Ψωμάκια χωρίς ζύμωμα
Υλικά
- 1 κλ αλεύρι γοχ
- 600 γρ νερό χλιαρό εμφιαλωμένο
- 7-9 γρ ξηρή μαγιά
- 3 κγ αλάτι
- 2 κσ ελαιόλαδο
- Νερό
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Αναμειγνύουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αν χρειάζεται επιπλέον αλεύρι ή λάδι ρίχνουμε.
- 2
Το βάζουμε σ ένα ταψάκι σκεπασμένο με σακούλα σε ζεστό φούρνο η αναμμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για μια ώρα.
- 3
Μετά από μια ώρα στρώνουμε σ ένα ταψί 46 εκ.περίπου λαδόκολλα λίγο ελαιόλαδο απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και το αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σκεπασμένο με πετσέτα.
- 4
Μετά τα 40 λεπτά σχηματιζουμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη σε κομμάτια.ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.
- 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- 6
Όταν ψηθούν βάζουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε μια σχάρα η στο ταψί έξω απ' το φούρνο.
- 7
Και είναι έτοιμα αφράτα και μυρωδάτα.
https://cookpad.com/gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου