Mezze penne, κουκιά και μπιζέλια
Τα φασόλια ... χαμηλότερη χοληστερόλη, είναι πηγή βιταμίνης Β1 , σιδήρου και πρωτεϊνών , και σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, φαίνεται ότι προλαμβάνει τον διαβήτη !
Φανταστικό στην ξηρή παραλλαγή τους αλλά επίσης τρώγεται ή μαγειρεύεται φρέσκο , καθώς η άνοιξη είναι η εποχή τους, είναι πραγματικές λιχουδιές!
Πώς να τα μετατρέψετε σε ένα υπέροχο πρώτο πιάτο την άνοιξη ; Ας ελέγξουμε…
Συστατικά (για 2 άτομα):
- 180 g mezze penne rigate
- μερικά φρέσκα κουκιά
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4 κουταλιές της σούπας μπιζέλια (αυτά μας κάνουν επίσης και
- κατεψυγμένα φαγητά)
- 4 ντοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι τύπου 2 (μαλακό)
- άλας
- Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι
- Κουρκούμη
Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα φρέσκα φασόλια που θα έχετε αγοράσει
Ετοιμάστε ένα μείγμα με το κρεμμυδάκι και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε έναν ωραίο γύρο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου .
Όταν το λάδι είναι ζεστό και το φρέσκο κρεμμύδι έχει αρχίσει να γίνεται καφέ, προσθέστε τα φρέσκα φασόλια χωρίς το φλούδι και τα μπιζέλια .
Συνεχίστε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας ένα πολύ ελαφρύ τρίψιμο φρέσκου πιπεριού .
Στη συνέχεια, θα προσθέσετε τις ντομάτες datterino κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Αφήστε το ... και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά .
Προσθέστε μισό ποτήρι νερό και λίγο κουτάλι αλεύρι τύπου 2 (προφανώς είναι παρόμοιο με το 00, αλλά διαφέρει από το τελευταίο για τα εξαιρετικά θρεπτικά του χαρακτηριστικά , ίσως το έχετε ακούσει με το όνομα ημι-ολικής αλέσεως ).
Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας θα συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους .
Ρίξτε αλάτι και μετά σκεπάστε το σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, έχετε φροντίσει να βάλετε μια κατσαρόλα νερό στη φωτιά για τα ζυμαρικά και ίσως είναι καιρός να βουτήξετε τις μεζέ πένες .
Στραγγίξτε τα σε ένα ταψί και ρίξτε τα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας με πολύ λίγο νερό μαγειρέματος .
Τα φαρδιά φασόλια με μπιζέλια θα ενώνονται σε μια φρέσκια και γλυκιά αγκαλιά , και οι ντοματίνια θα δώσουν χρώμα στο πιάτο μαζί με μια ελαφριά όξινη νότα .
Σερβίρετε με γαρνιτούρα στην κορυφή δυόσμο (αν έχετε διαθέσιμο) και πασπαλίστε με κουρκούμη σκόνη και χοντρό ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Κρίμα που από τη φωτογραφία δεν μπορεί να απελευθερωθεί το άρωμα και η απόλαυσή τους …
Α… και μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με ένα ψιλόβροχο λαδιού .
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου