Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Σαν ένα ταξίδι ποίησης στον βυθό..

Σαν ένα ταξίδι ποίησης στον βυθό..

Ένα video, μια ταινία μικρού μήκους είδα, που με άφησε άναυδη!! Δείτε το, είναι καταπληκτικό!! Ανοίξετέ το να το δείτε, σε όλη την οθόνη του υπολογιστή σας.. 
Τι να πω και τι ν’ αφήσω!! Ένα ταξίδι τ’ ανθρώπου στα βάθη της θάλασσας, δίπλα στους καρχαρίες..κάτω από τα παγωμένα νερά της επιφάνειάς της, αναμεσίς των γρανιτένιων βουνών της, ένα μικροσκοπικό «τίποτε» ο άνθρωπος δίπλα στις τεράστιες φάλαινες, το τραγούδι τους..
Τέτοια μεγέθη σε κάνουν να νοιώθεις τόσο ταπεινός, να συνειδητοποιείς πόσο ανόητη είναι η ανθρώπινη έπαρση..
Έμεινα και έβλεπα την ταινία να ξετυλίγεται σαν ένα ποίημα μπρος στα μάτια μου.
Πόσο να μπορεί να κρατάει ένας άνθρωπος την ανάσα του μες στο νερό; Πρόλαβα να αναρωτηθώ..Έφερα στον νου μου το «απέραντο γαλάζιο», εκείνη τη φανταστική ταινία του Λυκ Μπεσσόν.. Α! Κι αυτή εδώ, ταινία είναι, είπα και ηρέμησα. Εξ άλλου, το θέαμα δεν με άφηνε να σκεφθώ και πολλά..
Αλλά, όπως και νάχει, ταινία ή ντοκυμανταίρ ή κάτι ανάμεσα στα δυο, όταν το πάθος αγκαλιασμένο με την ικανότητα, την δεξιοτεχνία και την γνώση εγγίζουν αντάμα την τρέλλα, κατά πως εγώ η αδαής το βλέπω όλο αυτό…Δέος!!
Γιατί αυτό το ταξίδι κι άλλα τέτοια ταξίδια  θέλουν και κάμποση δόση τρέλλας ..Πως αλλιώς; Αυτοί οι δύτες … Αυτοί οι εξερευνητές των βυθών των ωκεανών, των απάτητων σπηλιών στον πυθμένα τους… Μου κόβουν την ανάσα..Πως να νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι τέτοιες ώρες;; Είναι το πάθος τους τέτοιο που καταστέλλει τον φόβο; Είναι η διέγερση που φέρνει ο κίνδυνος, ανάλογη της ζωτικής ανάγκης γιαυτούς τους ανθρώπους; Αναρωτιέμαι..
7_1309_origin (2)
shipping_small

Απ’ οτι διάβασα στο snoopit24 όπου είδα το video,  ο Guillaume Néry, ο δύτης σε αυτό, έχει καταρρίψει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ, από το 2002 που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον πρωταθλητισμό σε αυτό το άθλημα, ενώ το 2011 είχε κάνει ελεύθερη κατάδυση σε βάθος 117 μέτρων, στην Καλαμάτα.
Και οτι, για να φτειαχτεί αυτό το video με την ταινία του που της έδωσε τον τίτλο «One Breath Around the World»,  ο δύτης κολύμπησε κάτω από τις θάλασσες της Γαλλίας, της Φινλανδίας, του Μεξικού, του Μαυρίκιου, της Ιαπωνίας, της Γαλλικής Πολυνησίας και των Φιλιππίνων.. ¨Όντως είναι ένα μικρό, υπέροχο υποβρύχιο ταξίδι γύρω από τον κόσμο της..
Να σημειώσω επίσης, οτι η κάτω φωτογραφία δεν έχει σχέση με το video και τον εν λόγω δύτη, είναι φωτογραφία scubadiving της Karen Smith στην θάλασσα της Tulum στο Mεξικό. Εντυπωσιακή, τουλάχιστον,έτσι; Αρκεί να μην βρήκε τροφή ο καρχαρίας..
Με την καλημέρα μου σε όλους!
https://beatrikn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μυθικός Πετρούνιας: Έβδομο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

  Μυθικός Πετρούνιας: Έβδομο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! AP Ο «άρχοντας των κρίκων» έλαμψε ξανά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ο μυθικ...