Συνταγή για λικέρ μανταρίνι
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας
1 μήνας
Χρόνος εκτέλεσης
Το λικέρ δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι της μαμάς και της γιαγιάς σου κι αν θέλεις να ακολουθήσεις την παράδοση θα φτιάξεις το ωραιότερο με μανταρίνι.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεφλουδίζεις τα μανταρίνια
- Με ένα μαχαίρι τα τρυπάς και τα βάζεις μαζί με τις φλούδες, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τη βότκα σε ένα βάζο που σφραγίζει
- Τοποθετείς το βάζο σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος για 1 μήνα.
- Κάθε εβδομάδα ανακινείς το βάζο 1-2 φορές την ημέρα
- 1 μήνα μετά το λικέρ είναι έτοιμο
- Το σουρώνεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι που κλείνει και το κρατάς σε δροσερό μέρος.
Κεντρική photo: iStock
https://www.tlife.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου