τηγανιτών, όπως μπορείτε να δείτε.
Δύο αυγά έχουν προστεθεί στο μείγμα τηγανιτών.
Χρησιμοποιήσαμε ένα ειδικό σουρινάμι ρούμι στο μείγμα τηγανιτών. Δεν πίνουμε καθόλου αλκοόλ, αλλά το χρησιμοποιούμε μόνο για μαγείρεμα.
Χρησιμοποιήσαμε αυτό το οικολογικό γάλα για το μείγμα τηγανιτών.
Χύσαμε το γάλα στο μπολ που χρησιμοποιούσαμε.
Πρόκειται για φρέσκια βανίλια σε γυάλινο σωλήνα.
Εδώ μπορείτε να δείτε τον πατέρα μου να χειρίζεται τη φρέσκια βανίλια. Η βανίλια είναι το μυστικό συστατικό του σεφ όπως λέμε στα ολλανδικά.
Μια γκρο πλαν της βανίλιας. Η σκοτεινή ουσία είναι αυτό που θα προστεθεί στο μείγμα τηγανιτών.
Ο πατέρας μου έχει ξύσει τη σκοτεινή ουσία από το φασόλι βανίλιας εδώ. Η μαύρη ουσία ήταν λίγο κολλώδης. Μπορεί να αναρωτιέστε ποια είναι η μαύρη ουσία και γιατί υπάρχουν αυτά τα στρογγυλά σχήματα όταν κοιτάζετε προσεκτικά: η μαύρη ουσία είναι στην πραγματικότητα οι σπόροι βανίλιας. Ενώ το εσωτερικό του φασολιού βανίλιας αποτελείται από σπόρους όπως το εσωτερικό οποιουδήποτε κανονικού φασολιού, το όνομα «φασόλι βανίλιας» είναι σίγουρα κατάλληλο.
Η μαύρη ουσία που βλέπετε στην εικόνα είναι η βανίλια (σπόροι) που προσθέσαμε στο μείγμα τηγανιτών. Αυτό δίνει στις τηγανίτες μας τη νόστιμη γεύση τους. Είναι πραγματικά το μυστικό συστατικό του σεφ όπως λέμε!
Χρησιμοποιήσαμε ένα μίξερ.
Προσθέσαμε λίγο περισσότερο γάλα για να έχουμε τη σωστή συνέπεια για το μείγμα τηγανιτών. Απλώς προσθέστε περισσότερα καθώς πηγαίνετε. Δεν δουλεύουμε πραγματικά με ακριβή ποσά, αλλά στηριζόμαστε στη διαίσθησή μας για να αποφασίσουμε τις σωστές αναλογίες.
Προσθέσαμε λίγο περισσότερο γάλα αργότερα ενώ χρησιμοποιούσαμε το μίξερ. Απλά προσθέστε λίγο γάλα μέχρι να είναι σωστό!
Προσθέσαμε μια χούφτα σταφίδες.
Αυτό είναι το οικολογικό καναδικό σιρόπι σφενδάμνου που χρησιμοποιήσαμε για να γλυκάνουμε το μείγμα τηγανιτών. Ο πατέρας μου μου είπε ότι οι Καναδοί είναι διάσημοι για το σιρόπι σφενδάμνου τους.
Χύσαμε λίγο σιρόπι σφενδάμνου στο μπολ με το μείγμα τηγανίτας. Το μείγμα τηγανίτας σχεδόν τελείωσε, το αναμίξαμε και στη συνέχεια ήταν εντελώς έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τηγανιτών.
Χύσαμε λίγο από το μείγμα τηγανίτας στη μέση του τηγανιού και βεβαιωθήκαμε ότι απλώθηκε ομοιόμορφα μετακινώντας το τηγάνι γύρω. Η πρώτη τηγανίτα ήταν έτοιμη αφού περίμενε για λίγο.
Αυτή είναι η πρώτη τηγανίτα βελανιδιού που κάναμε εκείνο το βράδυ. Λαχταριστό Ήταν πολύ νόστιμο. Κάναμε πολλά περισσότερα εκείνο το βράδυ και αφήσαμε λίγο από το μείγμα τηγανιτών για την επόμενη μέρα. Συνήθως όταν αφήνετε το μείγμα για 1 ημέρα, έχει την καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα.
https://operationxblog.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φάτσα μου, δε γίνεται να ζούμε χωριστά εμείς οι δυο…

  Φάτσα μου, δε γίνεται να ζούμε χωριστά εμείς οι δυο… Όπως μας το διηγήθηκες … 7 Οκτωβρίου 2024 The Women “Ποιος μπορεί να νιώσει εύκολα το...