Χρυσές Συνταγές
Πρώτη φορά την δοκίμασα φέτος αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες και ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα! Λιώνουν στην κυριολεξία στο στόμα, φτιάχνονται πολύ εύκολα και μόλις έφτιαξα την τρίτη δόση, καθώς εξαφανίζονται ως δια μαγείας! Καλές γιορτές να έχουμε!
Υλικά (35 κομμάτια)
150 γρ αμύγδαλα
400 ml ελαιόλαδο
150 γρ ζάχαρη
50 ml κονιάκ
3 βανίλιες
Περίπου 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
Άχνη ζάχαρη αρωματισμένη με 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα και στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μούλτι.
Παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι. Αρωματίζουμε στην πορεία με το κονιάκ και τις βανίλιες.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Πλάθουμε εν συνεχεία τη ζύμη σε κουραμπιέδες (κλασικούς ή μισοφέγγαρα προαιρετικά) και τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμοι οι κουραμπιέδες, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν εντελώς.
Έτοιμοι και οι φετινοί κουραμπιέδες μας! Περιμένω να τους δοκιμάσεις και να μου πεις αν σου άρεσαν!
Καλές μας γιορτές με υγεία!
https://www.xrysessyntages.gr/category/gastronomia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου