Παραδοσιακή Χοιρινή Τηγανιά
Συστατικά
800 γρ. χοιρινό, λαιμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
250 γρ. λευκό κρασί
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. νερό
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε...
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου