Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025

Chicago-style hot dog

 Chicago-style hot dog


Το Chicago-style hot dog είναι ένα εμβληματικό φαγητό με πλούσια ιστορία που έχει τις ρίζες του στη μεταναστευτική κουλτούρα του Σικάγο και στις παραδόσεις της εργατικής τάξης. Ο ξεχωριστός συνδυασμός γαρνιτούρας και η μέθοδος προετοιμασίας, το ξεχωρίζει από άλλα τοπικά στυλ χοτ ντογκ.

Ποια είναι η ιστορία του Chicago-style hot dog

Το Chicago-style hot dog έφτασε στο Σικάγο από τη Βιέννη μέσω Φρανκφούρτης. Τα χοιρινά λουκάνικα είναι γνωστά στη Φρανκφούρτη από τον 13ο αιώνα.

Κάποια στιγμή τον 19ο αιώνα ένας κρεοπώλης στη Βιέννη πρόσθεσε βοδινό κρέας στο μείγμα των λουκάνικων. Αυτό το αποκάλεσε “Wiener-Frankfurter”. Το χοτ ντογκ τύπου Σικάγο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1930) ως ένα προσιτό και χορταστικό γεύμα. Οι πρώτες εκδόσεις του πωλούνταν σε καρότσια και περίπτερα του δρόμου, τα οποία συχνά τα λειτουργούσαν μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της Ύφεσης, οι πωλητές πρόσφεραν ένα πλήρες “γεύμα σε κουλούρι”. Η ποικιλία των λαχανικών παρείχε ένα πιο ισορροπημένο, πλούσιο γεύμα σε χαμηλή τιμή. Οι αγορές του Σικάγο είχαν εύκολη πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα και τουρσί, τα οποία έγιναν βασικά συστατικά των γαρνιτούρων του χοτ ντογκ.

Το χοτ ντογκ έγινε δημοφιλές σε αγορές όπως η Maxwell Street, ένας ιστορικός κόμβος για πωλητές τροφίμων και κοινότητες μεταναστών στο Σικάγο.

Πως μαγειρεύεται ένα Chicago-style hot dog;

Τα Chicago-style hot dog μαγειρεύονται σε ζεστό νερό ή σε ατμό. Στη συνέχεια προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά. Υπάρχουν βέβαια και μαγαζιά τα οποία ψήνουν το λουκάνικο στα κάρβουνα. Αυτό είναι εύκολα αναγνωρίσιμο καθώς πρώτον είναι εμφανές ότι έχει ψηθεί στο κάρβουνο και κατά δεύτερον προτού το ψήσουν χαράσσουν τις άκρες σε σχήμα σταυρού ώστε όταν ψηθεί να ανοίξουν και να φαίνεται ένα σχήμα σαν ”Χ”.

Οι παραδοσιακές γαρνιτούρες ενός χοτ ντογκ τύπου Σικάγο περιλαμβάνουν:

  • μουστάρδα
  • γλυκό τουρσί
  • κρεμμύδια
  • ντομάτας
  • αγγουράκι τουρσί
  • πικάντικες πιπεριές τσίλι
  • αλάτι από σέλινο

Όλα αυτά τα συστατικά μαζί με το λουκάνικο μπαίνουν μέσα σε ένα ψωμάκι συνθέτοντας ένα πεντανόστιμο σάντουιτς.

Στα υλικά που αναφέραμε παραπάνω υπάρχει ένας πολύ σημαντικός κανόνας. Δεν επιτρέπεται η κέτσαπ (ένα σημείο υπερηφάνειας και συζήτησης μεταξύ των κατοίκων του Σικάγο).

Σήμερα, το χοτ ντογκ τύπου Σικάγο γιορτάζεται σε όλη την πόλη, σερβίρεται σε κλασικά περίπτερα καθώς και σε πάρκα όπως το Wrigley Field και το Guaranteed Rate Field. Αποτελεί βασικό στοιχείο στα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου και σημείο υπερηφάνειας για τους ντόπιους.

https://cookfood.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καίτη Γκρέυ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια

  Καίτη Γκρέυ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια NDP Εδινε μάχη με διάφορα προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες Έφυγε ...