Η Juliana Nahmias γιορτάζει τα Χριστούγεννα.
Γλυκό σοκολάτας με ματσότ, συνταγή της συνυφάδας μου Εύας:
Γλυκό σοκολάτας με ματσότ!!!
8-9 ματσότ,120 γρ βούτυρο,2 πλάκες (200 γρ)σοκολάτα μαύρη,1 πλάκα (100 γρ)σοκολάτα γάλακτος,3-4 κουταλιές ζάχαρη,1 ποτήρι γάλα ,2 αυγά.Λιώνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ,τα αυγά στο τέλος χτυπημένα ,τα ρίχνουμε 1-1.Έχουμε μια λεία αρκετα πηχτή κρέμα.Σε ένα μπώλ μεγάλο θρυψαλλίζουμε τις ματσότ σε μικρά κομματάκια .Ρίχνουμε την χλιαρή κρέμα στις θρυψαλλισμένες ματσότ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει 1 μάζα. Το μεταφέρουμε σε φόρμα (εγώ το ρίχνω σε πυρέξ με καπάκι και στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες.
Μπορείτε να το φτιάξετε σε μορφή κορμού- "σαλάμι" .
Καλή όρεξη και Χαγκ Σαμέαχ!!
Χρόνια πολλά!!
Σας είπα ότι είναι πανέυκολο!!
Γλυκό σοκολάτας με ματσότ!!!
8-9 ματσότ,120 γρ βούτυρο,2 πλάκες (200 γρ)σοκολάτα μαύρη,1 πλάκα (100 γρ)σοκολάτα γάλακτος,3-4 κουταλιές ζάχαρη,1 ποτήρι γάλα ,2 αυγά.Λιώνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ,τα αυγά στο τέλος χτυπημένα ,τα ρίχνουμε 1-1.Έχουμε μια λεία αρκετα πηχτή κρέμα.Σε ένα μπώλ μεγάλο θρυψαλλίζουμε τις ματσότ σε μικρά κομματάκια .Ρίχνουμε την χλιαρή κρέμα στις θρυψαλλισμένες ματσότ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει 1 μάζα. Το μεταφέρουμε σε φόρμα (εγώ το ρίχνω σε πυρέξ με καπάκι και στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες.
Μπορείτε να το φτιάξετε σε μορφή κορμού- "σαλάμι" .
Καλή όρεξη και Χαγκ Σαμέαχ!!
Χρόνια πολλά!!
Σας είπα ότι είναι πανέυκολο!!
Σοκολατάκια της φίλης μου Νααμά
Υλικά:
200 γρ. (2 πλάκες δηλαδή) μαύρη πικρή σοκολάτα
1 ποτήρι ταχίνι
Υλικά:
200 γρ. (2 πλάκες δηλαδή) μαύρη πικρή σοκολάτα
1 ποτήρι ταχίνι
1 πρέζα αλάτι
1/4 του ποτηριού σουσάμι
1/4 του ποτηριού αλεσμένα αμύγδαλα η καρύδια
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων κάθε φορά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν (εμένα μου πήρε 3 φορές)
2. Ανακατεύουμε καλά την σοκολάτα μέχρι να γινει λεία.
3. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενα ενιαίο μίγμα.
4. Προσθέτουμε το σουσάμι ανακατεύοντας.
5. Προσθέτουμε στο τέλος και το αμύγδαλο η το καρύδι ανακατεύοντας πάντα (εγω έβαλα λιγότερο καρύδι μέσα στο μίγμα και κράτησα λίγο για να πασπαλείψω από πάνω καθώς και λίγο αλάτι Ιμαλαΐων χοντρό γιά να πάρει γεύση γλυκού- αλμυρού, το touch του αλατιού δίνει kick)
6. Εγώ έριξα το μίγμα σε φόρμες τύπου παγοκύστες: καρδούλες, παγωτακια με ξυλάκι κλπ αλλα η συνταγή λέει ως εξής: Χύνουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, μπορούμε να βάλουμε μεμβράνη γιά να βγει εύκολα.
7. Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
8. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και το κόβουμε σε 20 κομμάτια. Κάθε 2 κομμάτια είναι μιά μεριδα γλυκού (σύμφωνα με το πρόγραμμα διατροφής μου)
9. Στις φόρμες μου, μου βγήκαν πιό πολλά από 20... At your own risk
Καλή όρεξη Καλή απόλαυση
1/4 του ποτηριού σουσάμι
1/4 του ποτηριού αλεσμένα αμύγδαλα η καρύδια
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων κάθε φορά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν (εμένα μου πήρε 3 φορές)
2. Ανακατεύουμε καλά την σοκολάτα μέχρι να γινει λεία.
3. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενα ενιαίο μίγμα.
4. Προσθέτουμε το σουσάμι ανακατεύοντας.
5. Προσθέτουμε στο τέλος και το αμύγδαλο η το καρύδι ανακατεύοντας πάντα (εγω έβαλα λιγότερο καρύδι μέσα στο μίγμα και κράτησα λίγο για να πασπαλείψω από πάνω καθώς και λίγο αλάτι Ιμαλαΐων χοντρό γιά να πάρει γεύση γλυκού- αλμυρού, το touch του αλατιού δίνει kick)
6. Εγώ έριξα το μίγμα σε φόρμες τύπου παγοκύστες: καρδούλες, παγωτακια με ξυλάκι κλπ αλλα η συνταγή λέει ως εξής: Χύνουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, μπορούμε να βάλουμε μεμβράνη γιά να βγει εύκολα.
7. Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
8. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και το κόβουμε σε 20 κομμάτια. Κάθε 2 κομμάτια είναι μιά μεριδα γλυκού (σύμφωνα με το πρόγραμμα διατροφής μου)
9. Στις φόρμες μου, μου βγήκαν πιό πολλά από 20... At your own risk
Καλή όρεξη Καλή απόλαυση