Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα
Υλικά
0,8 - 1,0 κ. μπακαλιάρος
2 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
2 πατάτες
3 μέτρια λεμόνια
(το ένα για το λαδολέμονο...)
λάδι
πιπέρι
θαλασσινό αλάτι
Υλικά : 2-3 μερίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και πατάτες σε ροδέλες.
Τα καρότα σε χοντρές ροδέλες.
Παίρνουμε μία μεγάλη διπλή λαδόκολλα και την απλώνουμε στο πάγκο της κουζίνας μας.
Τοποθετούμε διάσπαρτα πρώτα στο κέντρο της λαδόκολλας κρεμμύδια και δύο τρεις φέτες λεμόνι.
Το τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια μας.
Πάνω του βάζουμε φέτες λεμόνι και κρεμμύδι
Περιμετρικά, τις πατάτες, καρότα, και τα υπόλοιπα κρεμμύδια μας.
Φέτες λεμόνι έχουμε τοποθετήσει εσωτερικά στα βράχια του, σώμα και μία μικρή φέτα στο στόμα του.
Αλατοπιπερώνουμε...
Τυλίγουμε σφικτά τη λαδόκολλα.
Από έξω ακόμη μία λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγκο.
Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο για να μην έχουμε τυχόν απώλειες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα με εβδομήντα λεπτά.
Το ανοίγουμε και προσθέτουμε λαδολέμονο.
Τέλος, σερβίρουμε σε πιατέλα.
Όταν ο ψαράς είναι αξιόπιστος δε χρειάζεται... λαδολέμονο, η μυρωδιά και η γεύση του ιωδίου είναι πιο ευεργετική...
Καλή Επιτυχία!
0,8 - 1,0 κ. μπακαλιάρος
2 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
2 πατάτες
3 μέτρια λεμόνια
(το ένα για το λαδολέμονο...)
λάδι
πιπέρι
θαλασσινό αλάτι
Υλικά : 2-3 μερίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Τα καρότα σε χοντρές ροδέλες.
Παίρνουμε μία μεγάλη διπλή λαδόκολλα και την απλώνουμε στο πάγκο της κουζίνας μας.
Τοποθετούμε διάσπαρτα πρώτα στο κέντρο της λαδόκολλας κρεμμύδια και δύο τρεις φέτες λεμόνι.
Το τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια μας.
Πάνω του βάζουμε φέτες λεμόνι και κρεμμύδι
Περιμετρικά, τις πατάτες, καρότα, και τα υπόλοιπα κρεμμύδια μας.
Φέτες λεμόνι έχουμε τοποθετήσει εσωτερικά στα βράχια του, σώμα και μία μικρή φέτα στο στόμα του.
Αλατοπιπερώνουμε...
Τυλίγουμε σφικτά τη λαδόκολλα.
Από έξω ακόμη μία λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγκο.
Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο για να μην έχουμε τυχόν απώλειες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα με εβδομήντα λεπτά.
Το ανοίγουμε και προσθέτουμε λαδολέμονο.
Τέλος, σερβίρουμε σε πιατέλα.
Όταν ο ψαράς είναι αξιόπιστος δε χρειάζεται... λαδολέμονο, η μυρωδιά και η γεύση του ιωδίου είναι πιο ευεργετική...
Καλή Επιτυχία!
https://www.gandmclub.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου