ΡΙζΟΤΟ ΜΕ φρεσκα μανιταρια (SBRISE) λουκανικο ΚΑΙ PARMA HAM
Καλημέρα σε όλο τον κόσμο σήμερα, θα προτείνω ένα πιάτο που έχω κάνει στο εστιατόριο όπου εργάζομαι (Imperial Beach, Mojácar) και το πιάτο μια συνταγή η οποία έχει αποδειχθεί αρκετά επιτυχής όσον αφορά τους πελάτες, απλό και καλό ως ένα ριζότο με λουκάνικο, sbrise ( φρέσκα μανιτάρια) και jamon Parma.Bueno για ειδικές περιπτώσεις, όπως σίγουρα θα είναι μεγαλύτερα από ό, τι τα παιδιά, δίνει εύκολο να το κάνουμε, με χρόνο προετοιμασίας αρκετά γρήγορο και χαμηλού κόστους, και με μανιτάρια που είναι εποχιακά. Αυτά και πάμε με τη συνταγή.
- Χαμηλή δυσκολία
- Συνολικός χρόνος προετοιμασίας λίγο περισσότερο από 1 ώρα
- Δόση για 4 άτομα
- Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. φρέσκο λουκάνικο χωρίς δέρμα
- 500-600. νωπών μανιταριών (σκρίζα)
- 250 γρ. του ζαμπόν Πάρμας σε λωρίδες
- 450 γρ. της ποιότητας ρύζι arborio
- 1 κρεμμύδι συν 3 σκελίδες σκόρδο όλα ψιλοκομμένα
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 40 γρ. του βουτύρου
- 60 ml. ελαιόλαδο συν 30 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για το ζωμό:
- 1 κρεμμύδι, 3 καρότα, 1 πράσα και λίγο σέλινο όλα καθαρά και κομμένα σε κομμάτια
- 500 γρ. των οστών για ζωμό
- 2 τσιπς αλατιού
- το νερό που απαιτείται για την κάλυψη του κρέατος και των λαχανικών
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε να φτιάχνουμε το ζωμό: βάζουμε τα λαχανικά, τα λουκάνικα για να βράσουν σε μια κατσαρόλα με κρύο και αλμυρό νερό για 40 λεπτά, μόλις περάσει αυτή η ώρα, αποστραγγίζουμε, φιλτράρουμε το αλάτι, στο τέλος την αφήνουμε στην άκρη.
Καλά τώρα μαγειρεμένα με σκόρδο και το κρεμμύδι Sarte λάδι μισό ελαιόλαδο, προσθέστε λίγο απόθεμα για να διευκολύνει το μαγείρεμα, όταν κάναμε προσθέσετε χωρίς πέτσα λουκάνικο, κομμένο, και προσθέστε τα καθαρά μανιτάρια ταιριάζει με ελάσματα (είναι μπορεί να συντρίψει με τα χέρια) Ας άλμα, μετά από περίπου 6-7 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά (να είστε προσεκτικοί με το αλάτι, γιατί το αλάτι λουκάνικο jamon δώσει το πιάτο).
Μια σημείωση όταν χρησιμοποιούμε το ζωμό θα πρέπει να είναι ζεστό πάρκο αφήσει ένα καλό ρύζι δεν φαίνεται σαν βρασμένο.
Καλά τώρα σε μια κατσαρόλα μαγειρεμένο σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μείνει με κάποιο ελαιόλαδο μίγμα πετρελαίου χρυσό, προσθέτουμε το ρύζι, ψητό, μία φορά αυτό το θερμώ με λευκό κρασί, αφήστε να εξατμιστεί, συνεχίζουμε προσθέτοντας λουκάνικα και μανιτάρια, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, διαβρέχοντας με το ζωμό κάθε φορά που το ρύζι παραμένει ξηρό.
Μετά από περίπου 14-15 λεπτά προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες μέρη, βούτυρο, τυρί παρμεζάνα και μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, μόλις αυτό όλα καλά συγχωνευθούν το ρύζι είναι έτοιμο, μπορείτε να σβήσουν τη φωτιά.
Braves να φάει, GOOD PROVECHO ... Όπως πάντα κοιτάζετε κάτι συγκεκριμένα ή έχετε οποιαδήποτε ερώτηση μην διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το blog. Χαιρετισμούς σε όλο τον κόσμο μέχρι την επόμενη συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου