Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Mezze penne, κουκιά και μπιζέλια

 Mezze penne, κουκιά και μπιζέλια

IMG_9765

Τα φασόλια ... χαμηλότερη χοληστερόλη, είναι πηγή βιταμίνης Β1 , σιδήρου και πρωτεϊνών , και σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, φαίνεται ότι προλαμβάνει τον διαβήτη !
Φανταστικό στην ξηρή παραλλαγή τους αλλά επίσης τρώγεται ή μαγειρεύεται φρέσκο , καθώς η άνοιξη είναι η εποχή τους, είναι πραγματικές λιχουδιές!
Πώς να τα μετατρέψετε σε ένα υπέροχο πρώτο πιάτο την άνοιξη ; Ας ελέγξουμε…

Συστατικά (για 2 άτομα):

  • 180 g mezze penne rigate
  • μερικά φρέσκα κουκιά
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • 4 κουταλιές της σούπας μπιζέλια (αυτά μας κάνουν επίσης και
  • κατεψυγμένα φαγητά)
  • 4 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι τύπου 2 (μαλακό)
  • άλας
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Κουρκούμη

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα φρέσκα φασόλια που θα έχετε αγοράσει 

IMG_9746
Ετοιμάστε ένα μείγμα με το κρεμμυδάκι και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε έναν ωραίο γύρο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου .
Όταν το λάδι είναι ζεστό και το φρέσκο ​​κρεμμύδι έχει αρχίσει να γίνεται καφέ, προσθέστε τα φρέσκα φασόλια χωρίς το φλούδι και τα μπιζέλια .

IMG_9749
Συνεχίστε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας ένα πολύ ελαφρύ τρίψιμο φρέσκου πιπεριού .

Στη συνέχεια, θα προσθέσετε τις ντομάτες datterino κομμένες σε μικρά κομμάτια.

IMG_9753

Αφήστε το ... και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά .
Προσθέστε μισό ποτήρι νερό και λίγο κουτάλι αλεύρι τύπου 2 (προφανώς είναι παρόμοιο με το 00, αλλά διαφέρει από το τελευταίο για τα εξαιρετικά θρεπτικά του χαρακτηριστικά , ίσως το έχετε ακούσει με το όνομα ημι-ολικής αλέσεως ).

IMG_9756
Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας θα συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους .
Ρίξτε αλάτι και μετά σκεπάστε το σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ,  έχετε φροντίσει να βάλετε μια κατσαρόλα νερό στη φωτιά για τα ζυμαρικά και ίσως είναι καιρός να βουτήξετε τις μεζέ πένες .

IMG_9759
Στραγγίξτε τα σε ένα ταψί και ρίξτε τα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας με πολύ λίγο νερό μαγειρέματος .

IMG_9762
Τα φαρδιά φασόλια με μπιζέλια θα ενώνονται σε μια φρέσκια και γλυκιά αγκαλιά , και οι ντοματίνια θα δώσουν χρώμα στο πιάτο μαζί με μια ελαφριά όξινη νότα  .
Σερβίρετε με γαρνιτούρα στην κορυφή  δυόσμο (αν έχετε διαθέσιμο) και πασπαλίστε με κουρκούμη σκόνη και χοντρό ψιλοκομμένο μαϊντανό .

IMG_9765
Κρίμα που από τη φωτογραφία δεν μπορεί να απελευθερωθεί το άρωμα και η απόλαυσή τους …
Α… και μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με ένα ψιλόβροχο λαδιού .


V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ξύλινο σπίτι στο βουνό

  Το ξύλινο σπίτι στο βουνό – Χρυσάνθη Σ.  6 Οκτωβρίου 2024 The Women Σαν χθες θυμάμαι την πρώτη μας εκδρομή. Σε είχα ρωτήσει ποιος είναι ο ...