Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Απαλλαγείτε από την αναβλητικότητα στην εργασία σήμερα

 Απαλλαγείτε από την αναβλητικότητα στην εργασία σήμερα

Η αναβλητικότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι κάτι που όλοι μας βιώνουμε, ειδικά τώρα που οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε από απόσταση. Ειδικά όταν αυτό το άνετο κρεβάτι καλεί το όνομά σας…. Όταν συμβαίνει αυτό, καταλήγουμε να χάνουμε τον ρυθμό μας και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο με το καθήκον μας για την ημέρα.

Ενώ είναι εντάξει να κάνετε ένα διάλειμμα εδώ και εκεί, η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια της εργασίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά εάν συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής εργασίας ή εκδήλωσης εργασίας.

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την αναβλητικότητα από το να επηρεάσει τη ροή εργασίας σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

Προσαρμόστε το φόρτο εργασίας σας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι τείνουν να καθυστερούν είναι επειδή ο φόρτος εργασίας που έχουν είναι πάρα πολύ για να το χειριστεί. Αντί να κάνουν τα σημαντικά καθήκοντα αμέσως, καταλήγουν πρώτα να κάνουν τα λιγότερο σημαντικά καθήκοντα.

Για να μην συμβεί αυτό, αναλύστε τον φόρτο εργασίας που έχετε σε επίπεδα που μπορείτε να διαχειριστείτε και κάντε αργά.

Καθώς κάνετε κάθε εργασία, θα μπορείτε να δείτε κάποια βελτίωση στην πρόοδό σας και να ολοκληρώσετε την εργασία χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Διαβάστε περισσότερα: Όταν η εργασία σας κατεβάζει

Κάντε μια λίστα υποχρεώσεων και τακτοποιήστε τις ανάλογα με τη σημασία

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να καθυστερούν επειδή δεν μπορούν να κανονίσουν τις εργασίες που έχουν βασιστεί στη σημασία τους ή να τηρούν τις προθεσμίες που τους έχουν δοθεί.

Η πραγματοποίηση μιας λίστας υποχρεώσεων και η ταξινόμησή τους βάσει της προθεσμίας και της σημασίας τους θα είναι αποτελεσματική για να σας βοηθήσει να μειώσετε τον φόρτο εργασίας σας και να τους επιτύχετε χωρίς προβλήματα.

Μην κάνετε πολλές εργασίες

Το multitasking θεωρείται ως ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους υπάρχουν άνθρωποι που καθυστερούν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Όχι μόνο επιβραδύνει την παραγωγικότητά σας, αλλά επηρεάζει επίσης την εστίαση και τη δημιουργικότητά σας.

Για να διαχειριστείτε τις εργασίες σας, εστιάστε σε μία εργασία κάθε φορά και εστιάστε σε αυτήν μέχρι να την ολοκληρώσετε. Θα πρέπει επίσης να απαλλαγείτε από όλες τις περισπασμούς γύρω από το χώρο εργασίας σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στις εργασίες που έχετε πριν από εσάς.

Διαβάστε περισσότερα: Ώρα: Ο μοναδικός πόρος που δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε ελαφρά

Ζητήστε από τους συνεργάτες σας να σας σταματήσουν να αναβάλλετε

Υπάρχουν άνθρωποι που τείνουν να καθυστερούν ενώ εργάζονται επειδή εργάζονται μόνοι τους και αυτό φαίνεται τις περισσότερες φορές σε απομακρυσμένους εργαζόμενους. Κανείς δεν είναι εκεί για να παρακολουθήσει τη δουλειά του και πρέπει να πληρούν μόνο μια προθεσμία για την υποβολή των καθηκόντων τους.

Ωστόσο, εάν κάνετε κάποιον να σας ελέγχει κάθε φορά, ακόμα και μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακατευθύνετε την εστίασή σας πίσω στην εργασία σας.

Να είστε υπόλογοι

Μερικές φορές, δεν αισθανόμαστε υπεύθυνοι για τη δουλειά ή την εργασία που κάνουμε, ειδικά αν εργαζόμαστε μόνοι μας. Ωστόσο, εάν κάνετε τον εαυτό σας υπεύθυνο για την εργασία που κάνετε, θα είστε σε θέση να εστιάσετε και να ασκήσετε τη σωστή προσπάθεια που απαιτείται για να κάνετε την εργασία ευκολότερη.

Ζητήστε από κάποιον να ελέγξει την εργασία σας και να συγχαρώ ο ένας τον άλλον εάν είστε σε θέση να κάνετε τις εργασίες που σας έχουν ανατεθεί τέλεια και εγκαίρως.

συμπέρασμα

Μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσετε την αναβλητικότητα όλοι μαζί, επειδή μερικές φορές δεν συνειδητοποιείτε ότι συμβαίνει. Ωστόσο, εάν δημιουργήσετε μια καλή συνήθεια εργασίας χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που παρέχουμε, είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να βρείτε τη σωστή εστίαση και να οδηγήσετε να κάνετε τη δουλειά σας καλύτερα και να τις ολοκληρώσετε σε ελάχιστο χρόνο.

Για καλύτερη παραγωγικότητα στην εργασία σας, ανατρέξτε σε αυτές τις συμβουλές:
8 Βήματα για την ψηφιακή παραγωγικότητα 
6 Εφαρμογές που αυξάνουν την παραγωγικότητά σας
Όντας παραγωγικοί @ Εργασία: Ποια είναι τα 5 πράγματα που σπαταλούν χρόνο που κάνετε στο γραφείο σας

https://middleme.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες Posted on   16 Μαΐου, 2024   by   ellas Τα εγκαίνια της ανακαινι...