Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Σαρδηνιακό νιόκι με μαύρα ρεβίθια

 Σαρδηνιακό νιόκι με μαύρα ρεβίθια



Μια ασυνήθιστη ποικιλία ρεβίθια που προκαλεί περιέργεια για το χρώμα της και για την αντίθεση που μπορεί να δώσει στο πιάτο που πρόκειται να φτιάξετε. Από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και πλούσια σε βιταμίνες όπως C, B και K, τα μαύρα ρεβίθια παράγονται ευρέως στην περιοχή Matera και Murgia Barese ( Ιταλία).

Αυτή η ποικιλία είναι πιο νόστιμη από την παραδοσιακή και πολύ πιο πλούσια σε σίδηρο και ίνες.
Εδώ θα πάμε να τα συνδυάσουμε με φανταστικά χάλκινα σαρδηνιακά νιόκι , κάνοντας τα παραδοσιακά ζυμαρικά και τα ρεβίθια πολύ πρωτότυπα .

Συστατικά (για 2 άτομα) :

180 γραμμάρια ζυμαρικών της Σαρδηνίας

100 γρ. Μαύρα ρεβίθια

Πουρές ντομάτας (3 κουταλιές της σούπας)

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής

½ κρεμμύδι

1 μικρό καρότο

1 ραβδί σέλινο

Δάφνη (ένα φύλλο)

Φασκόμηλο (ένα φύλλο)

Δεντρολίβανο (μερικές βελόνες)

άλας

πιπέρι

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ας ξεκινήσουμε με τα ρεβίθια που χρειάστηκε να μουλιάσετε από 18 έως 24 ώρες (θα συνιστούσα να προσθέσετε και μια νύξη μαγειρικής σόδας).

IMG_2013

Συνιστώ να αλλάξετε το νερό τουλάχιστον μερικές φορές.
Μόλις στραγγίξει ...

IMG_2027

... πρόκειται να τα βάλουμε στη χύτρα πίεσης (αν έχετε ένα για να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος, αλλιώς θα πρέπει να διπλασιάσετε σχεδόν το χρόνο μαγειρέματος) και να προσθέσετε μερικές βελόνες δεντρολίβανου , ένα ψιλοκομμένο φασκόμηλο και ένα δάφνη χωρισμένο στο μισό .

IMG_2029

Προσθέστε τη σωστή ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις οδηγίες, ανάλογα με την χύτρα πίεσης που χρησιμοποιείτε και προσθέστε επίσης ένα μικρό καρότο, μισό κρεμμύδι, ένα γαρίφαλο σκόρδο , ένα ραβδί σέλινο ... όλα ψιλοκομμένα.

IMG_2033

Σημειώστε ότι τα όσπρια δεν πρέπει ποτέ να αλατίζονται κατά το μαγείρεμα , επειδή το αλάτι θα σκληρύνει το εξωτερικό κέλυφος τους. Κλείνουμε ερμητικά την χύτρα πίεσης και την φέρνουμε σε υψηλή φλόγα ακριβώς υπό πίεση .

IMG_2035

Μόλις ακουστεί το σφύριγμα, το μαγείρεμα πρέπει να προχωρήσει για τουλάχιστον 40 λεπτά .
Μετά τον χρόνο μαγειρέματος , τα όσπρια μας πρέπει να έχουν πάρει αυτό το χρώμα .

IMG_2039

Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε αλάτι και θα δώσουμε ένα ελαφρύ τρίψιμο μαύρου πιπεριού .
Θα είναι λοιπόν καιρός να σκεφτούμε για το μαγείρεμα των ζυμαρικών της Σαρδηνίας gnocchetti .
Βυθίστε τα σε βραστό νερό και θα τα αλατίστε αμέσως μετά το βράσιμο.

IMG_2042

Στραγγίξτε τα και αφού τα κάνατε να ενωθούν και να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά μαζί με τα όσπρια, προχωρήστε να σερβίρετε  τοποθετώντας τα ζυμαρικά και τα μαύρα ρεβίθια σε ένα μπολ με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να τα γυαλίσετε.

IMG_2051

Θα εκπλαγείτε οπτικά αλλά και για την ιδιαίτερη γλυκιά και συμπαγή γεύση τους .

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόληψη άνοιας: Τα δύο φρούτα που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά

  Πρόληψη άνοιας: Τα δύο φρούτα που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά Σινάνη Αικατερίνη Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2025 08:00 Μια υγιεινή διατρο...