Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025

Μπουγιουρντί

 Μπουγιουρντί

img-authorΧριστόφορος Πέσκιας

Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπουγιουρντί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.
  3. Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
  5. Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.
  6. https://www.gastronomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειστό κομμάτι στο Κορδόνι του Βόλου

Κλειστό κομμάτι στο Κορδόνι του Βόλου 8 Ιανουαρίου 2025 - 12:30 Κλειστό θα παραμείνει κομμάτι του κυματοθραύστη στην παραλία του Βόλου μετά ...