Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025

Σπετζοφάι πηλιορείτικο

 Σπετζοφάι πηλιορείτικο

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για τα λαχανικά

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αν χρειαστεί, σε δόσεις).
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με όσο λάδι πάρουμε από το τηγάνι, γιατί δεν θα προσθέσουμε άλλο λάδι στο μαγείρεμα.

Για το λουκάνικο

  1. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λουκάνικο, τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ρίχνουμε 200 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
  3. Δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά, παρά μόνο σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα αν θέλουμε να ανακατευτούν.
  4. https://www.gastronomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειστό κομμάτι στο Κορδόνι του Βόλου

Κλειστό κομμάτι στο Κορδόνι του Βόλου 8 Ιανουαρίου 2025 - 12:30 Κλειστό θα παραμείνει κομμάτι του κυματοθραύστη στην παραλία του Βόλου μετά ...