Τυροπιτάρια με φέτα στο τηγάνι…δε σταματάτε να τρώτε
Τυροπιτάρια με φέτα τηγάνι
Υλικά
για τη ζύμη:
450 ml. νερό
1/2 κύβο μαγιά (20 γρ.)
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κουτ.γλ ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμα για το τρίψιμο
τυρί και λάδι για τη γέμιση
Βουτυρο ή λαδι για επάλειψη
Παρασκευή:
* Το κοσκινισμένο αλεύρι τοποθετείται σε βαθύ μπολ.
* Γίνεται μια λακούβα στην οποία τοποθετείται το αλάτι, η ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι και το χλιαρό νερό. Προστίθεται η μαγιά.
* Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή, κολλώδης μπάλα, στη συνέχεια την απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ξανά – για να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
* Αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος και σκεπασμένο.
* Χωρίζουμε σε 10-12 μπάλες.
* Κάθε ένα ανοιγετε σε μια λεπτή φύλλο-κρούστα (καλά, όχι τόσο πολύ ώστε να μπορούμε να διαβάσουμε μια εφημερίδα μέσα από αυτό, αλλά και πάλι – θα πρέπει να είναι λεπτή)
* Αλείφουμε κάθε φύλλο με 1-2 κουταλιές λάδι, πασπαλίζουμε με τυρί και τυλίγουμε και από τις τέσσερις πλευρές να σχηματιστεί ένα τετράγωνο.
* Τα έτοιμα τετράγωνα τα αφήνουμε στην άκρη σε χαρτί ή πετσέτα και μόνο όταν είναι όλα έτοιμα ψήνονται. (αφού είναι αλευρωμένα δεν κολλάνε και για να μην στεγνώσουν καλό είναι να τα σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί).
* Όταν όλα είναι έτοιμα, ζεσταίνουμε ένα χοντρό τηγάνι με αντικολλητική επικάλυψη
* Αλείφονται από τη μία πλευρά με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε να ψηθούν στο σάκα (η εστία ή η φωτιά να είναι δυνατή). Λίγο πριν αναποδογυριστούν, λαδώνονται και από την πάνω πλευρά και μετά αναποδογυρίζονται και ψήνονται και από αυτή.
Καλή Επιτυχία
https://xrysoskoufaki.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου