Κρεμμύδια Tropea με πατάτες
Πατάτες ... πολύ ευπροσάρμοστες και εξαιρετικές και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την πραγματοποίηση αποκαταστατικών πιάτων ...
Μερικοί αγαπητοί μου φίλοι μου έφεραν μπόλικα κρεμμύδια Tropea από την Καλαβρία , και βρήκα τον εαυτό μου με τις φανταστικές πατάτες Avezzano .
Κυρίως αυτά τα δύο συστατικά τόνωσαν τη φαντασία μου και με έκαναν να φτιάξω αυτή τη μαγειρική πρόταση
Πάρα πολύ κακώς ένας από τους δύο φίλους μου δεν είναι ιδιαίτερα τρελός για το κρεμμύδι ...
Τι γίνεται με εσένα; Πώς το βλέπετε, είστε υπέρ ή κατά του κρεμμυδιού ; ... επιτρέψτε μου να γνωρίζω τη γνώμη σας!
Εάν σκεφτήκατε να πείτε ότι δεν το τρώτε "λόγω της αναπνοής", γνωρίζετε ότι ειδικά αυτή η ποικιλία της Tropea έχει ένα νόστιμο, ελαφρύ, εκλεπτυσμένο και τραγανό άρωμα, αντισταθμίζει τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα . Περιέχει κβερκετίνη, ανόργανα άλατα, φαινόλες και φλαβονοειδή που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, του παχέος εντέρου, του λάρυγγα και των ωοθηκών και επιπλέον είναι ισχυρός σύμμαχος στη θεραπεία του διαβήτη, μειώνοντας τη γλυκόζη του αίματος.
(Θα σας δώσω μόνο τα συστατικά ... για τις ποσότητες που υπολογίζονται για 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες η κάθε μία, και το κρεμμύδι ... φέτα όσο θέλετε, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
Συστατικά:
πατάτες
Tropea κόκκινο κρεμμύδι
Αποξηραμένες ντομάτες κερασιού σε λάδι
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι
κάπαρη
μαϊντανός
Πιπέρι
αλάτι
Κόψτε τις πατάτες σε μεσαίου μεγέθους κύβους
Τοποθετήστε τα στο καλάθι του ατμού και μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, θα κόψετε το κρεμμύδι σε πολλές κυκλικές φέτες του ίδιου πάχους .
Βάλτε ένα κύκλο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, ψεκάζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίστε το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό , λίγο αλάτι και αφήστε το κρεμμύδι να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου οι διάφορες φέτες χωρίσουν σε μονό δαχτυλίδια χωρίς να ξεφλουδίσουν.
Τώρα είναι καιρός να κόψετε μερικές αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι σε λωρίδες
Σε ένα βαθύ πιάτο θα απολαύσετε τις πατάτες με λευκό ξύδι , αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σερβίρετε απλώνοντας τις πατάτες, ήδη έτοιμες, όπου πάνω θα τοποθετήσετε τους δακτύλιους κρεμμυδιού Tropea και τις λωρίδες των αποξηραμένων ντοματών.
Θα διακοσμήσετε τη δημιουργία με μια φρέσκια πιπεριά, κάπαρη και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Σερβίρετε απολαμβάνοντας την αντίθεση των χρωμάτων και των γεύσεων που θα δώσουν αρμονία στο τραπέζι σας και στον ουρανίσκο σας .
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/