Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ



Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τούς κροκόδειλους


κροκόδειλος
Οι Κροκόδειλοι είναι μεγάλα υδρόβια ερπετά που ζουν σε τροπικές περιοχές της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας.
Είναι μέλη της τάξης Crocodilia , η οποία περιλαμβάνει επίσης καϊμάν, Gharials και αλιγάτορες.
Υπάρχουν 14 είδη κροκοδείλων..
Όλοι οι κροκόδειλοι είναι semiaquatic (αμφίβιοι)  και τείνουν να συγκεντρώνονται σε ενδιαιτήματα γλυκού νερού όπως ποτάμια, λίμνες, υγρότοπους και μερικές φορές σε υφάλμυρο νερό ακόμα και θαλασσινό νερό.
Η διάρκεια της ζωής  του κροκόδειλου ποικίλλει ανάλογα με τα είδη. Στην άγρια φύση, τα μεγάλα είδη κροκοδείλων έχουν την τάση να ζουν περίπου 60 ως 70 έτη, ενώ τα μικρότερα είδη ζουν από 30 έως 40 έτη κατά μέσο όρο.
Το μέγεθος ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ειδών .
Ο μικρότερος κροκόδειλος είναι ο νάνος κροκοδείλια Osteolaemus tetraspis ). Αυξάνεται σε περίπου 1,5 μέτρα (4,9 πόδια) σε μήκος και ζυγίζει 18 έως 32 kg (40 έως 71 λίβρες).
νάνος κροκόδειλος
Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος αλμυρού νερού είναι ο κροκόδειλος Crocodylus porosus ). Αυξάνεται έως και 7,0 μέτρα (23,0 πόδια) σε μήκος και ζυγίζει μέχρι 1.200 κιλά (2.600 κιλά).
κροκόδειλος της θάλασσας
Όλοι οι κροκόδειλοι χαρακτηρίζονται από lizardlike σχήμα(σαυροειδές) και παχύ δέρμα που αποτελείται από κοντά-που επικαλυπτόμενες οστεώδεις πλάκες .
Έχουν ένα σχετικά μεγάλο ρύγχος το οποίο διαφέρει σημαντικά ως προς το σχήμα και την αναλογία.Το ρουθούνι, τα μάτια, και τα ανοίγματα του αυτιού τους είναι τα υψηλότερα τμήματα του κεφαλιού που επιτρέπει στους  κροκόδειλους να βρίσκονται χαμηλά στο νερό, σχεδόν εντελώς βυθισμένοι και κρυμμένοι από το θήραμα.
κροκόδειλος καραδοκεί
Ως πρόσθετη προστασία, ενώ βρίσκεται στο νερό, τα μάτια τους μπορούν να καλυφθούν με ημιδιαφανείς μεμβράνες, ενώ τα αυτιά και τα ρουθούνια μπορεί να τα κλείσει με πτυχές του δέρματος του.
Το σχήμα του σώματος του επιτρέπει να κολυμπούν γρήγορα ,μαζεύει τα πόδια του στο πλάι, ενώ κολυμπά, πράγμα το οποίο τον καθιστά πιο γρήγορο μειώνοντας την αντίσταση του νερού.
κροκοδείλια κολύμπι
Webbed πόδια (ενωμένα με μεμβράνη πόδια) είναι ένα πλεονέκτημα σε πιο ρηχά νερά, όπου μερικές φορές το ζώο κινείται με τα πόδια του.
Όπως και άλλα ερπετά, οι κροκόδειλοι είναι ψυχρόαιμα . Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, αλλάζοντας την ανάλογα με το περιβάλλον. Αν χρειαστεί να ζεσταθούν βγαίνουν να απολαύσουν τον ήλιο. Αν χρειαστεί δροσιά, κινούνται σε σκιά ή μέσα στο νερό.
κροκόδειλοι ηλιοθεραπεία
Κροκόδειλοι έχουν οξεία αισθήσεις , ένα εξελικτικό πλεονέκτημα που τους καθιστά την επιτυχή αρπακτικά.
Κροκόδειλοι έχουν πολύ καλή νυχτερινή όραση, και είναι κυρίως νυκτόβια κυνηγούς . Χρησιμοποιούν το μειονέκτημα των φτωχών νυχτερινό όραμα πιο λεία ζώα »προς όφελός τους.
Κροκοδειλοειδών αίσθηση της όσφρησης είναι πολύ καλά αναπτυγμένη και επίσης μπορεί να ακούσει καλά .
Είναι ενέδρα αρπακτικά , περιμένοντας για τα ψάρια ή τα ζώα της γης να έρθουν κοντά, τότε σπεύδουν έξω για να επιτεθεί.
κροκόδειλος επίθεση
Κροκόδειλοι είναι σαρκοφάγα (κρεατοφάγοι). Οι περισσότεροι τρώνε τα ψάρια, τα αμφίβια, τα καρκινοειδή, μαλάκια, πουλιά, ερπετά και θηλαστικά, και περιστασιακά υιοθετήσεις μικρότερων κροκόδειλοι.
Όπως ψυχρώ αρπακτικά, έχουν ένα πολύ αργό μεταβολισμό , ώστε να μπορούν να επιβιώνουν μακρές περιόδους χωρίς τροφή. Μεγαλύτερες κροκόδειλοι μπορεί να πάει για πάνω από ένα χρόνο, χωρίς να τρώει ένα γεύμα.
Κροκόδειλοι έχουν το ισχυρότερο δάγκωμα οποιουδήποτε ζώου στον κόσμο . Παρά το γεγονός αυτό, ωστόσο, οι μύες που ανοίγουν σαγόνια του κροκόδειλου δεν είναι πολύ ισχυρό. Ένα ισχυρό πρόσωπο θα μπορούσε να κρατήσει το στόμα ενός κροκόδειλου έκλεισε με γυμνά χέρια τους!
δάγκωμα κροκόδειλου
Κροκόδειλοι έχουν μεταξύ 60 και 72 δόντια οποία χρησιμοποιούν για να σχίσει σάρκα χώρια . Δεν μασούν την τροφή τους, αλλά αντ 'αυτού καταπίνουν μεγάλα τμήματα της λείας τους.
Οι κοινωνική ζωή των κροκόδειλοι είναι πολύπλοκη . Είναι πιο κοινωνική από ό, τι όλα τα άλλα ερπετά. Παρόλο που οδηγούν κυρίως μοναχικές ζωές, καταφεύγουν στη συμπεριφορά της ομάδας για σημαντικές δραστηριότητες όπως το κυνήγι ή την αύξηση νεοσσούς.
Κροκόδειλοι γεννήσουν τα αυγά , τα οποία είτε τοποθετούνται σε τρύπα ή ανάχωμα φωλιές, ανάλογα με το είδος. Γεννούν 10 να 60 αυγά σε έναν χρόνο. Η μέση περίοδος επώασης είναι 80 περίπου ημέρες, και επίσης εξαρτάται από την θερμοκρασία και τα είδη που συνήθως κυμαίνεται από 65 να 95 ημέρες.
μωρό κροκόδειλος
Αφού ο νεαρός έχουν εκκολαφθεί, η μητέρα τα μεταφέρει στο νερό στο στόμα της και στη συνέχεια να τους προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου έτους της ζωής τους . Αν και ξέρουν πώς να κολυμπήσουν από τη στιγμή που εκκολάπτονται, μερικές φορές τα μωρά παίρνουν να οδηγούν στην πλάτη της μαμάς, πάρα πολύ. Εκείνη απειλεί ή να επιτίθεται σε κάθε αρπακτικό που παραμονεύει πολύ κοντά? μητέρες ορισμένων ειδών καλούν τα χελωνάκια να κολυμπούν μέσα στο στόμα της για την προστασία των αποφάσεων που μοιάζουν με τα παιδιά έχουν καταπιεί!
Η μητέρα κροκόδειλος και μωρά
Κροκόδειλοι εξακολουθούν να αναπτύσσονται όλη τους τη ζωή .
Κροκόδειλοι είναι ένας από τους πλανήτες παλαιότερα έμβια όντα , πιστεύεται ότι είναι περίπου230.000.000 χρόνια παλιό πράγμα που σημαίνει ότι οι κροκόδειλοι ήταν γύρω στην εποχή των δεινοσαύρων.
Ένας άνδρας κροκόδειλος του γλυκού νερού έζησε σε μια εκτιμώμενη ηλικία των 120-140 ετών στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.
Μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι 30 χιλιόμετρα (18 μίλια) ανά ώρα και μπορεί να κρατήσει την αναπνοή τους κάτω από το νερό για περίπου μία ώρα .
κροκόδειλος υποβρύχια
Κροκόδειλοι είναι πολύ γρήγορο για μικρές αποστάσεις, ακόμη και έξω από το νερό. Η ταχύτητα της γης ρεκόρ για έναν κροκόδειλο είναι
17 χιλιόμετρα (11 μίλια) ανά ώρα , που μετράται σε καλπάζει Αυστραλίας κροκόδειλος του γλυκού νερού.
Κροκόδειλοι είναι polyphyodonts (ζώο του οποίου τα δόντια συνεχώς αντικαθίστανται). Είναι σε θέση να αντικαταστήσει κάθε ένα από τα δόντια τους μέχρι και 50 φορές στη διάρκεια της ζωής τους .
κροκόδειλος-2
Είναι παράνομο να κυνηγήσουν κροκόδειλοι για σκι τους n. Αυτό κάνει το δέρμα τους είναι πολύ σπάνιες. Μια τσάντα από δέρμα κροκόδειλου μπορεί να κοστίσει $ 15.000.
Πολλά είδη είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης, κάποιοι που έχουν ταξινομηθεί ως άκρως απειλούμενο .
Η κουβανική κροκόδειλος είναι ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη στον κόσμο του κροκόδειλου .Θεωρείται άκρως απειλούμενο και έχει πληθυσμό μόνο περίπου 4.000.
Αν και φαίνεται να είναι παρόμοια με το ανεκπαίδευτο μάτι, κροκόδειλοι και αλιγάτορες δεν είναι το ίδιο . Αλιγάτορες τείνουν να έχουν μεγάλη, σε σχήμα U, στρογγυλεμένο ρύγχος, ενώ οι κροκόδειλοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερο, πιο μυτερό, σχήματος V snouts.The τέταρτο των δοντιών στην κάτω σιαγόνα προεξέχει πάνω από το άνω χείλος στην κροκόδειλοι, έτσι μπορείτε να το δείτε όταν στόμα τους είναι κλειστά. Σε αλιγάτορες, αυτό το τέταρτο δόντι καλύπτονται.
Ο όρος " κροκοδείλια δάκρυα " αναφέρεται σε μια ψεύτικη, ανειλικρινής οθόνη του συναισθήματος, όπως είναι υποκριτής κλάμα ψεύτικο δάκρυα της θλίψης. Στην πραγματικότητα, οι κροκόδειλοι μπορούν και παράγουν δάκρυα, αλλά στην πραγματικότητα δεν κλαίνε. Τα δάκρυα είναι κανονικά αισθητή μόνο αν ο κροκόδειλος ήταν έξω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα μάτια αρχίζουν να στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες Από  την Kally  στις  18 Σεπτεμβρίου 2024 Είστε στα τέλη της εφηβείας σας ή στις αρχές της...