H συνταγή μας
Clafoutis με βερίκοκα και κεράσια
Υλικά για το clafoutis
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις | 1 κούπα |
Ζάχαρη | 1/2 κούπα |
Βούτυρο (λιωμένο) | 40 γρ. |
Αλάτι | 1 τσιμπιά |
Αυγά | 3 |
Γάλα | 1 κούπα |
Βανίλιες | 2 κάψουλες |
Ζάχαρη καστανή (για το ταψάκι) | 1 κ.σ. |
Βερίκοκα | 10 |
Κεράσια | λίγα |


Πώς φτιάχνουμε το clafoutis
Βήμα 1: Κόβουμε τα φρούτα μας στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βήμα 2: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά με το σύρμα.

Βήμα 3: Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα 4: Εν τω μεταξύ αλείφουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψάκι μας και πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη.

Χτυπάμε απαλά το ταψάκι να πάει παντού η καστανή ζάχαρη.

Βήμα 5: Προσθέτουμε στα υγρά μας το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υγρά υλικά μας με το σύρμα.

Βήμα 6: Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, ρευστό μείγμα.

Βήμα 7: Τοποθετούμε τα βερίκοκα στο ταψάκι μας με τη μέσα πλευρά προς τα πάνω.


Βήμα 8: Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψάκι με τα βερίκοκα.

Βήμα 9: Προσθέτουμε τα κερασάκια μας.

Βήμα 10: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 45-50 λεπτά, αναλόγως και τον φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα στην επιφάνεια.

Περιμένουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο. Πάει τέλεια με παγωτό καϊμάκι, για να το κάνουμε και λίγο πιο ελληνικό!

Καλή γαλλική, φρουτένια απόλαυση σε όλους!
https://eatdessertfirstgreece.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου