Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ

 

Να είστε ευγενικοί | بههمان اندازه مهربان باشید


"160η ιστορία"

Ο Ebrahim ήταν ένας πολύ ευγενικός και γενναιόδωρος άνθρωπος που πίστευε στον Θεό. Το σπίτι του βρισκόταν στο δρόμο για επιδόρπιο. Καλωσορίζει πάντα τους επιβάτες που χρειάζονται φαγητό και καταφύγιο.

Ο Ebrahim περίμενε πάντα μερικούς ανθρώπους να περνούν και του άρεσε να μοιράζεται το φαγητό του μαζί τους.

Ήταν λίγο καιρό που δεν είχε καλεσμένους, ο Ebrahim αποφάσισε να περπατήσει στο δρόμο για να δει αν μπορεί να δει κάποιον.

Μετά από λίγο, ο Εμπραχίμ είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα με άσπρα μαλλιά και γένια να πλησιάζει. Ο Ebrahim ζήτησε από τον ηλικιωμένο να φάει μαζί του. Ο μεγαλύτερος είπε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά έχω λίγο ψωμί για να φάω».

Ο Εμπραχίμ επέμενε και ο μεγαλύτερος δέχτηκε και πήγε μαζί του στο σπίτι του Εμπραχίμ.

Ο Εμπραχίμ ζήτησε από τους υπηρέτες του να απλώσουν το πανί και να φτιάξουν το φαγητό. Όταν το φαγητό ήταν στο πάτωμα, όλοι κάθονταν γύρω από το ύφασμα.

Ο Ebrahim είπε: «Πρέπει να ξεκινήσουμε με το όνομα του Θεού, για να είμαστε ευγνώμονες».

Όλοι επαναλάμβαναν το όνομα του Θεού εκτός από τον ηλικιωμένο.

Ο Εμπραχίμ κοίταξε τον επισκέπτη του και είπε: «Είσαι ένας άνθρωπος με χρόνια εμπειρίας. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό για το φαγητό που μας παρέχει; "

Ο γέρος είπε: «Δεν πιστεύω στον Θεό».

Ο Έμπραχ θυμώθηκε και ζήτησε από τους υπηρέτες του να πετάξουν τον ηλικιωμένο άνδρα από το σπίτι του.

Αργότερα στο όνειρο του Ebrahim, ο Θεός ήρθε και είπε: «Έδωσα υγεία, φαγητό, οικογένεια, κ.λπ. σε αυτόν τον ηλικιωμένο άνδρα για χρόνια, παρόλο που ποτέ δεν πίστευε την ύπαρξή μου, αλλά δεν μπορούσες να του ταΐσεις ένα γεύμα; Αυτό δεν μου αρέσει. Εάν είστε ευγενικός και γενναιόδωρος άνθρωπος, θα πρέπει να είστε σε κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα, τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις του. Αυτό που έκανες σε αυτόν τον γέρο με έκανε θυμωμένο.

https://lalehchini.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί Τρομ...