Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Ριγκατόνι σε σάλτσα σπαραγγιού με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια

 Ριγκατόνι σε σάλτσα σπαραγγιού με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια



Έφτασε η ώρα για τα σπαράγγια !
Λαχανικά πολύ νόστιμα και πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα.

Έχουν επίσης πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, επομένως ενδείκνυνται στη διατροφή των διαβητικών ατόμων.
Εξαιρετικό για φαγητό ακόμη και ωμό μαριναρισμένο με λεμόνι και λάδι .

Το μόνο μειονέκτημα: η έντονη μυρωδιά των ούρων όταν πηγαίνετε σε κατούρημα αφού τα φάτε .
Το σπαράγγι δεν έχει ομοιογενή συνοχή .
Οι μίσχοι , πιο δερματώδεις και ξυλώδεις, πρέπει να μαγειρεύονται περισσότερο από τις άκρες , οπότε λάβετε υπόψη αυτό όταν πηγαίνετε να τα μαγειρέψετε, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι καλά μαγειρεμένα στελέχη και τα άνω άκρα θα αφαιρεθούν.

Συστατικά (για 2 άτομα) :

180 γρ. Ραγκατόνι

Καμιά 15 αρια (ή μερικά ακόμη) σπαράγγια

1 μεσαίου μεγέθους βρασμένη πατάτα

7 αποφλοιωμένα αμύγδαλα

4 καρύδια

3 ντομάτες Pachino

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής

άλας

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πρώτα απ'  όλα, ας πάρουμε μερικά πολύ φρέσκα, σταθερά και φωτεινά πράσινα σπαράγγια . Αυτά τα χαρακτηριστικά σίγουρα θα σας οδηγήσουν σε ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας.

IMG_3138

Από τους ξηρούς καρπούς , μία σκελίδα  σκόρδο  , τις ντομάτες Pachino , τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα και τη βρασμένη πατάτα

IMG_5869

Ας πλύνουμε τα σπαράγγια μας με άφθονο νερό και καθαρίστε τα

IMG_3139x

Για τον λόγο που έχω περιγράψει παραπάνω, τα χωρίζουμε σχεδόν στο μισό, διατηρώντας ένα καλό μέρος του στελέχους με τις κορυφές και τα ατμού για περίπου 12/15 λεπτά.

IMG_3141

Μάτι που θα πρέπει να μαγειρευτούν, αλλά όχι τόσο πολύ μπροστά για να πολτοποιήσουν, σωστά;

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων θα εισαγάγουμε το σπαράγγι και όλα αυτά τα λιγότερο ευγενή και σκληρά μέρη του στελέχους (τα οποία όπως είπα πριν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για το μαγείρεμα, αλλά στην περίπτωσή μας θα αναμειχθούν, οπότε δεν έχουμε τίποτα να ανησυχούμε), τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα ( Διαφορετικά, το καφέ δέρμα θα μπορούσε να δώσει μια πικρή επίγευση στη σάλτσα μας), μισή σκελίδα σκόρδο που στερείται της ψυχής, τη βραστή πατάτα και τα ντοματίνια .

IMG_5870

Μια καλή πρέζα αλάτι και ένας πλούσιος γύρος έξτρα παρθένου ελαιολάδου .

IMG_5872

Περιστρέφουμε για περίπου 40 δευτερόλεπτα με μέση ταχύτητα

IMG_5875

Αυτό που πρέπει να πάρουμε είναι μια αρκετά χονδροειδής σάλτσα , όχι τόσο ωραία όσο μια βελούδινη.

IMG_5878
Σε αυτό το σημείο θα είναι ώρα για ζυμαρικά !

Βυθίζουμε το ραγκατόνι μας σε βραστό αλατισμένο νερό,

IMG_5889

και πρόκειται να ετοιμάσουμε ένα  μείγμα από ψιλοκομμένα  αμύγδαλα και καρύδια .

IMG_5883

Σε ένα πιάτο απλώσαμε μια στρώση από τη σάλτσα μας

IMG_5896

Θα ανακατέψουμε τα υπόλοιπα με τα ζυμαρικά που θα φροντίσουμε να αφήσουμε λίγα λεπτά πίσω από το μαγείρεμα ... κάτι περισσότερο από το al dente!

IMG_5899

Ανακατεύουμε τα πάντα με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος

IMG_5902

Σερβίρουμε τοποθετώντας το ραγατόνι μας με άφθονη σάλτσα,

IMG_5906_x

διακόσμηση με ολόκληρες κορυφές σπαραγγιού , ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια.
Γυαλίζουμε με ένα ψιλόβροχο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και διακοσμούμε την παρουσίαση με λεπτούς δίσκους από ντομάτες Pachino και φύλλα αμυγδάλου .

Ένας ασυνήθιστος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τους σκληρούς μίσχους των σπαραγγιών για να δημιουργήσετε μια ευγενή πρώτη πορεία που θα σας κερδίσει με τις αγκαλιές των γεύσεων που διακοσμούνται από τα τραγανά αμύγδαλα και τα καρύδια .

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομες εκρήξεις θυμού: Πώς βλάπτουν την καρδιά σας και πώς να τις ελέγξετε;

Σύντομες εκρήξεις θυμού:  Πώς βλάπτουν την καρδιά σας και πώς να τις ελέγξετε; Ήρα Κωλίκη Ψυχολόγος, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής ,Αρθρογράφος ...