Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΚΟΥΣΤΕΣ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 


για τις μαγκούστες


μαγκούστα
Mongooses (οι μαγκούστες) είναι σαν τη νυφίτσας και ανήκουν στην οικογένεια Herpestidae.
Υπάρχουν 34 είδη μαγκούστα .
Οι μαγκούστες κυρίως βρίσκονται στην Αφρική, το φάσμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου. Μερικά είδη καταλαμβάνουν τμήματα της νότιας Ασίας και της Ιβηρικής Χερσονήσου. Και ορισμένα είδη μαγκούστα έχουν εισαχθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως της Καραϊβικής και τα νησιά της Χαβάης.
Είναι γενικά χερσαία θηλαστικά , αλλά μερικά είναι ημι-υδρόβια , και άλλα κάνουν το σπίτι τους στις κορυφές των δέντρων.
Οι Μαγκούστες ζουν από  6 έως 10 χρόνια στην άγρια φύση και έως 20 χρόνια σε αιχμαλωσία .
Με τόσα πολλά διαφορετικά είδη μαγκούστα, τα μεγέθη ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό.
Το μικρότερο μαγκούστα είναι κοινή μαγκούστα νάνος ( ελογαλή parvula ). Έχει μήκος από 18 έως 28 εκατοστά  και ζυγίζει 210 με 350 γραμμάρια. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μικρότερο σαρκοφάγο της Αφρικής.
κοινή μαγκούστα νάνος
Το μεγαλύτερο μαγκούστα είναι η λευκόουρη μαγκούστα ( Ichneumia albicauda ). Έχει μήκος  53-71 εκατοστά (21-28 ίντσες) και το μήκος της ουράς του 40-47 εκατοστά (16-19 ίντσες) . Ζυγίζει περίπου 5 κιλά (11 λίβρες).
λευκή ουρά μαγκούστα
Το τυπικό μαγκούστα έχει μακρύ σχήμα προσώπου και σώματος, κοντά πόδια και λίγο τα αυτιά γύρο .
Συνήθως έχουν καφέ ή γκρι στικτή γούνα , και μια σειρά από στρώσεις ριγέ ή δακτυλιωτές ουρές.
Μερικά είδη ζουν μοναχική ζωή, ενώ άλλα ζουν σε ομάδες που ονομάζονται "πακέτα", "αποικίες" ή "mobs".
mongooses
Πακέτα μπορούν να έχουν περίπου 50 μέλη .
Οι Μαγκούστες είναι ημερόβιες , πράγμα που σημαίνει ότι είναι ενεργά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κoiμούνται το βράδυ.
Ζουν σε λαγούμια που κατασκευάζονται με ένα περίπλοκο σύστημα από τούνελ ή σε δέντρα, σε πολλούς διαφορετικούς τύπους τόπων, συμπεριλαμβανομένων ερήμων και  τροπικών δασών..
Οι Μαγκούστες έχουν την τάση να ζουν σε λαγούμια που άλλα ζώα έχουν εγκαταλείψει. Σπάνια σκάβουν λαγούμια για τη δική τους ομάδα..
μαγκούστα λαγούμι
Η Μαγκούστα είναι ένα μικρό ζώο, αλλά και μια εξαιρετική κυνηγός , με έντονη την αίσθηση της όσφρησης, όρασης και ακοής, και αξιοσημείωτα αντανακλαστικά.
Οι Mαγκούστες είναι ως επί το πλείστον σαρκοφάγες , που τρέφονται με έντομα , καβούρια, γαιοσκώληκες,σαύρες , φίδια , τρωκτικά και άλλα μικρά πλάσματα. Ωστόσο, τρώνε επίσης αυγά και ψοφίμια.
Η ινδική γκρι μαγκούστα αλλά και άλλες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να πολεμήσουν και να σκοτώσουν δηλητηριώδη φίδια, ιδιαίτερα κόμπρες . Είναι έμπειρες σε τέτοιες εργασίες λόγω της ευελιξίας τους, τη παχιά γούνα, και τους εξειδικευμένους υποδοχείς ακετυλοχολίνης που τις κάνει, αν και όχι πλήρως αλλά σχετικά ανεκτικές  στο  δηλητηρίο της κόμπρας.
μαγκούστα vs Cobra
Μία φορά το χρόνο, που παράγουν υψηλής συχνότητας ήχους που ονομάζονταιχαχανητά " και έτσι ενημερώνει τους άλλους ότι είναι έτοιμα για ζευγάρωμα .
Οι Μαγκούστες έχουν περιόδους κύησης από 42 έως 105 ημέρες και να γεννήσει το ένα έως έξι απογόνους σε μια στιγμή.
Μια μαγκούστα μωρό ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο σε παιχνίδι και  πάλη  με τους συντρόφους  της, ενώ οι ενήλικες ασχολούνται με τη διατροφή της ομάδας. Όταν ένας ενήλικας ανακαλύπτει ένα σκαθάρι, ή σκάβοντας μια σαρανταποδαρούσα ή αρπάζει ένα αυγό, τα νεογνά να ξεχνούν το παιχνίδι και  επαιτούν για ένα γεύμα χρησιμοποιώντας υψίσυχνο τερετίσματα σαν μωρά πουλιά. Οι νέοι των περισσότερων ειδών παραμείνουν με την οικογένειά της ομάδας τους για όλη τους τη ζωή.
mongooses μωρό
Οι φυσικοί εχθροί για τις μαγκούστες είναι τα φίδια,  τα γεράκια , τα τσακάλια και οι πελαργοί.
Η λέξη "μαγκούστα" προέρχεται από τις Μαράθι mungūs όνομα. Η μορφή της αγγλικής ονομασίας (από το 1698) μεταβλήθηκε σε «-goose" που έληξε με την λαϊκή ετυμολογία. Δεν έχει ετυμολογική σχέση με τη λέξη χήνας.
Αρκετά είδη μαγκούστα δίνουν ένα παράδειγμα της απλής χρήσης του εργαλείου με τη ρίψη. Ρίχνουν αυγά, οστρακοειδή και ξηρούς καρπούς από βράχια για να τα ανοίξουν..
Η μέση τελική ταχύτητα ενός μαγκούστα είναι 32 χιλιόμετρα (20 μίλια) ανά ώρα .
mongooses λειτουργία .
Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, mongooses δεν είναι τρωκτικά.
Η Meerkat είναι ένα είδος μαγκούστα.
meerkats
Μαγκούστες έχουν εισαχθεί σε μια σειρά τοποθεσιών,  συνήθως για να βοηθήσουν στον έλεγχο των φιδιών και των παράσιτικών τρωκτικών. Δυστυχώς, αυτό όμως δεν έπιασε και αυτοί που εισήγαγαν μαγκούστες έχουν γενικά ένα χειρότερο πρόβλημα από τα πλάσματα που εισήχθησαν για τον έλεγχο.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εξημέρωναν αυτά τα άγρια πλάσματα και τα θεωρούσαν ιερά (τα μουμιοποιημένα σώματα τους έχουν ανακαλυφθεί σε τάφους).
Στη βουδιστική θρησκεία ο θεός του πλούτου Vaiśravaṇa , ή Dzambala για τους Θιβετιανούς , συχνά απεικονίζεται να κρατάει μια μαγκούστα που φτύνει κοσμήματα από το στόμα της..
Ο Ινδός θεός του πλούτου, Kubera , συχνά απεικονίζεται να κρατάει μια μαγκούστα στο αριστερό του χέρι, και ως εκ τούτου, το θέαμα ενός μαγκούστα θεωρείται τυχερό από κάποιους.
Οι μαγκούστες είναι ένα κοινό θέαμα στίςς καθ 'οδόν παραστάσεις στο Πακιστάν.
Οι γητευτές φιδιών κρατούν μαγκούστες για πλαστή μάχη με τα φίδια.
Ένα πολύ γνωστό φανταστικό μαγκούστα είναι η Ρίκκι-tikki-Tavi , η οποία εμφανίζεται σε μια σύντομη ιστορία του ίδιου τίτλου στο Βιβλίο της Ζούγκλας (1894) από τον Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι 30 Σεπτεμβρίου, 2024 prodromikos Δημήτρης Καπράνος «Μηδέν ἐγγραφές μαθητῶν σέ 24 δημοτικά σχο...