Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

H συνταγή μας Clafoutis με βερίκοκα και κεράσια

 

H συνταγή μας

Clafoutis με βερίκοκα και κεράσια


Υλικά για το clafoutis

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κούπα
Ζάχαρη1/2 κούπα
Βούτυρο (λιωμένο)40 γρ.
Αλάτι1 τσιμπιά
Αυγά3
Γάλα1 κούπα
Βανίλιες2 κάψουλες
Ζάχαρη καστανή (για το ταψάκι)1 κ.σ.
Βερίκοκα10
Κεράσιαλίγα
Τα υλικά για το γαλλικό clafoutis μας.
Το clafoutis μας θα έχει τα κλασικά κεράσια, αλλά και βερίκοκα!

Πώς φτιάχνουμε το clafoutis

Βήμα 1: Κόβουμε τα φρούτα μας στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βήμα 2: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά με το σύρμα.

Βήμα 3: Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα 4: Εν τω μεταξύ αλείφουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψάκι μας και πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη.

Χτυπάμε απαλά το ταψάκι να πάει παντού η καστανή ζάχαρη.

Βήμα 5: Προσθέτουμε στα υγρά μας το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υγρά υλικά μας με το σύρμα.

Βήμα 6: Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, ρευστό μείγμα.

Βήμα 7: Τοποθετούμε τα βερίκοκα στο ταψάκι μας με τη μέσα πλευρά προς τα πάνω.

Βήμα 8: Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψάκι με τα βερίκοκα.

Βήμα 9: Προσθέτουμε τα κερασάκια μας.

Βήμα 10: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 45-50 λεπτά, αναλόγως και τον φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα στην επιφάνεια.

Περιμένουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο. Πάει τέλεια με παγωτό καϊμάκι, για να το κάνουμε και λίγο πιο ελληνικό!

Καλή γαλλική, φρουτένια απόλαυση σε όλους!

https://eatdessertfirstgreece.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντέ­νις Τζόν­σον (Denis Johnson): Ντάν­ταν

  Ντέ­νις Τζόν­σον (Denis Johnson):  Ντάν­ταν Posted on  15 Μάϊος 2024  by planodion Ντέ­νις Τζόν­σον (Denis Johnson)   Ντάν­ταν (Dundun) ΚΙ...