Ένας οριστικός οδηγός μενού για τα καλύτερα πιάτα Dim Sum
Γράφτηκε από τον Sai Teja.
Το Dim sum είναι ένα στυλ κινεζικής κουζίνας, αλλά θεωρείται γενικά Καντονέζικο. Πρόκειται για ζυμαρικά που παρασκευάζεται σε μερίδες και σερβίρεται σε ένα μικρό μπαμπού ατμόπλοιο μαζί με τσάι.
Αυτά συχνά κάνουν λάθος με τα momos καθώς φαίνονται τα ίδια, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά. Οι Momos είναι ο θιβετιανός πολιτισμός που βρίσκεται κυρίως στο Νεπάλ, το Θιβέτ και την Ινδία, ενώ τα πιάτα dim sum βρίσκονται κυρίως στην Κίνα.
Το στυλ φαγητού από μικρά πιάτα ή πιάτα είναι έτσι ώστε να μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα, να τρώτε περισσότερα και να μοιράζεστε περισσότερα. Αυτή η κουλτούρα είναι γνωστή ως Yum Cha: γνωστή ως πηγαίνοντας για το dim sum. Περιλαμβάνει την κατανάλωση μικρών μερίδων διαφόρων αθροιστικών τροφίμων ενώ πίνετε τσάι. Θεωρείται περισσότερο σαν σνακ ή πρωινό, ενώ έρχεται σε επαφή με μερικούς φίλους ή την οικογένεια.
Υπάρχουν περισσότερα από εκατοντάδες διάφορα είδη πιάτων dim sum, αλλά μόνο μερικά από αυτά είναι κλασικά, εξαίσια και κομψά. Ας μπει στη λίστα.
1. Lo Mai Gai (Ρύζι με φύλλα λωτού)
Το Lo Mai Gai είναι γενικά στον ατμό φύλλα λωτού γεμιστά με κολλώδες κολλώδες ρύζι. Αυτό το ρύζι είναι συνήθως γεμάτο με κρόκο αυγού, αποξηραμένο χτένι, μανιτάρι, κάστανο και κοτόπουλο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη γη και την άνθηση του λωτού, είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό και έχει μια μοναδική πλούσια γεύση.
2. Fung Zaau (πόδια κοτόπουλου)
Το Fung Zaau είναι πόδια κοτόπουλου που τηγανίζονται, βράζονται και στη συνέχεια μαρινάρονται σε σάλτσα μαύρου φασολιού και στον ατμό. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αμυδρά ποσά, αν και ακούγεται περίεργο για μερικούς από εσάς, τα πόδια κοτόπουλου είναι ένα από τα καλύτερα μέρη. Υπάρχουν πολλά συνοδευτικά πιάτα φτιαγμένα με κοτόπουλο, αλλά το στυλ dim sum είναι το πιο γνωστό.
3. Lo Bak Go (γογγύλι κέικ)
Το Lo Bak Go, γνωστό ως γογγύλι, είναι ένα πολύ παραδοσιακό κινέζικο πιάτο που παραγγέλνεται πάντα από τους ντόπιους σε οποιοδήποτε εστιατόριο. Η τακτική γογγύλι δεν χρησιμοποιείται στο πιάτο μάλλον τεμαχισμένο ραπανάκι και χρησιμοποιείται απλό αλεύρι γι 'αυτό ονομάζεται επίσης κέικ ραπανάκι. Είναι ένα πολύ απλό πιάτο που έχει γεύση σαν daikon και λίγο σαν ζάχαρη.
4. Ngau Juk Jyun (κεφτεδάκια στον ατμό)
Το Ngau Juk Jyun που ονομάζεται κεφτεδάκια είναι το χαρακτηριστικό πιάτο της Καντώνας dim sum. Συνήθως, το κρέας είναι βοδινό γεμιστό με κόλιανδρο και κινέζικο νερό καστανιάς σε συνδυασμό με τις φρέσκες γεύσεις από φύλλα κόλιανδρου καθιστώντας το πιο νόστιμο και γενικά σερβίρεται με σάλτσα Worcester. Αυτά τα κεφτεδάκια είναι πολύ στάγδην, πολύ ζουμερά και είναι εκπληκτικά. Το κόλιαντρο είναι μια εξαιρετική πινελιά σε όλη την εμπειρία.
5. Chee Cheong Fun (ρολό νουντλς)
Το Chee Cheong Fun είναι το πιο δημοφιλές dim sum σε όλη την Ασία. Είναι γνωστό ως ρολό νουντλς ρυζιού στα δυτικά, ως επί το πλείστον γεμάτο με ραπανάκι, γαρίδες και βόειο κρέας σε ένα λεπτό ρολό κρέπας από χυλοπίτες ρυζιού που συνήθως βυθίζονται σε μια αλμυρή σάλτσα. Συνολικά, είναι μια χαλαρωτική εμπειρία, σας γεμίζει με χαρούμενο, πλούσιο στιφάδο γεμάτο με ικανοποιητικά κομμάτια βοείου κρέατος και ζυμαρικών.
6. Ngau Zai Gwat (Πιπέρι βόειου κρέατος)
Το Ngau Zai Gwat γνωστό ως πιπέρι με βόειο κρέας είναι ένα από τα πιο νόστιμα αμυδρά ποσά και επίσης πολύ εύκολο να ετοιμαστεί στο σπίτι. Τα πλευρά του βοείου κρέατος είναι καλά στον ατμό και το σπασμένο μαύρο πιπέρι είναι σίγουρα το αστέρι αυτού του πιάτου. Είναι μια πολύ ωραία, τρυφερή εμπειρία και εξαιρετικά πιπέρι.
7. Dan Tat (αυγό τάρτα)
Η προέλευση του τάρτα αυγού είναι στην πραγματικότητα Πορτογαλική. Τελικά το έκανε στην Κίνα μετά τον αποικισμό του Μακάο από την Πορτογαλία. Αυτό το πιάτο είναι κλασικό στα νότια κινέζικα. Διαθέτει μια εξωτερική μεσαία κρούστα με μια κρέμα αυγού. Είναι τόσο απαλό, μεταξένιο και γλυκό. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα επιδόρπια της οικογένειας dim sum και είναι εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι
8. Fun Guo (Ζυμαρικά με χοιρινό στον ατμό)
Το Fun Guo, επίσης γνωστό ως ζυμαρικά Chaozhou, είναι ένα πολύ παραδοσιακό πιάτο με ντιμ άουτ. Συνήθως γεμίζεται με αράπικα φιστίκια, σχοινόπρασο, αλεσμένο λιμένα, αποξηραμένες γαρίδες, αποξηραμένα ραπανάκια και μανιτάρια shiitake τυλιγμένα με περιτύλιγμα αμύλου ταπιόκας. Μοιάζει με τα ζυμαρικά γαρίδας, αλλά όλα αυτά τα συστατικά το κάνουν διαφορετικό και καλύτερο από τα ζυμαρικά γαρίδας. Είναι στον ατμό ή τηγανίζεται με λάδι.
Είναι τόσο κολλώδες και έχει γεύση σαν μείγμα σέλινου, φυστικιών και σουσαμιού. Διατίθεται επίσης χωρίς κρέας.
9. Cha Siu Bao (κουλούρια BBQ στον ατμό)
Τα κουλούρια χοιρινού κρέατος Cha Siu Bao ή ψημένα στον ατμό διατίθενται σε δύο είδη ποικιλιών. το ένα είναι ατμό, το οποίο είναι παραδοσιακό και έχει λευκό εξωτερικό, ενώ το άλλο ψήνεται και έχει καφέ εξωτερικό.
Έχει γλυκιά γεύση, είναι gooey και είναι γεμάτη γεύση με ένα μαλακό κουλούρι baozi.
10. Shumai (Μπουλέττα χοιρινού και μανιταριού)
Το Shumai είναι μια καντονέζικη κουζίνα και είναι το πιο δημοφιλές κινέζικο ζυμαρικό. Αυτό το αμυδρό ποσό μπορεί να βρεθεί σε όλη την Ασία. Ονομάζεται επίσης «ξηρός ατμός» επειδή η εξωτερική επιφάνεια είναι στεγνή και η εσωτερική επιφάνεια είναι γεμάτη με αλμυρό χυμό. Είναι μια υπερχείλιση γαρίδας και χοιρινού ζυμαρικού, τυλιγμένη με ζύμη με νερό αλύσου και γαρνιρισμένη με αυγοτάραχα. Είναι απίστευτα ζουμερό χοιρινό και γαρίδες γεύσεις θα σας χτυπήσουν.
11. Har Gow (Μπουλέττες γαρίδων)
Ο Har Gow, γνωστός ως Xia jiao, είναι ένα ζυμαρικό γαρίδας στον ατμό. Στα καντονέζικα, θεωρείται ο βασιλιάς όλων των αμυδρό Sims. Αυτό το πιάτο είναι σαν shumai, εκτός από τυλιγμένο με μεταξένιο λείο και περιτύλιγμα ταπιόκα που λιώνει στο στόμα σας. Αυτά είναι τόσο μεταξένια, απαλά και ζουμερά που δεν θα θέλατε ποτέ να φύγετε.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά εκκρεμή dims, και αυτά τα αμυδρό ποσά έρχονται πολύ εύκολα καθώς μπορούν να γίνουν εύκολα στο σπίτι και δεν υπάρχουν κανόνες για τα συστατικά που πρέπει να προσθέσετε, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε με διαφορετικά συστατικά που σας αρέσουν.
Το Dim sum μεταφράζεται στα Αγγλικά ως «Αγγίξτε την καρδιά σας». Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την Κίνα, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αμυδρά ποσά, καθώς σίγουρα θα αγγίξουν την καρδιά σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου