Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Μαϊάμι

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Μαϊάμι

Μιάμι
Το Μαϊάμι είναι μια πόλη στην ακτή του Ατλαντικού της νότιας Φλόριντα στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες .
Το Μαϊάμι και τα προάστιά του βρίσκονται σε μια ευρεία πεδιάδα μεταξύ της Florida Everglades στα δυτικά και του Biscayne Bay στα ανατολικά, η οποία εκτείνεται επίσης από τον κόλπο της Φλώριδας βόρεια έως τη λίμνη Okeechobee.
Το 2016, ο πληθυσμός εκτιμάται ότι είναι λίγο πάνω από 440.000 . Αυτό καθιστά το Μαϊάμι την 44η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις ΗΠΑ .
Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, η αστική περιοχή του Μαϊάμι είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Αμερική , με πληθυσμό περίπου 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων .
Με μόλις πάνω από 6 εκατομμύρια κατοίκους από το 2016, η μητροπολιτική περιοχή του Μαϊάμι είναι το πιο πυκνοκατοικημένο στη Φλόριντα και το όγδοο μεγαλύτερο στη νοτιοανατολική Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Μαϊάμι καλύπτει έκταση 145 τετραγωνικών χιλιομέτρων , εκ των οποίων τα 93 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι έδαφος και τα 52 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι νερό.
miami-2
Η ανύψωση της περιοχής δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από 12 μέτρα (40 πόδια) και μέσος όρος σε περίπου 1,8 μέτρα (6 πόδια) πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας στις περισσότερες γειτονιές, ειδικά κοντά στην ακτή.
Ένα σημαντικό κέντρο μεταφοράς και επιχειρήσεων, το Μαϊάμι είναι ένα κορυφαίο θέρετρο και το λιμάνι του Ατλαντικού Ωκεανού που βρίσκεται στον κόλπο Biscayne στο στόμιο του ποταμού του Μαϊάμι.
Χιλιάδες χρόνια πριν έφτασαν οι Ευρωπαίοι , μια μεγάλη μερίδα της νοτιοανατολικής Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής όπου σήμερα υπάρχει το Μαϊάμι, κατοικήθηκε από την Tequestas.
Ένα ινδικό χωριό εκατοντάδων ανθρώπων που χρονολογούνται από το 500-600 π.Χ. βρισκόταν στο στόμα του ποταμού του Μαϊάμι.
Ιθαγενείς Αμερικάνοι
Το 1566 ο ναύαρχος Pedro Menéndez de Avilés , πρώτος κυβερνήτης της Φλόριντα, διεκδίκησε την περιοχή για την Ισπανία .
Το Μαϊάμι σημειώνεται ως "η μόνη σημαντική πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει συλληφθεί από μια γυναίκα, τη Julia Tuttle" , έναν τοπικό καλλιεργητή εσπεριδοειδών και έναν πλούσιο μητέρα του Κλίβελαντ.
Η περιοχή του Μαϊάμι ήταν γνωστή ως "Χώρα του Biscayne Bay" στα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής της.
Στα τέλη του 19ου αιώνα , οι εκθέσεις χαρακτήριζαν την περιοχή ως υποσχόμενη έρημο .
Το Μαϊάμι ενσωματώθηκε επισήμως ως πόλη στις 28 Ιουλίου 1896 με πληθυσμό λίγο πάνω από 300. Ονομάστηκε για τον κοντινό ποταμό του Μαϊάμι , που προέρχεται από τους κατοίκους των Mayaimiπου κατοικούσαν στην περιοχή κατά τον χρόνο της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας.
miami ιστορία
Κατά τη διάρκεια των αρχών του 20ου αιώνα , οι Βορράς προσελκύονται από την πόλη, ενώ το Μαϊάμι ευημερούσε τη δεκαετία του 1920 με αύξηση του πληθυσμού και της υποδομής.
Όταν ξεκίνησε ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος , το Μαϊάμι, που βρίσκεται σε καλή τοποθεσία στη νότια ακτή της Φλώριδας, έγινε βάση για την άμυνα των ΗΠΑ ενάντια στα γερμανικά υποβρύχια. Ο πόλεμος αύξησε τον πληθυσμό του Μαϊάμι.
Αφού ο Φιντέλ Κάστρο ανέβηκε στην εξουσία το 1959, πολλοί Κουβανοί μετανάστευσαν στο Μαϊάμι, αυξάνοντας περαιτέρω τον πληθυσμό.
Κατά τη δεκαετία του 1980, το Μαϊάμι κέρδισε τη φήμη του ως κέντρο παράνομου εμπορίου κοκαΐνης.
Σήμερα, το Μαϊάμι είναι ένα σημαντικό κέντρο και ένας ηγέτης στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου, του πολιτισμού, των μέσων ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας, των τεχνών και του διεθνούς εμπορίου.
miami-3
Το Miami Beach είναι στην πραγματικότητα ένας ξεχωριστός δήμος από το Μαϊάμι. Βρίσκεται σε ένα νησί, που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα από μια σειρά γεφυρών. Η περιοχή είναι γνωστή για τις δημοφιλείς παραλίες της και την περιοχή Art Deco, με παστέλ κτίρια από τα αθλητικά κλασικά νέον σημάδια της δεκαετίας του 1930. Μια ακριβή τουριστική περιοχή, αυτή η περιοχή διαθέτει πολλά παραθαλάσσια εστιατόρια, καταστήματα, ξενοδοχεία και πολλές ευκαιρίες για ηλιοθεραπεία. Είναι το κύριο αξιοθέατο για τους περισσότερους τουρίστες που κατευθύνονται στο Μαϊάμι.
παραλια του Μαιαμι
Το Μαϊάμι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή Art Deco Architecture στον κόσμο , η πλειοψηφία των οποίων μπορεί να βρεθεί στην ιστορική περιοχή Art Deco . Εκτός από τα φωτεινά εξωτερικά χρώματα, τις επιφάνειες χρωμίου, τα παράθυρα, τις γεωμετρικές βρύσες και τα αγάλματα, ο σχεδιασμός του Art Deco επικεντρώνεται επίσης σε διακοσμητικά εσωτερικά μοτίβα όπως η εξωτική χλωρίδα, η πανίδα και η διακόσμηση.
art deco ιστορική περιοχή
Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Μαϊάμι Μπιτς, όπου τα κτίρια του Art Deco βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, αυτό είναι το πιο διάσημο και δημοφιλές τμήμα της παραλίας του Μαϊάμι. Το καλοκαίρι η παραλία είναι μια δημοφιλής κλήρωση για τους ντόπιους και τους τουρίστες και το χειμώνα η περιοχή είναι απλά ένα δημοφιλές μέρος για να περπατήσετε γύρω.
miami-beach-2
Το Bayside Marketplace αναγνωρίζεται ως ένας προορισμός που πρέπει να δείτε και το τουριστικό αξιοθέατο στο Μαϊάμι, το νούμερο ένα που επισκέπτεστε περισσότερο. Είναι επίσης δημοφιλής στους ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι αποτελούν το 35% της ετήσιας κυκλοφορίας στο κέντρο. Βρίσκεται στον όμορφο κόλπο Biscayne στο κέντρο του Μαϊάμι, το εμπορικό κέντρο προσφέρει στους κατοίκους και τους τουρίστες μια μεγάλη ποικιλία από εθνικούς λιανοπωλητές, εστιατόρια και ζωντανή ψυχαγωγία.
bayside αγορά
Το Vizcaya Museum and Gardens , παλαιότερα γνωστό ως Villa Vizcaya , είναι η πρώην βίλα και περιουσία του επιχειρηματία James Deering. Το κτήμα Vizcaya στις αρχές του 20ου αιώνα περιλαμβάνει: εκτεταμένους ιταλικούς κήπους αναγέννησης. τοπικό τοπίο δασών. και ένα ιστορικό σύνθετο κτίσμα χωριού. Το τοπίο και η αρχιτεκτονική επηρεάστηκαν από τα μοντέλα της Βενετίας και της Τοσκάνης της Ιταλικής Αναγέννησης και σχεδιάστηκαν με την αρχιτεκτονική της Μεσογειακής αναγέννησης, με μπαρόκ στοιχεία. Το Miami-Dade County κατέχει σήμερα το ακίνητο της Vizcaya, το Μουσείο και τους Κήπους Vizcaya, το οποίο είναι ανοικτό στο κοινό.
vizcaya μουσείο και κήπους
Τα Wynwood Walls είναι δωρεάν και ανοικτά για το κοινό. Αυτή η ελκυστική τέχνη έφερε τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου που εργάζονται στο είδος graffiti και street art στο Μαϊάμι. Με κάθε χρόνο, το Wynwood Walls προσπαθεί να επεκτείνει το εύρος του, να εισαγάγει γνωστούς και αναδυόμενους καλλιτέχνες και να φέρει τέχνη παγκόσμιας κλάσης στην κοινότητα.
wynwood τοίχους
Το Μαϊάμι είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς κόμματος του κόσμου , και όπως κάθε άλλη τέτοια πόλη, είναι γεμάτη με μπαρ και νυχτερινά κέντρα.
νυχτερινή ζωή
Το Μαϊάμι έχει συνολικά περισσότερα από 800 πάρκα και είναι η μοναδική πόλη των ΗΠΑ που περιβάλλεται από δύο εθνικές περιοχές: το Εθνικό Πάρκο Biscayne και το Εθνικό Πάρκο Everglades.
Το Μαϊάμι έχει τον τρίτο ψηλότερο ορίζοντα στις ΗΠΑ με πάνω από 300 υψηλές θέσεις.
Το κέντρο του Μαϊάμι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές μεγάλες εθνικές και διεθνείς εταιρείες.
Το μητροπολιτικό Μαϊάμι είναι ένας σημαντικός τουριστικός κόμβος στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ για τους διεθνείς επισκέπτες, κατατάσσοντας τον αριθμό δύο στη χώρα μετά τη Νέα Υόρκη .
Το PortMiami είναι το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατών στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια φορτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
portmiami
Το Μαϊάμι αρέσει να χρεώνει τον εαυτό του ως την «Βρετανική πρωτεύουσα βουτιάς του κόσμου».Υπάρχουν περισσότερα από 75 ναυάγια για να εξερευνήσετε από τις ακτές του χάρη, εν μέρει, σε ένα πρόγραμμα τεχνητών υφάλων που ξεκίνησε το 1981 με το ναυάγιο των 36 μέτρων 118 πόδια) Ναυτικό ρυμουλκό Orion.
Το 2008, το περιοδικό Forbes κατατάσσει το Μαϊάμι "την καθαρότερη πόλη της Αμερικής" , για την καλή ποιότητα του αέρα καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, τους τεράστιους χώρους πρασίνου, το καθαρό πόσιμο νερό, τους καθαρούς δρόμους και τα προγράμματα ανακύκλωσης σε όλη την πόλη.
Το χειμερινό ημιτροπικό κλίμα του Μαϊάμι είναι απαλλαγμένο από ακραίες θερμοκρασίες , με ένα μακρύ, ζεστό καλοκαίρι και άφθονες βροχοπτώσεις που ακολουθείται από ήπιο ξηρό χειμώνα.
Ο Ιούλιος είναι ο πιο καυτός μήνας στο Μαϊάμι με μέση θερμοκρασία 28 ° C (82 ° F) και ο ψυχρότερος είναι ο Ιανουάριος στους 20 ° C (68 ° F) με τις πιο καθημερινές ώρες ηλιοφάνειας στις 12 Ιουλίου.
Το Μαϊάμι και η μητροπολιτική περιοχή αυξήθηκαν από λίγο πάνω από 1.000 κατοίκους σε περίπου 5.5 εκατομμύρια κατοίκους σε μόλις 110 χρόνια (1896-2006). Το ψευδώνυμο της πόλης, The Magic City , προέρχεται από αυτή την ταχεία ανάπτυξη.
Το Μαϊάμι ονομάζεται επίσης "πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής" και είναι η μεγαλύτερη πόλη με πλουσιοπαραγωγική πλειονότητα στην Κούβα.
Η κουζίνα του Μαϊάμι είναι μια αντανάκλαση του ποικίλου πληθυσμού της, με μεγάλη επιρροή, κυρίως από την κουζίνα της Καραϊβικής και από τη λατινοαμερικανική κουζίνα.
Το πρώτο Burger King άνοιξε στο Μαϊάμι το 1954.
Ο Χριστιανισμός είναι η πιο διαδεδομένη θρησκεία στο Μαϊάμι.
Interesting facts about Miami | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα φιλί με βάθος…

  Ένα φιλί με βάθος… – Άνδρεα Αρβανιτίδου – 22 Οκτωβρίου 2024 The Women Φιλιά που ο καθένας μας σκορπάει άσκοπα μόνο και μόνο για ένα πάθος ...