Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί εμφανίζονται σημεία ηλικίας και πώς να τα απαλλαγείτε

 

Γιατί εμφανίζονται σημεία ηλικίας και πώς να τα απαλλαγείτε

Τα σκοτεινά σημεία που εμφανίζονται στο δέρμα χαλούν την εμφάνιση και προσθέτουν χρόνια.

Τι είναι τα σημεία ηλικίας Η
υπερχρωματισμός είναι μια άνιση κατανομή της χρωστικής της μελανίνης στο δέρμα (στην πραγματικότητα, αυτός είναι που δίνει στο δέρμα το χρώμα). Εάν έχετε φακίδες, είστε εξοικειωμένοι με αυτήν την κατάσταση: είναι γενετικά αναπτυγμένο ότι στο δέρμα σας, σε ορισμένες περιοχές, υπάρχουν συστάδες κυττάρων που παράγουν περισσότερη μελανίνη από άλλες.

Αλλά οι φακίδες φαίνονται χαριτωμένες και υπήρχαν από την παιδική ηλικία, δηλαδή, οι ιδιοκτήτες τους έχουν χρόνο να συνηθίσουν τις ιδιαιτερότητές τους. Οι χρωματισμένες κηλίδες είναι ένα άλλο θέμα εντελώς. Συχνά εμφανίζονται ξαφνικά, έχουν μεγάλο ανώμαλο σχήμα και απαιτούν πυκνά τονικά μέσα για να καλύψουν, κάτι που δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Ο λόγος για την εμφάνιση κηλίδων είναι μια δυσλειτουργία, ως αποτέλεσμα της οποίας ορισμένα από τα κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να παράγουν περισσότερη μελανίνη από πριν. Η υπερχρωματισμός από μόνη της δεν είναι επιβλαβής. Αλλά είναι ένα σύμπτωμα ορισμένων αλλαγών στο σώμα. Το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να είναι τόσο ουδέτερο από την άποψη της υγείας και αρκετά επικίνδυνο.

Τι προκαλεί σημεία ηλικίας
Η αποτυχία των κυττάρων του δέρματος συμβαίνει συχνότερα για τους ακόλουθους λόγους.

  1. Υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία Το
    υπεριώδες φως ερεθίζει τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης. Κανονικά, αυτό οδηγεί σε ομοιόμορφο μαύρισμα. Αλλά εάν διεγείρετε τα κύτταρα με ενεργό ήλιο συχνά και πολύ, μερικά από αυτά «τρελαίνονται» και αρχίζουν να παράγουν μελανίνη μέρα και νύχτα σε δόσεις αλόγου.

Οι χρωματισμένες κηλίδες είναι συχνές συντροφιά των οπαδών των σαλόνι μαυρίσματος και των κρεβατιών μαυρίσματος.

  1. Τραυματισμοί στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού εγκαύματος Το
    Sunburn είναι στην πραγματικότητα ένας αμυντικός μηχανισμός. Με τη βοήθεια της μελανίνης, το σώμα μας προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία σκοτώνει γι 'αυτήν: αυτή η σκοτεινή χρωστική ουσία δημιουργεί ένα είδος φραγμού γύρω από τα κύτταρα του δέρματος που διασκορπίζει επικίνδυνες ακτίνες UVB.

Οι περιοχές όπου το δέρμα έχει υποστεί βλάβη, από την άποψη του σώματος, χρειάζονται μέγιστη προστασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μελανοκύτταρα μπαίνουν σε λειτουργία μέγιστης δραστηριότητας και το κατεστραμμένο δέρμα (δεν έχει σημασία αν γρατσουνίσατε το γόνατό σας ή περπατήσατε κάτω από τον ήλιο και τώρα η μύτη σας ξεφλουδίζει) σκουραίνει πολύ πιο έντονα από τις γειτονικές περιοχές.

  1. Ορμονικές αλλαγές
    Η παραγωγή μελανίνης ρυθμίζεται επίσης από ορμόνες. Η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά χάπια και ορισμένες ενδοκρινικές διαταραχές μπορούν να αλλάξουν τα ορμονικά επίπεδα. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται σημεία ηλικίας.
  2. Ηλικία
    Με την πάροδο των ετών, το δέρμα γίνεται λεπτότερο και τα κύτταρα μελανοκυττάρων σε ορισμένες από τις περιοχές του είναι σχεδόν στην επιφάνεια. Εάν στην εφηβεία και τη νεολαία οι μικρές δόσεις μελανίνης που παρήχθησαν ήταν κρυμμένες κάτω από το στρώμα του δέρματος και ήταν αόρατες, τότε πλησιάζονταν στα γηρατειά εμφανίζονται. Έτσι εμφανίζονται τα σημεία ηλικίας.
  3. Λήψη ορισμένων φαρμάκων
    Για παράδειγμα, αντιβιοτικά τετρακυκλίνης, ρετινοειδή και φάρμακα χημειοθεραπείας.
  4. Δυσλειτουργίες εσωτερικών οργάνων
    Η εμφάνιση κηλίδων ηλικίας είναι συχνά ένα σήμα κινδύνου από το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη, τα νεφρά και άλλα όργανα του γαστρεντερικού σωλήνα.

Πώς να ξεκινήσετε τη θεραπεία κηλίδων ηλικίας
Αυτό που οι γιατροί δεν συστήνουν είναι αυτοθεραπεία. Είναι δικαιολογημένο μόνο εάν γνωρίζετε ακριβώς από πού προήλθε ο λεκές. Για παράδειγμα, εάν η μελάγχρωση εμφανίζεται στη θέση εγκαύματος.

Η σωστή απόφαση είναι να πάει σε έναν δερματολόγο με τα σημεία σας. Θα εξετάσει το δέρμα σας, θα ρωτήσει για τον τρόπο ζωής και τα φάρμακά σας και θα εξετάσει το ιατρικό σας αρχείο για να ελέγξει για τυχόν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε βιοψία για να αποκλείσετε τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος.

Θυμηθείτε ένα πράγμα: δεν έχει νόημα να αντιμετωπίσετε σημεία ηλικίας έως ότου γνωρίζετε τους λόγους για την εμφάνισή τους.

Εάν η μελάγχρωση σχετίζεται με εσωτερικά προβλήματα του σώματος, πρώτα πρέπει να τα θεραπεύσετε. Διαφορετικά, τα σημεία θα εμφανίζονται ξανά και ξανά.

Πώς να απαλλαγείτε από σημεία ηλικίας
Αλλά, ας πούμε, όλα είναι καλά με τον «εσωτερικό κόσμο» σας και τα σημεία έχουν εμφανιστεί για γενικά αβλαβείς λόγους. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αρχίσετε να πολεμάτε μαζί τους.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να απαλλαγείτε από σημεία ηλικίας.

Κάντε το δέρμα πιο σφριγηλό, πιο γεμάτο
Ο στόχος είναι να διευρυνθεί το στρώμα του δέρματος πάνω από τα μελανοκύτταρα κρύβοντας τη χρωστική ουσία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ως εξής:

Προσεκτικά προσεκτικά την επιλογή των καθημερινών καλλυντικών. Χρειάζεστε προϊόντα που παρέχουν ισχυρά ενυδατικά και θρεπτικά οφέλη.
Καθιερώστε μια θεραπευτική αγωγή ώστε το σώμα γενικά και το δέρμα να λαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα υγρού.

Αφαίρεση σημείων ηλικίας
Αυτό μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους: από απλό (και, δυστυχώς, όχι τόσο αποτελεσματικό) σπίτι έως επαγγελματία.

Απολύτως όλες οι μέθοδοι τραυματίζουν το δέρμα. Επομένως, όταν αντιμετωπίζετε σημεία ηλικίας, είναι σημαντικό να αποφύγετε τον ήλιο ή να χρησιμοποιείτε κρέμα με SPF-50.

Διαφορετικά, δεν θα κερδίσετε, αλλά θα επιδεινώσετε μόνο τη μελάγχρωση.

Ως εκ τούτου μια σημαντική σύσταση: είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την καταπολέμηση των αναισθητικών λεκέδων το φθινόπωρο. Έτσι, το τραυματισμένο δέρμα είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσει το άμεσο ηλιακό φως.

  1. Λευκαντικές κρέμες και αλοιφές
    Αυτά τα προϊόντα περιέχουν υδροκινόνη και ρετινοϊκό οξύ - ουσίες που παρέχουν στο δέρμα εύκολη απολέπιση και επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων. Μην αγοράζετε μόνοι σας αυτά τα φάρμακα. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να αποφύγετε πιθανό ερεθισμό του δέρματος.
  2. Λευκαντικές μάσκες
    Μπορείτε να βρείτε παρόμοια καλλυντικά προϊόντα σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Αλλά πολλοί χρησιμοποιούν επίσης σπιτικές μάσκες από διαθέσιμα προϊόντα.

Το κύριο μυστικό της αποτελεσματικότητας: η μάσκα πρέπει να περιέχει οξύ.

Ακολουθούν μερικές συνταγές για τέτοιες μάσκες, οι οποίες εκτιμώνται ιδιαίτερα σε όλα τα είδη φόρουμ.

Μάσκα μαγιάς με λεμόνι

Διαλύστε 20 g μαγιάς με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο για 10 λεπτά, ξεπλύνετε καλά. Μερικοί συνιστούν την εφαρμογή κρύας συμπίεσης (γάζα εμποτισμένη με κρύο νερό) μετά τη μάσκα για να καταπραΰνει το δέρμα.

Λευκαντική μάσκα με λεμόνι και μέλι

Ανακατέψτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού με μέλι σε αναλογία 1: 1. Απλώστε σε ένα καθαρό πρόσωπο, ξεπλύνετε με ζεστό νερό μετά από 20 λεπτά.

Λευκαντική μάσκα κεφίρ

Το πηγμένο γάλα και το γιαούρτι χωρίς ζάχαρη είναι επίσης καλές επιλογές. Απλώς εφαρμόστε κεφίρ στην περιοχή με σημεία ηλικίας για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού με νερό για να αφαιρέσετε το λιπαρό φιλμ από το δέρμα.

  1. Μεσοθεραπεία
    Αυτό είναι το όνομα για υποδόριες ενέσεις με ειδικά λευκαντικά φάρμακα. Η ίδια κρέμα, αλλά πιο αποτελεσματική. Σε μια διαδικασία, μπορείτε να ελαφρύνετε σοβαρά το σημείο ηλικίας, ωστόσο, θα χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για να την ξεφορτωθείτε εντελώς.
  2. Microdermabrasion
    Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να απαλλαγούν από λεκέδες χρησιμοποιώντας απολέπιση. Το Microdermabrasion είναι γενικά το ίδιο τρίψιμο, αλλά οργανικό. Με τη βοήθεια ενός ειδικού εξαρτήματος, ο αισθητικός «γυαλίζει» το δέρμα, αφαιρώντας το πάνω στρώμα που έχει υποστεί ζημιά από τη χρωστική ουσία.
  3. Χημικές φλούδες
    Η ουσία της διαδικασίας είναι η εφαρμογή μιας χημικώς δραστικής σύνθεσης στο δέρμα, που συνήθως βασίζεται σε ένα οξύ: γλυκολικό, γαλακτικό, τρυγικό, μηλικό και ούτω καθεξής. Αυτή η σύνθεση σας επιτρέπει να διαλύσετε και να αφαιρέσετε το επιφανειακό στρώμα του δέρματος στο οποίο έχει εγκατασταθεί η χρωστική ουσία. Επιπλέον, οι φλούδες διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων. Τέτοιες διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από έναν επαγγελματία κοσμετολόγο!
  4. Θεραπεία με
    λέιζερ Μια ακτίνα λέιζερ με συγκεκριμένο μήκος κύματος δρα επιλεκτικά σε κύτταρα που βάφονται με χρωστική ουσία, χωρίς να τραυματίζονται άλλα. Η μελανίνη καταστρέφεται από το λέιζερ. Αυτή η μέθοδος θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές: εάν η περιοχή μελάγχρωσης δεν είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να κάνετε με μία διαδικασία.

https://for-healths.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ξεχνάς να μου θυμίζεις τι αγάπησες σε μένα!

  Μην ξεχνάς να μου θυμίζεις τι αγάπησες σε μένα! 1 Μαΐου 2024 Στο πέρασμά μου μέσα στα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που ένιωθα καλά με τον εαυτό...