Σαρδηνιακό νιόκι με μαύρα ρεβίθια
Μια ασυνήθιστη ποικιλία ρεβίθια που προκαλεί περιέργεια για το χρώμα της και για την αντίθεση που μπορεί να δώσει στο πιάτο που πρόκειται να φτιάξετε. Από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και πλούσια σε βιταμίνες όπως C, B και K, τα μαύρα ρεβίθια παράγονται ευρέως στην περιοχή Matera και Murgia Barese ( Ιταλία).
Αυτή η ποικιλία είναι πιο νόστιμη από την παραδοσιακή και πολύ πιο πλούσια σε σίδηρο και ίνες.
Εδώ θα πάμε να τα συνδυάσουμε με φανταστικά χάλκινα σαρδηνιακά νιόκι , κάνοντας τα παραδοσιακά ζυμαρικά και τα ρεβίθια πολύ πρωτότυπα .
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180 γραμμάρια ζυμαρικών της Σαρδηνίας
100 γρ. Μαύρα ρεβίθια
Πουρές ντομάτας (3 κουταλιές της σούπας)
1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής
½ κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1 ραβδί σέλινο
Δάφνη (ένα φύλλο)
Φασκόμηλο (ένα φύλλο)
Δεντρολίβανο (μερικές βελόνες)
άλας
πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ας ξεκινήσουμε με τα ρεβίθια που χρειάστηκε να μουλιάσετε από 18 έως 24 ώρες (θα συνιστούσα να προσθέσετε και μια νύξη μαγειρικής σόδας).
Συνιστώ να αλλάξετε το νερό τουλάχιστον μερικές φορές.
Μόλις στραγγίξει ...
... πρόκειται να τα βάλουμε στη χύτρα πίεσης (αν έχετε ένα για να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος, αλλιώς θα πρέπει να διπλασιάσετε σχεδόν το χρόνο μαγειρέματος) και να προσθέσετε μερικές βελόνες δεντρολίβανου , ένα ψιλοκομμένο φασκόμηλο και ένα δάφνη χωρισμένο στο μισό .
Προσθέστε τη σωστή ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις οδηγίες, ανάλογα με την χύτρα πίεσης που χρησιμοποιείτε και προσθέστε επίσης ένα μικρό καρότο, μισό κρεμμύδι, ένα γαρίφαλο σκόρδο , ένα ραβδί σέλινο ... όλα ψιλοκομμένα.
Σημειώστε ότι τα όσπρια δεν πρέπει ποτέ να αλατίζονται κατά το μαγείρεμα , επειδή το αλάτι θα σκληρύνει το εξωτερικό κέλυφος τους. Κλείνουμε ερμητικά την χύτρα πίεσης και την φέρνουμε σε υψηλή φλόγα ακριβώς υπό πίεση .
Μόλις ακουστεί το σφύριγμα, το μαγείρεμα πρέπει να προχωρήσει για τουλάχιστον 40 λεπτά .
Μετά τον χρόνο μαγειρέματος , τα όσπρια μας πρέπει να έχουν πάρει αυτό το χρώμα .
Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε αλάτι και θα δώσουμε ένα ελαφρύ τρίψιμο μαύρου πιπεριού .
Θα είναι λοιπόν καιρός να σκεφτούμε για το μαγείρεμα των ζυμαρικών της Σαρδηνίας gnocchetti .
Βυθίστε τα σε βραστό νερό και θα τα αλατίστε αμέσως μετά το βράσιμο.
Στραγγίξτε τα και αφού τα κάνατε να ενωθούν και να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά μαζί με τα όσπρια, προχωρήστε να σερβίρετε τοποθετώντας τα ζυμαρικά και τα μαύρα ρεβίθια σε ένα μπολ με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να τα γυαλίσετε.
Θα εκπλαγείτε οπτικά αλλά και για την ιδιαίτερη γλυκιά και συμπαγή γεύση τους .
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου