Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΊΚΙΑ





Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τους ποντικούς


ποντίκια
Το ποντίκι είναι ένα μικρό τρωκτικό που τυπικά έχει ένα μυτερό ρύγχος, σχετικά μεγάλα αυτιά και  μάτια, και μια μακριά ουρά.
Τα ποντίκια βρίσκονται σχεδόν σε κάθε χώρα και κάθε τύπο του εδάφους . Μπορούν να ζήσουν σε δάση, λιβάδια και ανθρωπογενείς δομές.( πολεις ή κατοικίες)
Υπάρχουν περισσότερα από 30 γνωστά είδη ποντικών . Από τα πιο γνωστά είδη του ποντικιού είναι το κοινό σπιτικό ποντίκι (Mus musculus).
Ενώ ο μέσος όρος της ζωής του ποντικιου είναι μόνο περίπου 12 μήνες σε εξωτερικούς χώρους, σε κλειστούς χώρους, αυτός ο αριθμός μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε 2 έως 3 χρόνια .
ποντίκι-10
Τα ποντίκια τυπικά αυξάνονται σε μέγεθος από 3 έως 18 εκατοστό (1 έως 7 ίντσες) σε μήκος (μύτη προς βάση της ουράς) και ζυγίζουν μεταξύ 10 και 45 γραμμάρια (0,3 και 1,6 ουγγιές). Μερικά ποντίκια έχουν ουρές που είναι όσο το σώμα τους.
Τα ποντίκια κυμαίνονται στο χρώμα από λευκό σε ανοιχτό καφέ, σκούρο καφέ, ασημί, γκρι ή μαύρο.Μερικά ποντίκια εμφανίζουν διπλό χρωματισμό. Λευκό και καφέ είναι ο πιο κοινός από αυτούς τους συνδυασμούς, ενώ μερικά δείγματα μπορεί να έχουν λευκό, καφέ και μαύρο τρίχωμα.
ποντίκια-2
Τα ποντίκια είναι συνήθως νυκτόβια ζώα . Έχουν κακή όραση, αλλά αυτό αναπληρώνεται με τη πολύ καλή ακοή και την όσφρηση τους.
Τα Μουστάκια βοηθούν τα ποντίκια να αισθάνονται τίς ομαλές και τραχιές άκρες, την αλλαγή της θερμοκρασίας και τα ρεύματα αέρος.
Τα ποντίκια είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα .
Χτίζουν περίπλοκα λαγούμια στην άγρια φύση . Αυτά τα λαγούμια έχουν συνήθως μεγάλες εισόδους και είναι εξοπλισμένα με σήραγγες διαφυγής και διαδρόμους. Σε κάθε ένα είδος, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σε κάθε ένα λαγούμι είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό.
λαγούμι του ποντικιού
Είναι πολύ καθαρά και τακτοποιημένα τρωκτικά με τα λαγούμια τους, και συχνά έχουν ξεχωριστούς χώρους για την αποθήκευση τροφίμων, για να κοιμούνται και για να πηγαίνουν στην τουαλέτα.
Ποντίκια περιποιούνται τους εαυτούς τους πολλές φορές την ημέρα και είναι λιγότερο πιθανό από ό, τι συμβαίνει με τα σκυλιά ή τις γάτες να μεταδώσουν παράσιτα και ιούς.
Τα ποντίκια είναι ευφυή πλάσματα με σύνθετα επίπεδα επικοινωνίας : "φωνητικά" - συχνά πέρα από το ακουστικό φάσμα των ανθρώπων, "με οσμές και με τη γλώσσα του σώματος.".
Τα ποντίκια έχουν πραγματικά τις εκφράσεις του προσώπου . Χρησιμοποιούν αυτές τις εκφράσεις του προσώπου για να επικοινωνούν με άλλα ποντίκια και να εκφράσουν τη διάθεσή τους.
ποντίκι
Στη φύση, τα ποντίκια είναι σε μεγάλο βαθμό φυτοφάγα , καταναλώνοντας οποιοδήποτε είδος φρούτων ή σπόρων από τα φυτά. Ωστόσο, τα ποντίκια προσαρμόζονται καλά σε αστικές περιοχές και είναι γνωστά για το φάγωμα σχεδόν όλων των τύπων υπολειμμάτων τροφών.
Ορισμένα είδη, όπως το λευκοπόδαρο ποντίκι και το ποντίκι ακρίδα είναι παμφάγα και τρώνε κυρίως τα έντομα και μερικές φορές άλλα μικρά τρωκτικά και είναι πολύ εξειδικευμένοι κυνηγοί.
Τα ποντίκια έχουν πολύ υψηλό μεταβολισμό, γι 'αυτό πρέπει να τρώνε περίπου 15 έως 20 φορές την ημέρα . Λόγω αυτής της ανάγκης να φάει τόσο συχνά, γίνονται πιο άγρια και φτιάχνουν τις φωλιές τους κοντά σε μια πηγή τροφής.
ποντίκια τρώει
Ένα ενήλικο ποντίκι έχει ένα καρδιακό ρυθμό των 632 παλμών ανά λεπτό (συν ή πλην 51 bpm). Μια ανθρώπινη καρδιά χτυπά μόνο 60 έως 100 παλμούς ανά λεπτό.
Τα ποντίκια είναι πολύ ευκίνητα ζώα και μπορεί να τρέξουν πολύ γρήγορα . Έχει γίνει γνωστό για ένα ποντίκι μπορεί να φθάσει σε ταχύτητα τα 12 χιλιομέτρων (7,5 μίλια) ανά ώρα.
Τα περισσότερα ποντίκια είναι πολύ καλοί άλτες . Μπορούν να πηδήξουν σχεδόν 50 εκατοστά (18 ίντσες) στον αέρα. Μπορούν να πηδήξουν προς τα κάτω 3 έως 4 μέτρα (10 έως 13 πόδια) χωρίς να τραυματιστούν.
Επίσης, είναι ταλαντούχοι ορειβάτες και κολυμβητές .
ποντίκι-2
Ένα ποντίκι μωρό ονομάζεται « ροζ », ένα αρσενικό ονομάζεται « buck » και ένα θηλυκό ονομάζεται «ελαφίνα ».
Τα αρσενικά ποντίκια γνωστοποιούν στη σύντροφο τουςτις προθέσεις τους και το κάνουν αυτό με σερενάτες προς τα θηλυκά με τους δικούς τους υπερήχους το τραγούδι της αγάπης - μια πρόσφατη έρευνα έχει πλέον προσοέσει τα ποντίκια στην μικρή λίστα των θηλαστικών  που τραγουδούν η οποία περιλαμβάνει μόνο τις νυχτερίδες, τις φάλαινες και τα ανθρώπινα όντα!
Η αναπαραγωγή ξεκινά από 6-10 εβδομάδες της ηλικίας, καθώς και κάθε θηλυκό μπορεί να γεννήσει μέχρι και 10 φορές ετησίως. Μετά από μια σύντομη περίοδο κύησης 20 ημερών, γεννάει  5 έως 12 μικρα και ο κύκλος αρχίζει ξανά.
μωρά ποντίκι
Τα ποντίκια έχουν εχθρούς μια σειρά από τα αρπακτικά ζώα , όπως οι γάτες, τα άγρια σκυλιά, οι αλεπούδες, τα αρπακτικά πουλιά και τα φίδια.
Οι άνθρωποι έτρωγαν τα ποντίκια από τα προϊστορικά χρόνια και εξακολουθούν να τα τρώνε  ως μια λιχουδιά σε ολόκληρη την ανατολική Ζάμπια και το Μαλάουι βόρεια, όπου είναι μια εποχιακή πηγή πρωτεΐνης.
Όταν τα ποντίκια απειλούνται από κάτι, παίζουν τους νεκρούς μέχρι να αισθανθούν οτι ο κίνδυνος έχει περάσει.
Μία ομάδα ποντικών αναφέρεται συνήθως ως μια οικογένεια , και επίσης ως ορδή , ένα κακό , ή απλά, και πιο συχνά, σαν μια φωλιά των ποντικών .
φωλιά των ποντικών
Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ζώα σε εργαστήρια για επιστημονικά πειράματα.
Το πρώτο κλωνοποιημένο ποντίκι , με το όνομα Cumulina , γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1997 και έζησε για δύο χρόνια και επτά μήνες.
Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τα ποντίκια ως κατοικίδια ζώα συντροφιάς ( χάμστερ) . Μπορούν να είναι παιχνιδιάρικα, αγαπητά και μπορεί να  συνηθίσουν να τα πιάνουν.
"Είναι μύθος ότι τα ποντίκια αγαπούν το τυρί" . Στην πραγματικότητα, στα ποντίκια δεν αρέσουν όλα τα τυριά και αποφεύγουν ορισμένα είδη τυριών (έχουν μια πολύ ευαίσθητη αίσθηση της όσφρησης και ορισμένα τυριά εκπέμπουν οσμές που είναι αποκρουστική σε πολλούς τύπους των ποντικών).
τυρί και το ποντίκι
Ένα ποντίκι χρησιμοποιεί την ουρά του για ισορροπία, και του επιτρέπει να σκαρφαλώνει σε πολύ στενά σύρματα και σχοινιά.
Ο Θεός Απόλλωνας της Αρχαίας Ελλάδα καλείται μερικές φορές Απόλλωνα Smintheus, πράγμα που σημαίνει Απόλλωνα το ποντίκι. Για να τον τιμήσουν, τα λευκά ποντίκια διατηρούνταν στο ναό του Απόλλωνα. Επίσης, ο ινδουιστικός Θεός,  Ganesh έχει ένα ποντίκι ως όχημα.
Το ποντίκι είναι ένα σαμανικό σύμβολο της σοφίας, του ελέγχου, της ανακάλυψης και της οργάνωσης.
Το 1928, ο Μίκι Μάους  του Walt Disney ήταν ο πρώτος χαρακτήρας του ποντικιού που χρησιμοποιείται σε παιδιά κινούμενα σχέδια. Χαρακτήρες του ποντικιού έχουν παραμείνει δημοφιλής από άλλεςταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Speedy Gonzales ,ο Jerry από την Τομ και Τζέρι, και ο  Little Stuart..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη

  Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη Αντικλείδι Το σύστημα της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα το 2024, πέραν του ότι δεν έχει κατακτήσ...